Ahoj všem,
Mám prosbu. Při brzdění rozklepanej volant, vybrace jak krava. Může to mít za následek něco jiného jak zvlněné kotouče? Případně jak si to testnout?
Děkuji
smokee píše:Ahoj všem,
Mám prosbu. Při brzdění rozklepanej volant, vybrace jak krava. Může to mít za následek něco jiného jak zvlněné kotouče? Případně jak si to testnout?
Děkuji
HonzaV píše:Kotouče se na Mondeu nezvlní jen tak, pokud se bavíme o kotoučích "normální " kvality. Většinou za tím jsou vůle v silentblocích nápravy. Proto je potřeba, při tomto problému, dát auto na zvedák a vyzkoušet stav uložení nápravy. Pokud se to neudělá při výměně zvlněných kotoučů, lze opravdu docela brzo očekávat, že se problém opět objeví. Vyzkoušej stav nápravy, odstraň problémy a pokud kotouče bude možné stočit (s ohledem na předepsanou tloušťku), stočil bych je. Potom by měl být pokoj. Mimochodem, silentbloky obvykle odchází při nájezdu kolem 200.000 km, pro rýpaly - jsou i výjimky
Já mám vyzkoušený nájezd na kotouče 200.000 km (3 x destičky), takže 25.000 km je opravdu málo.
HonzaV píše:Pokud se kotouče zkroutily vlhkem, tak je máš asi z překližky. Vlhkem můžou zreznout, ale aby se zkroutily...
pecuch píše:Tvrdil že ano a že je to v pořádku. Nevím co tam dal, mrknu doma, ale prý kvalitní. Je to v Brně celkem chválený mechanik na Fordy.. Ach jo..
Zpět na Mondeo MK IV - Podvozek, kola, pneu, brzdy
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků