od David V » pát črc 31, 2009 8:11,0
Tak opět další poznatek. Včera jsem zkoušel v těch případech, kdy jsem si byl jistý, že to bude dlouho startovat jiný pokus. Zapnul jsem zapalování a počkal, až zhasne ledka u hodin (to normálně začínám startovat). Zapalování jsem vypnul a znovu zapnul a počkal až zhasne zase ta ledka. Startování bylo takzvaně na drb.
Jinak v autě po zapnutí klíčku slyším milión různých bzučení, že nedokážu vyhodnotit, co je čerpadlo. Možná mu nedám jenom dost času, když startuju po zhasnutí ledky v hodinách.
Tak další poznatky během dne. Víčko v nádrži ventil má, ale na uvolnění přetlaku, což mě překvapilo poprvé. A druhá věc, která mě překvapila, je pšouknutí od přetlaku a ne nasátí způsobené podtlakem. Při uvolňování víčka jsem čichal a zřetelně zasmrděl benzín se syčením. Taky jsem místo dvojího zapínání zapalování počkal, dokud nezhasnou úplně všechny kontrolky (ABS, ESP, airbagy) a taky to naskočilo napoprvé po hodině stání za tepla.
Další vývoj je, že se mi nádrž opravdu tlakuje, čili asi mám nějaký problém s odvětráním. Metoda dvojího zapínání klíčku funguje zatím spolehlivě a auto na to druhé otočení chytá okamžitě. Zaznamenal jsem mezi všemi těmi servomotory i činnost palivového čerpadla po zapnutí zapalování, bzučí tak 2 s.
Ford Mondeo, 2.5 V6 125kW, liftback, r.v. 2001, Ghia
(před tím Opel Vectra 1.8i 66kW, sedan, r.v.1995)
(ještě dříve Opel Kadett 1.3S 55kW, htb, r.v.1986)