Počítadlo tachometru

Příspěvekod vasoun1 » pát zář 14, 2007 1:56,0

Tak skoro nachlup po roce (jelikož auto je dělník, a není čas ho leštit a vrtat se v něm) jsem odpojil rádio, a co se stalo?? V době kdy sem byl totálně smířený s tím , že odešel budík nebo sensor rychlosti, se rozeběhl tachometr i počítadlo. Fakt už sem si zvykl jezdit bez toho. Takže blbě zapojený rádio, stačí jeden drát, může vyřadit tachometr. Doporučuj proto při přechodu na neorigo rádio použít redukci na ISO konektor a nestříhat ty forďácký, jak sem to udělal já kokot. Sem sehnal tu redukci, F konektor napájel zpět a fachhá to jak má. Ale ušetřil sem za ten rok cca 15000 km a bez násilí.
CMC 821
Focus X TREND 1.8 TDCI (100 k), kombi, 7/2003,
Mondeo Turnier mk IV 2,0 Tdci 120 kw, 2011,
Uživatelský avatar
vasoun1
*
*
 
Příspěvky: 14
Registrován: pon črc 31, 2006 12:19,0
Bydliště: Děčín

Příspěvekod DR » pát zář 14, 2007 9:59,0

vasoun1: očividně se ti podařilo při tom bastelní rádia vyzkratovat signnál z rychlostního čidla - originál rádio ho využívá. Al ejak se ti to podařilo, to moc nechápu. Přece základní pravidlo při podobných úpravách zní - co neznám, nebo nepotřebuju, to nepřipojuju (zaizoluju a nechám nezapojené).

Ale je dobře, že už to zase funguje správně a samozřejmě díky za info o příčině závady, množná se to bude hodit i někomu dalšímu.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Profesor » sob zář 15, 2007 21:22,0

:arrow: vasoun1 Hlavně buď rád že ti nic nevyhořelo, bylo by to dost drahé. Opravoval jsem před několika lety 1,8 GTI jedné konkurenční automobilové společnosti a jenom tišták do palubky stál cca 12000,- nemluvě o čidlech a ostatní elektronice do které to prásklo. dohromady cca 21000. :mrgreen:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

akustický signál

Příspěvekod set » pát dub 25, 2008 20:12,0

Dnes jsem byl v servisu na výměnu oleje a při této příležitosti jsem chtěl aby mi zrušili akustický signál, který se ozve vždy, když zrychluji nad 120 km/h. Nejdřív koukali na mne jak na jojo co jim povídám ("s tím jsme se ještě nesetkali- to je tam doděláno"),ale pak se projeli a usoudili, že to je origo ,tak pří budou zjišťovat jestli to jde vypnout nejak přes počítač. Tak jsem zvědav. Nemá někdo v autě neco podobného? Vždy,když ručička tachometru stoupne na 120, tak to 1x pípne (podobně jako když nemáš zapnuté pásy).Ale dělá to jen když zrychuješ, ne když brzdíš.

Set
CMC 461
Mondeo 1,8 SCi 96 kW,HB,2003, ghia
Uživatelský avatar
set
*
*
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv bře 17, 2005 20:24,0

Příspěvekod gallert » pát dub 25, 2008 22:07,0

zdravím,nevím tedy jak to vypnout,ale typuju ,že auto pochází ze Švýcarska,kde je limit 120km/h.čili podobně jako na nezapnuté pásy,tě to upozorní,že překračuješ rychlost.Proto to nepípa když jdeš s rychlostí dolů.
Mondeo 2.0 TDCi, 103kW, kombi, 2010, Enterprise(lepší Titanum), Tiptronic 6st
Mondeo kombi 2.0 TDCi ,96kW, Ghia,Tiptronic, rv: 2002 - prodáno při 260000km a vše bylo OK
Scorpio kombi 2.9i,V6 24V,automat,rv1996 _______Scorpio 5dv.,2.0i,automat,rv 1985
gallert
****
****
 
Příspěvky: 338
Registrován: sob lis 18, 2006 20:20,0

Příspěvekod špendlik » ned dub 27, 2008 12:31,0

Ahoj lidi mám taky jeden problém včera když mi na mondeu mělo počítadlo přeskočit ze 149000km na 150000 tak se seklo a přestalo počítat a to počítadlo co se dá vynulovat taky nejede, tachometr funguje normálně netušíte někdo v čem by mohl být problém mám auto od února a mechanik mi řekl když ho viděl že tachometr určitě stočený není že by mojemu autu typoval tak o 20000km míň jak je celkově zachovalí a jemu věřím protože on opravuje převážně fordy tak si myslím že se vyzná
Mondeo, 1.8 16V 85, combi, r.v. 1998, ????
Uživatelský avatar
špendlik
*
*
 
Příspěvky: 25
Registrován: ned úno 17, 2008 21:29,0
Bydliště: Liberec

Příspěvekod Mirda » ned dub 27, 2008 12:52,0

Jsou jen dvě možnosti:1, je tacho stočený(neodborně) 2,Je tacho měněný a též stočený.
Poznáš až ho vymontuješ a jestli má origo plomby cca 4ks.
CMC 613
Ford Mondeo Combi CLX 1.8TD(1997)
Ford Escort 1.6 16V(1996) odvezen do šrotu
Renault LagunaII 1.8 liftback
Audi A2 1.4 TDI,black pearl(lunární vozítko)
Uživatelský avatar
Mirda
****
****
 
Příspěvky: 229
Registrován: čtv zář 15, 2005 19:54,0
Bydliště: Bílina

Příspěvekod Patrik » ned dub 27, 2008 13:27,0

špendlik: No nebudu tady řešit jestli je tacháč stočenej či ne. Dá se rozebrat a pokuď si jen trochu šikovnej tak správně složit aby fungoval. Je to teda docela pakec, ale jde to jen škoda, že sem to nenafotil. Pamatuju si jen, že sem to skládsl tak aby byli vidět samé 9tky a pak přetočil na samé 0ly. :wink:
CMC 531
CFC 1255
Mk III kombi 2.0 TDDI 85kw
Mercedes-Benz E290 turbodiesel w210 95kw
Mercedes-Benz S320 CDI w220 145kw
Uživatelský avatar
Patrik
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1216
Registrován: čtv kvě 05, 2005 17:52,0
Bydliště: Praha 8

tachometr neměří

Příspěvekod romek21 » pon pro 29, 2008 14:07,0

Ahoj, při jízdě po dalnici jsem jel stále stejnou rychlostí - 140km/h ale ručička tachometru z ničeho nic začala ukazovat nesmysly. Lítala mezi 0 až cca 130km/h. Otáčky byly stále stejné. Trvalo to asi 1 minutu. Potřeboval bych poradit, kde mám hledat problem.
Mondeo, 2.0 16V, 96kw, sedan, 2000, trend
mk II
romek21
*
*
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv říj 09, 2008 13:59,0
Bydliště: Kladno

Příspěvekod Patrik » pon pro 29, 2008 15:06,0

romek21: Byla to jen ta rychlost? Nebo se rozsvítily i nějaké kontrolky?
CMC 531
CFC 1255
Mk III kombi 2.0 TDDI 85kw
Mercedes-Benz E290 turbodiesel w210 95kw
Mercedes-Benz S320 CDI w220 145kw
Uživatelský avatar
Patrik
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1216
Registrován: čtv kvě 05, 2005 17:52,0
Bydliště: Praha 8

Příspěvekod romek21 » pon pro 29, 2008 15:32,0

byla to pouze ta rychlost, jinak kontrolky nesvítily, vše bylo o.k.
Mondeo, 2.0 16V, 96kw, sedan, 2000, trend
mk II
romek21
*
*
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv říj 09, 2008 13:59,0
Bydliště: Kladno

Příspěvekod Patrik » pon pro 29, 2008 15:43,0

romek21: Tak to bohužel netuším. :?
CMC 531
CFC 1255
Mk III kombi 2.0 TDDI 85kw
Mercedes-Benz E290 turbodiesel w210 95kw
Mercedes-Benz S320 CDI w220 145kw
Uživatelský avatar
Patrik
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1216
Registrován: čtv kvě 05, 2005 17:52,0
Bydliště: Praha 8

Příspěvekod DR » pon pro 29, 2008 19:45,0

romek21: tipoval bych nějaký vadný kontakt za přístrojovkou, její demontáží a kontrolou nic nezkazíš. Další možnost je vadné čidlo rychlosti, popř. opět nějaký problém v kabeláži od čidla k přístrojovce. Málo pravděpodobná příčina je vadná přístrojovky nebo chvilkový pokles napětí (to by měl stejně cvičit i otáčkoměr).
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Bradley » úte pro 30, 2008 0:15,0

romek21: Mě to dělalo taky. Asi měsíc, tu a tam se to stalo. Ale když jsem měnil prasklou žárovku v přístrojovce, tak jsem stříkl kontakty a od té doby to ukazuje dobře.
Mondeo MKII, 1.8 85kW, hatchback, r.v. 09/1996, ........
Bradley
*
*
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř pro 24, 2008 10:56,0

Příspěvekod Patrik » úte pro 30, 2008 1:08,0

To mě to právě dělao to samý, ale i se rozsvěceli kontrolky. Jako když probíhá test pro start. Byla to svorkovnice přímo na tacháči(na budíku) Ne ta hlavní. No a otáčkoměr šel normálně.
CMC 531
CFC 1255
Mk III kombi 2.0 TDDI 85kw
Mercedes-Benz E290 turbodiesel w210 95kw
Mercedes-Benz S320 CDI w220 145kw
Uživatelský avatar
Patrik
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1216
Registrován: čtv kvě 05, 2005 17:52,0
Bydliště: Praha 8

tachometr

Příspěvekod romek21 » pon led 05, 2009 17:44,0

Tak ještě jednou zpět k tomu tachometru: dnes mě opět blbla ručička na tachometru a měla vliv i na hlasitost autorádia. Při jízdě mi spadla na 0km/h a rádio se ztlumilo, pak vylítla na cca 80km/h a rádio se samo zesílilo. Když mi ručička takle nesmyslně lítala, tak mi také začal trochu škubat v motoru. Jako kdybych přestal přidávat plyn a najednou zase přidal.
Mondeo, 2.0 16V, 96kw, sedan, 2000, trend
mk II
romek21
*
*
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv říj 09, 2008 13:59,0
Bydliště: Kladno

Re: tachometr

Příspěvekod Bake » pon led 05, 2009 23:46,0

[quote="romek21"]
Pokud mě paměť neklame, paticí k rádiu jde paradoxně i signál od čidla rychlosti k tachometru. Mám pocit, že mě na tuto velice zvláštní skutečnost upozornil DR. Prosím ho tedy tímto, aby se k dané problematice vyjádřil :-):-)Vidíš jak je důležité, pečlivě popsat a vysledovat všechny symptomy závady. Pokud na to nebude nikdo reagovat, zkus prostě vyndat rádio, překontrolovat všechny piny a dráty ve svorkovnici, která jde do rádia......
Octavia 1.9TDi 2000
Mondeo 2.0 TDCi, 115k 2006 /služ/
Suzuki V-Strom 1000
Bake
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1195
Registrován: úte srp 16, 2005 21:25,0
Bydliště: ČR

Příspěvekod Barťas » úte led 06, 2009 0:03,0

Ano, k rádiu jde signál Vss pro funkci AVC, viz: http://www.mirez.co.uk/Radio.htm - Fig. 4. Takže buď dává špatný signál samotné čidlo nebo je někde cestou uklepaný drát. Důsledky odpovídají, už jen najít příčinu :?
CMC 234
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback (od 11/2011)
Mondeo II, 1.8 16V SI/Ghia, 1998, combi (od 05/2004 do 04/2012)
Uživatelský avatar
Barťas
****
****
 
Příspěvky: 441
Registrován: sob dub 03, 2004 16:09,0
Bydliště: Králův Dvůr

tachometr

Příspěvekod romek21 » úte led 06, 2009 10:12,0

ahoj, děkuji všem za rady, jen bych poprosil jestli mi může někdo poslat odkaz na rozdělání přístrojovky a vyndání rádia. A kde najdu čidlo.
Mondeo, 2.0 16V, 96kw, sedan, 2000, trend
mk II
romek21
*
*
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv říj 09, 2008 13:59,0
Bydliště: Kladno

Příspěvekod Barťas » úte led 06, 2009 10:47,0

Ten signál jde ještě do palubního počítače a grafického inf. displeje (je-li tím vozidlo vybaveno).
vyndat rádio lze takto: http://www.volny.cz/milbar/ford/radioremove.gif, třeba ohnutými dráty: http://www.volny.cz/milbar/ford/vidle.jpg
demontáž přístrojovky např. zde: http://mtw.fordclubs.org/article.php?article=40&rubrik=1 nebo
http://mtw.fordclubs.org/article.php?article=100&rubrik=1
CMC 234
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback (od 11/2011)
Mondeo II, 1.8 16V SI/Ghia, 1998, combi (od 05/2004 do 04/2012)
Uživatelský avatar
Barťas
****
****
 
Příspěvky: 441
Registrován: sob dub 03, 2004 16:09,0
Bydliště: Králův Dvůr

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK I-III - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků