Rádia

Re: Rádia

Příspěvekod DR » ned kvě 18, 2014 23:08,0

Marquel: u RollsRoyce se dal reklamovat i příliš hlasitý tikot hodin, jak to bude u forda ...

Ale kdysi dávno u PDA pískání displeje jako závadu uznávali, asi by pomohlo předvést na jiném autě, že to pískání není vlastnost, ale chyba konkrétního kusu.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Prosím o radu:

Příspěvekod lumix76 » stř zář 17, 2014 10:01,0

Prosím nevíte někdo jak potvrdit kod u autoradia 6000Cd, ve fordu mondeo 2011facelift? Už na tom tápu a nemám nervy v manuálu píší potvrzovací tlačítko které tam vůbec není. Číslicí 5 nelze též potvrdit. Zadání kodu probíhá zadáním číslic ,ale potvrdit vůbec nevím co už zmáčknout. Zbývají mi 2 pokusy. Děkuji pěkný den......
lumix76
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř zář 17, 2014 9:50,0

Re: Prosím o radu:

Příspěvekod DR » stř zář 17, 2014 11:02,0

lumix76: Jestli ti zbývají už jen 2 pokusy (z deseti), tak jsi musel už 8x kód zadat a potvrdit, takže potvrzovací tlačítko ti zjevně funguje správně, ale stejně zjevně zadáváš špatný kód.

Zjisti si správný kód rádia a ten tam zadej. Doporučil bych návštěvu servisu, umí ten kód zjistit a určitě ho umí i správně zadat.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Prosím o radu:

Příspěvekod _tomik » čtv říj 30, 2014 12:34,0

lumix76 píše:Prosím nevíte někdo jak potvrdit kod u autoradia 6000Cd, ve fordu mondeo 2011facelift? Už na tom tápu a nemám nervy v manuálu píší potvrzovací tlačítko které tam vůbec není. Číslicí 5 nelze též potvrdit. Zadání kodu probíhá zadáním číslic ,ale potvrdit vůbec nevím co už zmáčknout. Zbývají mi 2 pokusy. Děkuji pěkný den......


Potvrzovací tlačítko je ten střed jak máš na ovládání hlasitosti, tak ten "čufl" uprostřed. Tl. č. 5 je u starších verzí.
Ford Mondeo kombi 2.2 TDCI, 129 kW, Titanium X, r.v. 11/2009, Dark Panther
Uživatelský avatar
_tomik
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte srp 12, 2014 20:34,0
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Rádia

Příspěvekod DaSt » stř lis 12, 2014 12:00,0

Stala se mi zajímavá věc: "přehazoval" jsem na volantu písničky na USB (několikrát předchozí a pak jednou další) a USB přestalo hrát - tedy bylo připojené, čas písničky se normálně odpočítával ale nebylo nic slyšet. Rádio fungovalo normálně. Zkusil jsem vypnout zapnout rádio, vyndat USB a zas vložit, vypnout / zapnout zapalování a nic. A další věc - auto nešlo zamknout / odemknout dálkou :-) Druhý den všechno OK, USB hraje, dálka funguje. Asi chyba v matrixu ;-)
CMC 462
Mondeo 2.0 TDCI, 103kW, kombi, 6/2010, Ghia, Morello
(ex: Mondeo 1.8 82 kW, hatchback, Core)
Uživatelský avatar
DaSt
***
***
 
Příspěvky: 113
Registrován: čtv úno 24, 2005 21:32,0
Bydliště: Lipno

Re: Rádia

Příspěvekod _tomik » stř lis 12, 2014 21:23,0

Zřejmě ta písnička cestovala autem a proto tropila takovou neplechu :D počkej za pár dní až se vrátí do rádia a začne ti hrát :mrgreen:
Ford Mondeo kombi 2.2 TDCI, 129 kW, Titanium X, r.v. 11/2009, Dark Panther
Uživatelský avatar
_tomik
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte srp 12, 2014 20:34,0
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Rádia

Příspěvekod magdanin » pon lis 17, 2014 16:48,0

Ahoj,mám takový trošku blbý dotaz.
Zapoměl jsem sundat anténu do myčky,samozřejmě se zachytila za sušák, udělalo to křup a byla pryč
Potřeboval bych vědět, jestli je u mondea mkIV to uchycení ve střeše samec, nebo samice.
Z toho lomu to bohužel poznat nejde.
Já si to opravím, jen ať vím, kde má být šroub a kde díra.
Díky. :oops:

edit:Ještě dodávám,že nemám navigaci,pouze klasické sony radio na jedno CD s mp3
Nevím, jestli je to důležité,ale raději to uvádím.
Mondeo, 2.0 TDCi Automat 96kW, Liftback, r.v. 2004, Ghia + xenony,kůže ..... prodáno
Mondeo 2.0 TDCi 103kW Liftback r.v. 2010 Titanium + xenony
magdanin
Junior
Junior
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát pro 19, 2008 18:05,0

Re: Rádia

Příspěvekod HonzaV » pon lis 17, 2014 19:05,0

V prutu je závit (matka) na střeše je šroub.
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 120kW, kombi, 2014, Business, Midnight Sky
dříve Ford Mondeo 2.0 TDCi, 85kW, kombi, 2008, Titanium, Panther Black
Ford Focus 1.8 TDCi, 74kW, kombi, 2003, Silver
dříve Ford Escort turnier 1.8 TD, 1997
Uživatelský avatar
HonzaV
*
*
 
Příspěvky: 12
Registrován: pát pro 01, 2006 9:14,0

Re: Rádia

Příspěvekod Karel001 » ned bře 01, 2015 19:26,0

Zdravím,
nedávno jsem si koupil Mondeo 2011 a rád bych si přes reproduktory v autě přehrával hudbu z mobilu. Autorádio je spárované s telefonem přes bluetooth, hovory normálně fungují, ale když pustím hudbu, tak se přehrává jen přes reproduktor telefonu:-( Zkoušel jsem v nastavení přehrávání telefonu zadat Poslech přes bluetooth, ale bluetooth auta to nenajde.
Mám rádio ford 6000 CD a Samsung galaxy s5 mini.
Díky za rady

Karel
Karel001
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned bře 01, 2015 19:25,0

Re: Rádia

Příspěvekod DR » ned bře 01, 2015 20:29,0

Karel001: mělo by to normálně fungovat, mně to s S4 mini šlape OK. Na rádiu vybereš jako zdroj BT, pak případně potvrdíš na telefonu připojení (záleží na typu mobilu, většina to nepotřebuje) a jede to. Můžeš i z volantu přeskakovat skladby.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Rádia

Příspěvekod Karel001 » pon bře 09, 2015 23:35,0

DR: díky za odpověď, zkoušel jsem to ale nic :-( nejde mi nastavit bt jako zdroj, když mačkám aux tak mi to nabízí jen CD. Jestli jsem dobře pochopil návod, tak se tam píše, že to jde jen u některých radii, která jsou vybavena usb, to v mém autě není. Je možné, že to teda moje rádio vůbec neumí, ikdyž bt handsfree funguje normálně?
Karel001
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned bře 01, 2015 19:25,0

Re: Rádia

Příspěvekod DR » úte bře 10, 2015 8:48,0

Karel001: prohrabal jsem staré katalogy a ceníky a to rádio CD6000 asi opravdu nemá USB a neumí přes BT nic víc, než pouze handsfree. Přehrávání přes BT a USB (i když třeba nezapojené) má až rádio Sony a další (vyšší) modely/navigace). Resp. k rádiu Sony se dala doobjednat BT HF, jejíž modul už "automaticky" uměl i USB a přehrávání přes BT, i když to USB ne vždy bylo "vykabelované" k uživateli.

Takže se budeš muset spokojit s AUX vstupem, ten tam máš.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Rádia

Příspěvekod Karel001 » úte bře 10, 2015 22:33,0

DR: díky za odpověď a hlavně čas strávený tím prohrabáváním starých katalogů :wink:
Sice moc nechápu proč rádio umí přes bt přehrát hlas telefonního hovoru a hlas zpěváka ne, ale asi to tak bude.
Takže, když si koupím kabel k propojení 3,5mm konektoru na mobilu a aux v autě tak mi ta hudba pojede?
Karel001
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned bře 01, 2015 19:25,0

Re: Rádia

Příspěvekod čekomorava » stř bře 11, 2015 11:03,0

Zdravím, chci se zeptat, řešil někdo zřejmě špatný signál na rádiu. Jde oradio sony s tim velkym displeyem s nav. Všechno funguje bez problemů jej radio je v podstatě neposlouchatelné a ja si myslím že je problem v anteně ale o anteně na mondeo lV se toho moc najít nedá. Kde je antena umístěná, pak na co je nějaký kontroler?
Díky za každou radu.
Ford Mondeo Titanium hb1.6 tdci, 84 kw, rv 2011
čekomorava
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř bře 11, 2015 10:51,0

Re: Rádia

Příspěvekod tatka » stř bře 11, 2015 16:10,0

to čekomorava:těžko Ti radit,když nemáš nastavený podpis - jaké máš auto?!Nastav si podpis,kde uvedeš jaký máš mondeo.
Mondea mají totiž antény různě -já např jsem měl na rv.2010 anténu na střeše vpředu(zhruba nad zpětným zrcátkem) a ted mám
na skle(boční v kufru).Jinak tipuji vypadlý nebo uvolněný kabel z radia.
Mondeo 2.0 TDCi,120kW,Powershift,Titanium X plus,rv 2014
Mondeo 2.0 TDCi,103kW,Durashift 6st,Enterprisse,rv 2010
Mondeo 2.0 TDCi,96kW,Durashift 5 st.,Ghia,rv 2002
tatka
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 19, 2014 8:41,0

Re: Rádia

Příspěvekod roko » stř bře 11, 2015 17:39,0

Kare001: přes kabel to jede, kabel je zanedbatelná investice. Mám ho v autě, připojuju telefon, když jedu na delší cestu. Trochu mi vadí, že musím výrazně zvýšit hlasitost na telefonu i rádiu.
CMC 128
nyní: Mondeo 2.2 151 kW, Titanium, 2008, combi
dříve: Mondeo 1.8 16V GHIA, 1998, combi
Uživatelský avatar
roko
**
**
 
Příspěvky: 90
Registrován: úte pro 09, 2003 23:18,0
Bydliště: Dubňany

Re: Rádia

Příspěvekod čekomorava » čtv bře 12, 2015 14:39,0

K mému dotazu výše, antena je na zadním skle ale jak jsem zjistil je ok. Pokud zapnu jen radio tak hraje bez problémů ale jak zapnu kontrolky( v mém případě tlačítko)
tak se kvalita příjmu okamžitě zhorší nejmiň o 80%.
Takže bych to tipnul na problem s ukostřením ale kde? Tak se znova ptám na nějakou radu. V každém případě děkuji za každou.
Ford Mondeo Titanium hb1.6 tdci, 84 kw, rv 2011
čekomorava
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř bře 11, 2015 10:51,0

Re: Rádia

Příspěvekod chanchez » čtv bře 12, 2015 16:29,0

karel001: protože při používání BT pro telefonování se používá úplně jinej protokol, než při přenosu hudby. Obě zařízení musí oběma protokoly disponovat.
Ford Focus kombi 1.6 TDCi 66 kW r.v. 2005, výbava - skoro holobyt
chanchez
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte bře 10, 2015 11:06,0

Nastavení zvuku

Příspěvekod Davidson1976 » čtv bře 12, 2015 21:01,0

Ahojte.
Koupil jsem si FORD Mondeo, rv 2011 s dotykovou navigací MCA. Mám tam systém reproduktorů 10+1. Co mě ale rozčiluje, nedaří se mi pořádně nastavit výstup zvuku. Jsem překvapený, že v možnostech nastavení nemůžu najít nastavení středu. Výšky a basy tam jsou. Když přidám basy, aby byly trochu slyšet i středy, tak je to šíleně přebuzené a subwoofer chce vyskočit. Dělám někde chybu? :roll:
Prosím o radu. Díky.
Davidson1976
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte úno 24, 2015 22:24,0

Re: Nastavení zvuku

Příspěvekod DR » pát bře 13, 2015 9:18,0

Davidson1976: co bys chtěl za ty prachy :-). Equalizér to nemá, jen klasické výšky/hloubky a pokud si pamatuju, tak ještě nějaké přednastavené "hudební" režimy - normal, disco, classic apod., to zkus použít. Jinak stále platí teorie relativity, tzn. středy zdůrazníš tak, že hloubky a výšky potlačíš 8-) .
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK IV - Rádio, audio

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník