od koudak » pon črc 19, 2010 9:46,0
To Belous: Díky.
Pro případné zájemce shrnu svoje zkušenosti.
1. Po repasy turba, turbo namontováno. Použito jedno staré těsnění na parohách (fordí, které je nabodováno na tepelném štítu), a ostatní nová, které jsem objednal spolu s opravou turba.
2. Po namontování, turbo pískalo v jedné úvrati (příšerně, jako by se přidíralo). A navíc se přidíralo naklápění lopatek. Takže jsem opravu reklamoval. Výsledek: Turbo prohlídky, ozkoušeli, rozebrali z obou stran a prý, že mu nic není. Jen se do mechanismu naklápění lopatek dostal karbon, který vyčistili. Pískání prý způsobovaly netěsnosti na výstupu k egr potrubí, čemuž se mi nechtělo věřit. A to jsem tam dal jejich nové těsnění.
3. Koupil jsem všechna těsnění nová a to ORIGO. A po namontování ticho! Pokud s tím turbem v servisu napodruhé opravdu nic nedělali, tak to fakt bylo těsněním. A já tomu věřím. Origo těsnění, které je mezi trubkou k EGR a tutbem, bylo jakoby dvojité - harmonika, která se po dotažení zmáčkne.
SHRNUTO: Určitě všechna těsnění nová a origo! Jo dal jsem nový olej, filtr olejový i vzduchový a ještě jsem tam koupil nové olejové přívodní potrubí.
Jinak servis Special Turbo chválím. Solidní jednání, a za tu reklamaci si neřekli ani korunu (ani za dopravu). Jen je třeba počítat s tím, že slíbené termíny se vždy protáhnou o cca 3-4 dny (a to jsem jim pořád volal).
Mondeo, 2.0 TDCi 96kW, combi, r.v. 10/2004, 6 speed, EURO 4, ghia Ex., 175 tkm