Zdravim,
jelikoz mi zacalo blbnout dobijeni, tak sem se rozhodl, ze vymenim alternator, sehnal sem starsi za 1500, tak sem ho vzal, ze za tu cenu to
zkusim. A ze bych pripadne mrknul na puvodni, jestli to neni jen uhlikama, ze bych mel rezervni
No, tak sem tri dny marne patral po zkusenostech s vymontovanim abych byl pripraven. Nic sem v podstate nenasel, ale celkem sem si veril, na
starem mondeu uz sem ho menil. Tak si to tak v klidu rozebiram a napinak remene prvni problem, nejde povolit, aha on tam neni sroub ale pruzina, dobre, tak to proste odsroubuju
Tak remen dole altik povolenej ale ted kudy ven, chtel sem pres sundane prave kolo ale tam ted trcely ty dva spodni srouby, tak to neslo.
Zkousim to horem ale nejak se mi ten prostor nezda. Vemu druhej altik a zkousim velikost a opravdu tam nesel. Teda nesel, nezkousel sem vyndat
palivovej filtr, do toho se mi uz nechtelo, ze se radeji optam kudy se vyndava.
Tak se ptam, kdo ma s vymenou u 2.0TDCi zkusenost, kudy se prosim vas ten alternator vyndava.
Dekuju za pomoc.
EDIT: ok, tak sem nakonec na netu nasel JNT (ale dalo to zabrat) a zjistuju, ze se to taha podbehem kola, musi se vytocit ty 2 srouby (zavitove svorniky alternatoru). Doufam, ze pujdou

Jeste se teda musi demontovat kloub ridici tyce a sundat plastovej kryt vedeni chladneho vzduchu na altiku.
Tak az bude cas, zkusim a kdyztak napisu, jak to slo.
Mondeo, 2.0 TDCi 96kW, kombi, 2003 ghia automat.