Home - Pravidla fóra - FAQ - Hledat - Seznam uživatelů - Uživatelské skupiny - Registrace - Nastavení - Zprávy - Přihlášení
Vše o Ford Fusion - Web a diskuzní fórum Czech Focus Club Czech Mondeo Club Tech Web Kluboví partneři - slevy, výhody, akce Administrátor
Bazary
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra FordClubs.org -> Servisy, vrakoviště, koupě a zkušenosti
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Forrest
Moderator
Moderator

PříspěvekZaslal: po březen 20, 2006 18:07,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Takto přesně jsem to nevěděl, však říkám "bezvědomí" Crying or Very sad Ale jako občanovi by mi bylo divné, že "jsem se dohodl dle obchodního..." a tak bych fofrem konzultoval u právníka.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petrsa
Senior
Senior

PříspěvekZaslal: po březen 20, 2006 18:34,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Předchozí příspěvky jsou vpodstatě pravdivé, jen pro doplnění - pokud na mne někdo vyrukuje se smlouvou podle ObchZ a já budu vystupovat jako fyzická osoba-nepodnikatel, tak se budu snažit z tohoto vztahu vycouvat nebo změnit na smlouvu dle ObčZ - podstatně vyšší ochrana. Je zde sice ustanovení §262 odst.1 ObchZ - "....Jestliže taková dohoda směřuje ke zhoršení právního postavení účastníka smlouvy, který není podnikatelem, je neplatná." a pak ještě následující odstavce, ale všichni moc dobře známe vymahatelnost práva a kvalitu a rychlost soudů.
Pokud bych náhodou šel pro auto do bazaru (sám tomu nevěřím, ale nikdy neříkej nikdy), tak jedině s domluvenou možností nechat auto prohlédnout minimálně na zvedáku ve mnou zvoleném zařízení, atd.......a v případě eventuální koupě bych si bral i lupu pro přečtení dodatků ve smlouvě o velikosti písma 4b. Evil or Very Mad Dále bych se snažil nedostat se do časového presu - pak většinou člověk chybuje a může to v budoucnu stát velké peníze.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marci
Junior
Junior

PříspěvekZaslal: čt březen 23, 2006 13:19,0    Předmět: Zatim Diky Odpovědět s citátem

Diky vsem za radu.

Objednala jsem si prohlidku v Servisu Ford Chomutov. Dale zkusim pravni poradnu (D.a.s, Ochrana spotrebitele...) jak jste uvedli.
Uvidime....

Zatim diky moc
Marci
Marci
Junior
Junior

PříspěvekZaslal: út duben 11, 2006 12:41,0    Předmět: Pokracovani - Problemy/ reklamace autobazar Extra Auto Odpovědět s citátem

Navazuji na predesly prispevek "Muzete mi poradit " (problemy s autem
Ford Focus z autobazaru Extra Auto komisni prodej
). Do autobazaru jsem volala jeste pred kontrolou v Servisu Ford. Bylo mi 'doporuceno': "At do 'Fordu' nechodim, ze jsou moc drazi. Me problemy s autem jsou normalni. Neni jejich problem, ze kdyz jsem si koupila ojete auto, na to ted nemam penize....."
Dale jsem je nekontaktovala.

Na kontrole v Autorizovanem Servisu Ford nasli pomerne velkou radu nedostatku.
Auto je po havarii (nebyli jsme o tom informovani), poskozene disky kol, sedacka ridice (s airbagem) rozlomena, vyhnuta nesklopna (3 dv) po havarii (slepena 'izolepou' vydrzela funkcni do 4 tydnu po koupi) , motor demontovan a opravovan, oprava motoru provedena neodborne, silny unik oleje, stopy oleje v chlad. kap., praskla/lepena vyveva, neodborne opravena el. instalace motoru, nespravna baterie - nesmi byt olovena (tyden po koupi odesel alternator?!), odhadem o 100 tis. vice na tachometru, stav Motoru je spatny = spatna oprava,
zasah do el. instalace pristrojove desky - prepojeni signalizace zavady moru,
utrhane svorkovnice kabelu, chybi kryt baterie, chybi kryt motoru a deflektor vzduchu, urazena hadice nasavani vzduchu, utrzena expanzi nadobka, poskozeny oba plastove podbehy - probrouseny od kol a kryt mezichladice vzduchu, prohnuty chladic klimatizace - havarie atd.
Vsechny zaznamy o vozidle v systemu Ford byly smazany!!!!

Odhadem demontovat motor atd by stalo cca 20000 - 25000 Kc,
sedacka zrejme nepujde opravit - nova (20000Kc).

Auto proslo Technickou kontrolou 26.10.2005.
Cesky Technicak vydan 14.11.2005

Auto bylo koupeno 8.2.2006 a stale nemam technicky prukaz.
Volali z ExtraAuto, ze odhlasene doklady posilali ale pry je 'ztratila' Posta.

Dostala jsem informace k sepsani reklamace od Sdruzeni Ochrany Spotrebitelu CR. Podle nich mam narok na odstoupeni od smlouvy a vraceni plne vyse kupni ceny. Mam objednanu schuzku u soudniho znalce a pravnika. Uvidim jak na to budou pohlizet a co mi poradi dale. V pripade nutnosti kontaktuji TV.

Mozna se me zkusenosti s timto budou nekomu hodit a pokud mate
nekdo jeste nejakou radu nebo typ tak predem diky Laughing .

A drzte mi palecky... Wink

Zatim
Marcela
petrsa
Senior
Senior

PříspěvekZaslal: út duben 11, 2006 14:19,0    Předmět: Odpovědět s citátem

to Marci: Co ti na tvou story odpovědět? Nasazovat ti oslí hlavu? Embarassed Nadávat na podvodníky prodejce? To vše už je teď již passé. Proto spíš dodám - vytrvej, nedej se vyšachovat a bojuj i třeba soudní cestou. Možná to v naší "právní" společnosti bude trvat nějaký rok, ale věřím, že vyhraješ. Ve tvém případě je vítězství velmi reálné, ale není úplně jisté - neznám veškeré písemné a faktické podklady a proto si nechávám volný prostor. Budeš sice mít znalecký posudek, doklady o koupi..., ale" nikdy neříkej nikdy" a právní stav věci se může případnému soudu jevit jinak. Zvěřejnění v médiích je také cesta, ale opět neznám veškeré písemné podklady, které máš v ruce a protoi ti toto přesně nemohu radit - možnost zpětné žaloby ze strany prodávajícího. Dle mého názoru nic nezkazíš podnětem na MD, jak "kvalitně fungují" STK a Stanice ME. Obě stanice se asi s tvým autem ani neviděly nebo jen velmi zběžně. Toto vše jsou ale jen velmi obecné návrhy, bez hlubší znalosti věci. Pokud to tvé nervy vydrží, průběžně informuj, jak si stojíš.
"Vsechny zaznamy o vozidle v systemu Ford byly smazany!!!! " - toto je spíš otázka na některé další uživatele tohoto fora, zda je toto možné a jak je globální servisní a informační systém Ford budován.
Teď jsem si ještě přečetl tvůj první příspěvek a máslo na hlavě bude mít i tvůj první servis "...Vymenila jsem hned Rozv. retez, olej a proslo servisem". Pokud tebou uváděné závady nezjistil nebo tě na ně neupozornil, tak opravdu nevím, co všechno neslušného si mám o něm myslet.

Naposledy upravil petrsa dne út duben 11, 2006 21:22,0, celkově upraveno 1 krát
Ota
Senior
Senior

PříspěvekZaslal: út duben 11, 2006 21:14,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Marcela: Rozhodne vytrvej, fandim ti! Tohle uz je opravdu moc a zruseni kupni smlouvy se mi zda zcela na miste. Dej vedet, jak se to vyviji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy (jako JEHO (pozn. administratora) ;)) WWW stránky
Růžička

PříspěvekZaslal: st duben 12, 2006 6:27,0    Předmět: Bazary Odpovědět s citátem

To Marci : Asi ti tím moc nepomůžu, ale moc ti přeju, aby případ dopadl ve tvůj prospěch. Velice nemám rád takovéhle čuňárny. Twisted Evil

Když jsem vybíral svého Focuse, taky jsem viděl několik slepenců (jeden opravdu velmi otřesný), které se na netu tvářily jako výkvět automobilového průmyslu a na fotkách tak i vypadaly.
sedlaq

PříspěvekZaslal: pá červen 16, 2006 21:27,0    Předmět: Bazary Odpovědět s citátem

Než navštívíte autobazar, přečtěte si tento článek: http://www.sitexracing.estranky.cz/stranka/newspeak-autobazardnich-zmrdu___-stoji-to-za-to___
Je to zábavné, ale i poučné Wink
(prodáno Mondeo 2,5 V6 Ghia 1997 sedan)
Aldos

PříspěvekZaslal: ne červen 18, 2006 10:36,0    Předmět: To Marci Odpovědět s citátem

Ahoj, tak to co jsi napsala je fakt drsný, hnusí se mi drzost prodávajícího, který si dovolí toto auto prodat jako nehavarované a pravděpodobně i jako super stav jak mají ve zviku. Doufám že neustoupíš a povede se ti tento boj vyhrát, a tu TV bych klidně zapojil, at mají reklamu kterou si zaslouží!!!!
Tak ti moc fandím at to dobře dopadne.
karsky
Junior
Junior

PříspěvekZaslal: ne červen 18, 2006 12:01,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky Ti drzim palce at se ti Tva investice vrati zpet, ikdyz to asi nebude jiny s temahle bazarnikama(maji hrosi kuzi)to lehke nebude
DR
Moderator
Moderator

PříspěvekZaslal: ne červen 18, 2006 14:42,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Aldos, karsky: Pánové, nic proti, ale Marci sem naposledy psala před více než 2ma měsíci, takže vaše příspěvky už jsou poněkud neaktuální, občas neškodí podívat na datum příspěvku, na který reagujete Wink . Pokud bude v případu nějaký nový vývoj, doufám, že nám Marci dá vědět jak dopadla, ale už to dva měsíce spí, to jste si toho všimli brzo.
nightmare
*
*

PříspěvekZaslal: pá srpen 18, 2006 1:30,0    Předmět: Popis zkušeností při koupi aut, aneb jak nakupoval punťíčkář Odpovědět s citátem

1. Autobazar Centrum - HK.
Po několika záludných otázkách typu: "Proč je ten výfuk rezatý, když tvrdíte, že ho předchozí majitel letos měnil? Mi bylo ledabyle sděleno, cituji: "Vy si to auto stejně nekoupíte, takže nashledanou.". Poté jsem nevěřícně zalapal po dechu a dodnes jsem tento bazar znovu nenavštívil. (podzim 2005)

2. Prachárna autoprodej - HK.
V době, kdy jsem se definitivně rohodl pro Mondeo, měli 2 Mondea dle mých představ. Prodejce se mi věnoval více než půl dne bez známky nervozity - sice si občas trochu popíchnul - zřejmě ráno jedl vtipnou kaši, nebo takového punťu dlouhu neobsluhoval. Důkladně jsem si mohl prohlédnout oba vozy i na tamní rampě hezky odspodu. Poté co jsem se konečně rozhodl, které se mi více zamlouvá, jsem se opatrně zeptal jestli bychom mohli s autem dojet na kontrolu do STK. K mému údivu mi bylo sděleno, že ano, ale kontrolu si zaplatím se svého. Poté jsem se se ještě opatrněji zeptal, jestli bychom mohli na prohlídku a diagnostiku do Fordu. To že prý také ano - a to už jsem byl opravdu mile překvapen. Na mé otázky typu: Proč má nehavarované auto měněné zadní okno?" se prodejce kupodivu nerozloučil, ale donesl jakýsi měřák a změřil tloušťku laku. Dle jeho zjištění byl nástřik na zadních dveřích originální, poté sám upozornil, že se šrouby, které drží dveře, bylo zřejmě manipulováno a že tedy pravděpodobně byly z nějakého důvodu měněny celé zadní dveře s orig. barvou z fabriky Fordu. Nedalo mu to, a na rampě zjistil nepatrnou opravu zadního nosníku. Posléze bylo totéž potvrzeno technikem ve Fordu s tím, že to musel být opravdu nepatrný štouchanec. I přes moji původní představu o nehavarovaném autě jsem jej nakonec koupil a po dovozci z "D", který auto prodával jsem na tomto "prohřešku" vymámil slevu 7tis. Kč. Přístupem této firmy jsem byl velmi potěšen a byl jsem rozhodnut, že další auto opět koupím u nich. (leden 2006)

3. Pro tátu jsem dlouho sháněl na Prachárně a v okolí HK tmavého Focuse hatchbacka. Pěkný - zatím nerezatý - se těžko shání. Ale po chvále na zdejším fóru na firmu Autopartner Liberec - p. Havelka, jsem je zařadil do hledáčku, i když jsou pro mne trochu z ruky a hlídal i jejich web. Kde se najednou po dlouhé době jeden objevil - ještě byl "na cestě". Můj požadavek hned z kraje byl, že chci vidět auto ihned po dovozu z "D" což mi bylo přislíbeno. Následovala podobná anabáze jako na Prachárně, ale vzhledem k ročníku, kilometrovému průběhu a stavu jsem vypustil kontrolu ve Fordu. Autopartner mohu také s klidným svědomím vychválit. Stejně jako na Prachárně - žádný tlačení do koupě, žádný přemlouvání do splátek. Perfektní přístup k zákazníkovi. (červenec 2006)

4. Ještě bych se zmínil o Autobazaru Herkules v HK - taky pěkný přístup, ale musíte narazit na majitele, jinak tam raději přijďte jindy.

O ostatních navštívených autobazarech nepíši (a bylo jich dost) jelikož nedošlo k podrobnějšímu zkoumání vozu a vyvozovat závěr z letmé prohlídky nechci. Beztak je můj příspěvek dost dlouhý.
Bártík

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 21:00,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Dne 31.10.2006 jsem koupil v autobazaru Mondeo. Dali mi doklad o koupi, a prý na to můžu 30 dní jezdit, že to nahrazuje malý techničák. Myslím si o tom svoje, ale už jsem to několikrát takhle praktikoval. Podle mě, narazit na špatně vyspanýho policajta, tak mi napaří pokutu...
Ale blíží se měsíc a já pořád nemám velkej TP. Posílali to do Prahy na odhlášení, a tam na to mají 30 dnů Shocked.
Konečně k dotazům:
- můžu vůbec těch prvních 30 dnů jezdit jen na smlouvu (povinné ručení mám)?
- co po 30 dnech? Mám něco podnikat s bazarem nebo jezdit dál a zkusit když tak ukecat policajta?
Mondeo 2.0 16V GLX, 1999, combi (do 2009/03, spotřeba 8,65 l/100km )
Mondeo 1.6 16V CLX, 1994, notchback (do 2006/10)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy (jako JEHO (pozn. administratora) ;)) WWW stránky
petrsa
Senior
Senior

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 21:20,0    Předmět: Odpovědět s citátem

to Bártík: Už jsem to sem kdysi snad psal - je to jen praxe zm-dů bazárníků, ale smlouva nenahrazuje OTP (ORV) - oni to jen zkoušejí na koloušky. Při silniční kontrole je to přestupek - potřebné doklady upravuje §6 odst8 z.č.361/2000Sb. Řidič motorového vozidla musí mít při řízení u sebe
a) řidičský průkaz,
b) osvědčení o registraci vozidla podle zvláštního právního předpisu,2)
c) doklad prokazující pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla podle zvláštního právního předpisu,9)
d) osvědčení profesní způsobilosti řidiče, pokud jde o řidiče, který je povinen účastnit se zdokonalování odborné způsobilosti podle zvláštního předpisu,2a)
e) doklad o zdravotní způsobilosti, pokud jde o řidiče podle § 87 odst. 3.
.
Odhlášení (ať už v kraji nebo mimo kraj) - je to úkon, který se na 99% registračních míst provádí na počkání a je bez správního poplatku.
ad b) Záleží, jak máš postavenou kupní smlouvu, ale už teď bych písemně vyzval bazárníka k vydání potřebných dokladů.
Bártík

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 22:04,0    Předmět: Odpovědět s citátem

petrsa: tak tos mě nepotěšil. Jak to ale řešit? Můžu si nechat malej techničák? Bez toho auto asi neodhlásí?!
Když posíláš doklady na odhlášení poštou, tak mají opravdu 30 dnů. Nezbývá mi, než doufat a čekat, že budou policajti milosrdní! Každopádně budu volat.
Mondeo 2.0 16V GLX, 1999, combi (do 2009/03, spotřeba 8,65 l/100km )
Mondeo 1.6 16V CLX, 1994, notchback (do 2006/10)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy (jako JEHO (pozn. administratora) ;)) WWW stránky
ybznek
Moderator
Moderator

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 22:30,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Bártík: Nevím jaká je praxe v bazarech, ale já si nechal po předchozím majiteli malej techničák, na ten jsem jezdil a on na základě velkého techničáku odhlásil auto.
Když jsem pak auto přihlašoval na sebe, tak jsem jim vrátil malej (měli to ve velkém techničáku i poznamenané) a vystavili mi novej...
682
**
**

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 22:35,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak tak, u mě to stejné. Jen sem si nechal udělat ještě kopii velkého TP. Bazaru trvalo tři týdny určitě než mi přišel velky TP.
bundadj

PříspěvekZaslal: út listopad 28, 2006 7:22,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Bártík, ybznek : pri odhlasovani se ma odevzdat osvedceni o registraci (malej technicak), bez toho pry nelze auto odhlasit (nebo nahlasit jeho ztratu a zaplatit tusim 100,-Kc za vystaveni duplikatu tak sem to resil ja pri prodeji a odhlasovani).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy (jako JEHO (pozn. administratora) ;)) WWW stránky
petrsa
Senior
Senior

PříspěvekZaslal: út listopad 28, 2006 9:25,0    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak abych doupřesnil - při "odhlašování auta" se registračnímu místu předkládá žádost na předepsaném formuláři, TP vozidla, OTP(ORV),doklad o pojištění a případně plná moc (stačí neověřená) od držitele vozidla k provedení úkonu (je-li to podnikatel a vozidlo bylo v majetku firmy, tak i živnost. list nebo výpis z obchod. rejstříku) a doklad totožnosti. Toto vše úředník zkontroluje, zapíše změnu do TP a do informačního systému a všechny doklady (mimo plné moci) vrátí žadateli. Nic se neplatí, žádný roh OTP se nestříhá (případně okamžitě podat stížnost na vedení) a to je vše.
Občas se to ponechání OTP starému držiteli obchází tím, že se vystavuje duplikát OTP.
Ota
Senior
Senior

PříspěvekZaslal: út listopad 28, 2006 11:20,0    Předmět: Odpovědět s citátem

petrsa: Pred 14 dny mi v Praze na Vysocanech pri odhlaseni procvakli dirku do malyho technicaku.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra FordClubs.org -> Servisy, vrakoviště, koupě a zkušenosti Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 4 z 7

Přejdi na: