zadny remen, teda klinak, idem akurat menit aj ja, moj "nadsluhuje" uz nejakych 25.000 km (ma sa menit pri 160.000km podla Forda).
Priamo u Forda stoji kladka cca 7.500,- Sk a remen cca 1200,- Sk, vo velkosklade Auto Prima mi dali cenu na kladku 4.790,- Sk (vratane dane)
Rozdiel 3litre je dost, ale na druhej strane, neviem ci mam setrit na motorovych suciastkach... keby slo o nejaky kus plastu, trebars zadny naraznik, tak idem rovno do Polska, ale s tymto, neviem neviem...
Nemate s tym niekto skusenosti? Mam ist radsej do Forda, alebo to kupit a nechat namontovat sukromne?
Ameron: mozno mas stocene km a auto ma uz cez 200.000 km, to by vysvetlovalo, ze mas napinak v haji... Moj este nepiska, a vidis, ako dlho nadsluhuje... Hlavne kombi mavaju nalietane hodne, ja som kupoval 2apol rocny voz a uz mal 160.000, vnutry sa ani nestihol zaprasit...
- - - DOPLNENIE
dnes som prisiel zo servisu Ford v Nitre (nemal som zial cas ani moznost to riesit z druhovyroby)
vymena kladky a remena aj s robotou ma vysli 9.000 Sk (dali mi zlavu 10% z povodnej kalkulacie na nahradne diely)
Vysledok: auto je o hodne tichsie, uz nemam pocit, ze mam traktor, spotrebu som este nemal kedy zistit, hadam pojde trochu dole.