od Bigmen » stř led 02, 2013 23:52,0
Dobrý večer! Řeším problém se spotřebou! Nedávno jsem koupil FoFo kombi, 1.8 TDDI, r.v 2002, najeto 230 tis km. Auto je, myslím si, ve velmi slušném stavu. Starty i při -15st.C napoprvé. Byl jsem nad míru spokojený, než jsem změřil spotřebu. Měřil jsem od plné do plné a vyšla mi spotřeba 9l!!! Je pravda, že většinou se jednalo o cesty do 11 km, ale i tak se mi zdá spotřeba vysoká. V autě jsou nové filtry (všechny). Nafta Shell se zimním aditivem. Nemám možnost porovnat (druhé auto je stále Mondeo 1.8 i-viz podpis), jak by to auto mělo jezdit, ale zdá se, že jede dobře. Pěkný zátah to má někde od 1500-2200 ot/min. Víc, jak 180 to asi nejede. Ale to beru a takovou rychlost stejně nepotřebuju. Starý pán, původní majitel, do auta lil olej Paramo 15W40, nějaká specifikace pro vysokozátěžové turbodiesely. Nicméné já tam zatím nalil 10W40. Starý pán tvrdil, že jezdí za 5l/100 km. Takovou spotřebu jsem sice neočekával, ale doufal jsem, že se do 7 l vejdu. Kouřivost nepozoruju, motor necuká, nafta nikde neuniká a dokonce téměř ani olej. Brzdy se při nebrždění nehřejí, tudíž vylučuji, že by auto samovolně přibržďovalo. Nemáte někdo zkušenost? Zkuste něco střelit od stolu. Do Ford servisu na diagnostiku se mi nechce, protože po zkušenostech s Mondeem, kdy nikdy nic nenašli, nemám v jejich diagnostiku důvěru.
Ford Mondeo II, 1,8 Zetec 85kW, kombi, r.v. 1999, tm. modrá metal, AC klima, 4 x pytel.
Ford Focus I, 1.8 TDdi 66kW, kombi, r.v 2000, tm. šedá metal, AC klima, 2 x pytel.
Nedávno Ford Focus I, 1.8 TDdi 66kW, kombi, r.v 2002
Předtím 17 let Š 125, k ní Š Felicia 1.3, Š 120, Š 1000MB