Ahoj, dám sem problém, se kterým se možná v tuhle dobu ještě někdo setká. Rozpraskala se mi anténa, poslední dobou to šlo rychle, tak jsem zakoupil poměrně chválenou Calearo, pro Ford, do přední části střechy. Ale doma jsem zjistil, že mi to vůbec nepasuje.

navíc to ve mě nebudilo vůbec důvěru, ani pocit kvality, takový plastový nic...
Měl jsem štěstí, že mi anténa s horní polovinou uchycení upadla doma, když jsem za anténu chytil...

Upadli ty tři plastové tyčky, celé to zoxidovalo a rozdadlo se to na díly.

Nakonec jsem si to svorkou sevřel, předvrtal v těch tyčkách, zahloubil pro hlavičku, a zašrouboval vruty 2,5 x30 mm, opět rozdělal, plastový obvod objel tavnou pistolí, sešrouboval, a pro jistotu ještě vzal zespodu silikonem, zařízl prošroubované vruty a nastříkal.

A prozatím použil prut Calearo, měří 40cm, já měl originál 66cm a pro střechu mi vedou 2 kabely, jeden by měl být gps a druhý anténa. Šroub vede GPS, a kolíček je pro rádio. Celý problém byl to, že se držák antény začal rozlupovat na 2 kusy, a jak ta 66cm anténa byla těžká, zvedalo to zepředu ten plast, tak to přestávalo mít kontakt.
Tak jsem to opravil zatím takhle a snad to chvilku zase vydrží.
Jinak originál stojí asi 1500kč, tak takhle jsem to měl jen tak 3 vruty, a barva. Jinak tomu nic nebylo a to Calearo by určitě zatékalo, moc se mi to nelíbilo.
Mondeo, Tdci 96kw, kombi, r.v. 2005/06