Hlasové ovládání - BT HF

RE

Příspěvekod PLeon » čtv zář 15, 2011 10:08,0

Jinak jen poznamka, na Focusu mi prestalo fungovat BT, kdyz mi prehravali SW v ridici jednotce, plynovy pedal mel divny prubeh. Po prehrani SW mi prestal taky fungovat cely BT modul a servis musel objednat uplne novy modul a vymenit ho.
Mondeo, 2.2 TDCi, 5dv., 2009, Titanium X Exclusive, White Frozen
Focus 1.8 TDCi, kombi, 2007 Silver, sluzebni
Mondeo 2.0 TDCi, kombi., 2004, Ghia, Deep Rosso
PLeon
***
***
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv dub 09, 2009 10:54,0

Příspěvekod DaBomB » sob zář 17, 2011 19:45,0

do menu sem se dival....BT menu jako by nekam uplne zmizlo...takze jelikoz mam auto jeste v zaruce tak sem jel do dankaru a tam si to nechal "zčeknout" a ze pry se musi prehrat cely SW...a kdyz nepomuze ani to tak ze mi daji nove radio celé. a jeste se chci zeptat...když sem mel auto na servisni prohlidce tak se plati jen material nebo i prace??protoze mi nauctovali 1600,- za praci...
Mondeo, 2,0 TDCi 103kw, Hatchback, r.v. 2009, Titanium
DaBomB
Junior
Junior
 
Příspěvky: 5
Registrován: pon zář 12, 2011 20:49,0

Příspěvekod DR » sob zář 17, 2011 21:38,0

DaBomB: rádio nevidím důvod měnit, vždyť BT je samostatný modul a rádio jen zajišťuje jeho "výstup". Pokud BT na mobilu vůbec nevidíš (=modul nevysílá), tak asi v rádiu chyba nebude ... Nicméně když je to v záruce (=ty to neplatíš), tak to asi nemá smysl řešit, prostě nechej servis ať dělá co umí.

Servisní prohlídku (která má své vlastní téma a tedy tvůj dotaz tady nemá co dělat) samozřejmě platíš (práci i materiál), to je normální údržba auta :twisted: - co se ti na tom nezdá? Ovšem pokud se jedná o záruční opravu (to je oprava vady, na kterou se vztahuje záruka - a ne, servisní prohlídka opravdu není záruční vada :wink: ), tak tam neplatíš ani práci, ani materiál.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

RE

Příspěvekod PLeon » pon zář 19, 2011 21:17,0

Jak jsem psal, po prehrati SW v ridici jednotce jsem mel stejny problem, mobil proste zadny BT nenasel, proste zmizel. Resil jsem to tehdy ve Ford Maly a Velky v Ostrave, v Dankaru v Ostrave jsou zlodeji, tam bych nesel nikdy. V Maly a Velky to odzkouseli taky nenasli tak vymenili BT modul. Ten je zvlast a s radiem jako takovym nema v podstate nic spolecneho, menit kvuli toho radio mi prijde jako blbost. mne to vymenili v ramci zaruky, samozrejme zadarmo, neplatil jsem ani novy modul, ani praci.
Mondeo, 2.2 TDCi, 5dv., 2009, Titanium X Exclusive, White Frozen
Focus 1.8 TDCi, kombi, 2007 Silver, sluzebni
Mondeo 2.0 TDCi, kombi., 2004, Ghia, Deep Rosso
PLeon
***
***
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv dub 09, 2009 10:54,0

Příspěvekod Robbert » úte zář 20, 2011 9:25,0

Zdravím.
Změnil jsem telefon a odešel od Nokie se Symbianem k Samsungu s Androidem a vyskytly se problémy. Nějak nemohu v autě zprovoznit hlasové vytáčení. Když vyťukám číslo na rádiu neby vytočím číslo z telefonu, tak to funguje, ale nelze hlasově ovládat vytáčení z telefonního seznamu v rádiu. Má někdo podobnou zkušenost, případně jakou aplikaci na to hlasové vytáčení v androidu používáte?
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

bt

Příspěvekod Petr K. » úte zář 27, 2011 14:25,0

Ahoj,

chtel jsem se jen zeptat, pokud budu mit v aute dva tel. ,zkopiruje me to seznam z obou (samozrejme ze bych pouzil jen jeden zapnuty), jde me jen o to, jestli v softu auta zustanou oba dva seznamy ???
..... teda ted nevim jestli jsem to popsal srozumitelne :-) ......proste v aute budu pouzivat dva telefony, jednou ten a podruhy onen, tak jen jestli ten soft v aute je schopnej pobrat seznam z obou telefonu
diky
Petr
Mondeo kombi,r.v.2011 (1.6)Ecoboost
Petr K.
**
**
 
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 03, 2011 14:34,0

Příspěvekod Profesor » sob říj 01, 2011 0:30,0

:arrow: Robbert: mám podobný problém, změnil jsem HTC s Winmobile za HTC s Androidem :( a nepřihlásím se vůbec, jště jsem nezkoušel resetovat BT modul, tak až se mi bude chtít rozebrat palubu resetnu a uvidíme.

:arrow: Petr K. - srozumitelně, ale nevim nemám origo Fordí modul.
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Re: bt

Příspěvekod DR » sob říj 01, 2011 9:26,0

Petr K.: seznamy nikde nezůstanou. Seznam se načítá po každém spárování telefonu a po odpojení se zase smaže (ochrana osobních údajů ;-)). I když máš spárované dva mobily, tak seznam máš vždy k dispozici jen z toho mobilu, ze kterého voláš.

Profesot, Robbert: tohle je záležitost fw v BT modulu a jeho spolupráce s BT profilem v androidu (a implementace BT komunikace v OS android). Řešil jsem to samé, když jsem na android přešel před rokem, naštěstí parrot brzo po tom vydal nový fw pro moji HF, kterým se problém vyřešil.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: bt

Příspěvekod Profesor » sob říj 01, 2011 19:41,0

DR píše:
tohle je záležitost fw v BT modulu a jeho spolupráce s BT profilem v androidu (a implementace BT komunikace v OS android).
Jen mne krká, že v Citrónu mám výrobně starší HF a tam to chodí normálně :(
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Re: bt

Příspěvekod DR » sob říj 01, 2011 21:05,0

Profesor: problém je právě v tom načítání seznamu a hlasovém ovládání, "obyčejená" (jen obousměrný přenos audio signálu) BT HF funguje dneska snad už vždy a všude. Ale těch protokolů, přes které to může fungovat je docela dost a holt to občas neklapne :-(. Mně se parrot taky občas nespáruje s mobilem, občas neukazuje stavový řádek (signál, aku,...) a i kdžy ho ukazuje, tak jen občas jsou v něm aktuální informace. Poslední HF, která mi fungovala na 100% bylo autorádio pioneer se siemensem S75, když jsem pak přešel na nokii, už to stálo za prd.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Bluetooth
http://en.wikipedia.org/wiki/Bluetooth_profile


BTW, máš SZ.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Profesor » sob říj 01, 2011 22:07,0

DR díky za odkazy, v Citruchovi mi to zobrazí název telefonu, přednastavenou hlasitost, telefonní číslo a Fíkus mlčí ani nepípne, já mám spíš podezření že je v čudu modul jako takový, nepřihlásil jsem ani starou Nokii
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Příspěvekod bundadj » stř pro 28, 2011 10:01,0

Nějaký hint v nastavení BLAUPUNKT NX na prohození řazení telefoního seznamu místo Příjmení Jméno naopak na Jméno Příjmení?

HTC Desire Android 2.2 (tam to mám přesně obráceně než v autě)

Takhle nemůžu dost lidí najít a přehodit si to i v telefonu a zvykat si znovu se mi nechce :-(
CMC 010
Mondeo 2.0i 16V, 107kW, 2009, combi, Titanium
Mondeo 1.8i 16V, 85kW, 1999, combi, Trend - ex
Uživatelský avatar
bundadj
*****
*****
 
Příspěvky: 901
Registrován: čtv zář 04, 2003 14:38,0
Bydliště: Kladensko

Příspěvekod bundadj » čtv pro 29, 2011 15:06,0

jediné co jsem objevil je tento oficiální update: http://www.ford-mobile-connectivity.com/downloadsUpdates pro majitele IPhone 4S asi skoro nutnost.

bohužel řešení to nepřineslo a na místo hvězdičky (písmeno č) se zobrazuje nyní zobrazí mezera :-)
CMC 010
Mondeo 2.0i 16V, 107kW, 2009, combi, Titanium
Mondeo 1.8i 16V, 85kW, 1999, combi, Trend - ex
Uživatelský avatar
bundadj
*****
*****
 
Příspěvky: 901
Registrován: čtv zář 04, 2003 14:38,0
Bydliště: Kladensko

Příspěvekod DR » čtv pro 29, 2011 15:42,0

bundadj: chceš tím říct, že si do mobilu zadáváš jména s diakritikou? To bych od starého ajťáka věru nečekal 8-) BTW, nedávno jsem přecházel z XP na W7 a prostý export a import kontaktů z mailu bez domrvení češtiny je zřjeěm neřešitelný problém.

Ale k věci. Ta fordí HF je "odladěná" pro anglofonní a germanofonní trhy. Smiř se s tím, že to není žádný zázrak a bud rád, že to aspoň zvládá základní funkci = hlasité telefonování.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod bundadj » čtv pro 29, 2011 16:36,0

DR: píše se rok 2011 (už jen pár dnů) a diakritiku v mobilu používám již spoustu let :-)

Tak základní fce vyhovuje. A až na to řazení v seznamu jsem spokojen.
CMC 010
Mondeo 2.0i 16V, 107kW, 2009, combi, Titanium
Mondeo 1.8i 16V, 85kW, 1999, combi, Trend - ex
Uživatelský avatar
bundadj
*****
*****
 
Příspěvky: 901
Registrován: čtv zář 04, 2003 14:38,0
Bydliště: Kladensko

Re: Rádia

Příspěvekod typon » úte kvě 08, 2012 19:21,0

zdravim,
mam mondeo r.v.2010 s radiem 6000cd [IMG=http://img846.imageshack.us/img846/8323/6000cd.jpg][/IMG] a nemuzu sparovat telefon s radiem.
protoze jsem nenasel zadne BT (on,off) a rozebirat celi kaslik u spolujezdce se mi neche.

takze je jina moznos jak zjistit jestli mam spravny BT modul nebo jesti vubec mam BT ??
Ford Mondeo 2.0 Flexifuel Kombi (145hk) Trend 2010
Ford Mondeo 2.0 Duratorq TDCi (150 k) A6 (PowerShift) Titanium 2016
typon
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: ned kvě 06, 2012 21:58,0

Re: Rádia

Příspěvekod DR » úte kvě 08, 2012 21:59,0

typon: je to prosté. Tlačítka s červeným a zeleným sluchátkem na rádiu neznamenají vůbec nic, to má každé fordí rádio (navigacemi si teď z hlavy nejsem jistý). Přítomnost BT modulu poznáš:
1. podle ovládacích tlačítek telefonu na páčce blinkrů
2. především podle toho, že v menu palubního počítače (convers +) máš dostupnou položku "Phone"

Viz návod k autu.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Hlasové ovládání - BT HF

Příspěvekod vlazarek » sob čer 16, 2012 19:53,0

Mám stejný problém, jako DaBombB. Mondeo 2.0 s rádiem Sony 6000 CD a s BT rok výroby 2010. Telefon HTC Desire Z s Androidem 2.3.3 sestavení 2.42.405.4. Do minulého týdne vše OK, pak najednou při nastartování a přihlašování telefonu se objeví na Convers displeji "Phone Audio Mute" a rádio se se ne a nejde nic ovládat. V servisu AutoPalace Spořilov mi nahráli nový firmware, různé telefony servisních techniků fungují bez problémů, můj se chová stále stejně. A rádio se dá ze zaseknutého stavu dostat jen odpojením baterie. Už asi zbývá zkusit jen resetování telefonu do původního továrního nastavení - to mi poradili z HTC supportu. A jestli to nepomůže, tak nevím.
Mondeo 2.0 Titanium Combi, r.v. 2010
Focus 1.6 Ghia, r.v. 2001
vlazarek
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: sob čer 16, 2012 19:26,0
Bydliště: Praha

Re: Hlasové ovládání - BT HF

Příspěvekod Veduci79 » čtv srp 23, 2012 14:26,0

vlazarek píše:Mám stejný problém, jako DaBombB. ... A jestli to nepomůže, tak nevím.


Jak si dopadl? Tento týden mi taky "zmizel" phone a USB z Convers+ a na displeji to hlásí jen "audio muted". Vyzkouším odpojit baterku. Pak zkontrolovat kablíky. Pojistka to nebude, protože je pravděpodobně stejná s rádiem, které normálně funguje. Ve finále se bojím koupě nového BT modulu...
Mondeo, 2,0 TDCi 103kW, kombi, r.v. 2009, Titanium
Veduci79
Junior
Junior
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte říj 18, 2011 9:59,0
Bydliště: Praha 5

Re: Hlasové ovládání - BT HF

Příspěvekod Tomas09 » pon říj 01, 2012 15:05,0

Zdravím,
Mám mondeo 06/12 s rádiem sony + sada audio 61.
Problém je s hlasovým ovládáním. U telefonu nelze použít příkaz „STORE NAME“, ale u rádia ano. V servisu tvrdí, že je to chyba manuálu a tento příkaz tam už nemá být (s příchodem Titanium X).
Pokud byste měl někdo podobně staré (nové) auto tak budu rád za info zda to u vás funguje.
Díky
Mondeo 2.0 EcoBoost
Mondeo 2.0 TDCi
Mondeo 2.0i
Tomas09
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: pon říj 01, 2012 14:48,0

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK IV - Rádio, audio

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků