Zdar vsem. Tak porad s V6 jezdim, uz ma na tacho krasnych 325k km a porad slape jako hodinky. Loni jsem prehodil IMRC k sani a prepajel kondik a od te doby porad jede a je studenej i po delsi jizde. Loni jsem byl nakonec i na chipu (kdyz jsem mel mirnej tukanec a resil vse svepomoci a usetrene penize jsem zainvestoval

). Takze loni na valci namereno asi 135kW a 245Nm. Tankuju od te doby uz jen 100oktan.
Ale ted k problemu. Loni mi praskla hadice s chladici kapalinou, vymenila se a rovnou pak i vodni pumpa, ktera tam byla jeste puvodni (v te dobe cca 310k km!). Pak byl asi pul roku klid, ale nasel jsem zase mirne kapky pod motorem par tydnu zpet, dal to znamenu garazniku a ten mi tvrdi, ze to vypada spis na tesneni pod hlavou, ze jinak nikde netesnosti nejsou a je jenom orosena vana zespoda. Taky rikal, ze dalsi indikace je to, ze se mi tlakuje expanzka.
Je fakt, ze po delsi jizde je dost natlakovana. Po vypnuti motoru pri otevreni expanzky se ten tlak dost silne uvolni. Porad s tim jezdim, po delsich jizdach nebo po tydnu kratsich jizd proste expanzku otevru a tlak uvolnim. Ale chci se zeptat, zda to tu nahodou nekdo nekdy neresil. Vodu v oleji nemam, resp nevidim tu naslehanou penu na vicku, ani naznak. Ale z expanzky je citit trochu benzin, mechanik mi tvrdil, ze tam citi vyfuk plyny, takze mozna to. To by asi indikovalo tesneni...
Asi s tim budu dal jezdit, ted mi konci technicka, tu si jeste jednou protahnu. Nevite na kolik tak vymena tesneni vyjde? Je to s timhle motorem docela opruz a muj mechanik si na to netroufne.
Ale stejne mam problem, ze nevim co bych pak koupil. Socialni tlaky neresim

Jizdu si porad uzivam. Mozna jsem to zpusobil tim cipem, tezko rict. Ale na benzin a ty km co ma, je to stejne nadhera. Tak jen kdyby nahodou nekoho neco napadlo, budu rad. Jinak zkusim nekde orientacne poptat. Nebo to proste necham udelat a uziju si dalsich 5-10 let, kdo vi

Se zenou mame proste vztah k vecem a nechceme se niceho zbavovat. A za 5-10 let bych si mozna koupil uz neco rovnou novyho...
MKIII Mondeo 2.5 V6 Ghia, 2004, combi, manuál, 6kvalt. Najeto 290 000 km