Rádia

Re: Rádia

Příspěvekod Robbert » pon říj 29, 2012 16:58,0

Zdravím nezná někdo šikovného opravare rádií v Brně. Nejak mé blbne rádio.
Po zapnutí se objeví jen hodiny. A až po chvíli naskočí celý display. někdy pomůže přepnutí na mobil nebo CD. Předpokládám, že problém je u rádia. Tam, kde jinde hraje úplně v pohodě, tam dnes kolísá hlasitost (jen rádio, USB. CD mobil nic)
Poradíte?

http://imageshack.us/photo/my-images/507/radiox.jpg/
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Re: Rádia

Příspěvekod Robbert » čtv lis 08, 2012 13:36,0

Ještě jeden dotaz. neví někdo, která autorádia Sony jsou přizpůsobena pro montáž BT modulu?
Když se rozhodnu to rádio vyměnit, jak poznám, že tam mohu dát stávající BT modul?
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Re: Rádia

Příspěvekod Mareg » pát pro 07, 2012 22:06,0

Zdravím vespolek, má někdo zkušenost s připojením iPodu pokud není v kastlíku USB?
Jde to nějak dodělat? Pozná se to podle nabídky v Convers?
Zatím auto nemám, ale chtěl bych vědět do čeho jdu.

Díky
Mondeo Mk. III, 2.0 TDCi 96kW, kombi, r.v. 2003, Ghia
Mareg
*
*
 
Příspěvky: 29
Registrován: ned lis 18, 2007 1:42,0
Bydliště: Boršice

Re: Rádia

Příspěvekod DaSt » ned pro 09, 2012 9:48,0

Myslím, že Ipod přes USB nepřipojíš - na to ti stačí když má auto AUX konektor (je taky v kastlíku nad USB, bílý kulatý) a potřebuješ k tomu kabel se dvěma stereo jacky. Viz. návod:
Připojení přehrávače iPod
Pro optimální pohodlí a kvalitu zvukového výstupu doporučujeme, abyste si u svého prodejce koupili speciální, jednoduchý propojovací kabel.
Alternativně lze iPod připojit standardním iPod USB kabelem a samostatným kabelem s audio konektorem 3,5 mm. Při použití tohoto způsobu nastavte na přehrávači iPod před jeho připojením maximální hlasitost a vypněte veškerá nastavení ekvalizéru:
• Připojte výstup na sluchátka z přehrávače iPod do zdířky AUX IN.
• Připojte USB kabel z přehrávače iPod do USB portu vozidla.
Takže jestli tomu dobře rozumím (Ipod nemám) tak USB tam potom funguje jen jako nabíjení ale bez toho "audio" kabelu to hrát nebude - Ipod IMHO není (nepodporuje) Mass Storage takže samotné připojení na USB nepřečte z Ipodu nic.
CMC 462
Mondeo 2.0 TDCI, 103kW, kombi, 6/2010, Ghia, Morello
(ex: Mondeo 1.8 82 kW, hatchback, Core)
Uživatelský avatar
DaSt
***
***
 
Příspěvky: 113
Registrován: čtv úno 24, 2005 21:32,0
Bydliště: Lipno

Re: Rádia

Příspěvekod Mareg » pon pro 17, 2012 10:10,0

Bez urážky, ale pardon, fakt nejsem zase takové pako, aby mi nedošlo, že můžu připojit iPod přímo přes AUX.
Což ostatně momentálně mám za použití Harman/Kardon drive+play.

Nicméně vzhledem k tomu, že na obrazovce Convers+ je položka iPod, předpokládám, že to umí komunikovat s iPodem.
Ano je to tak: http://www.youtube.com/watch?v=WxI7I4rsNdw :wink:

Nechci být hnusný (chápu, že jste byl veden dobrým úmyslem, kterými je dlážděna ta cesta), ale nezajímá mě co si někdo "myslí", zajímá mě jestli s tím má někdo zkušenost s VÍ jestli, případně jak je možné ten iPod připojit i když v kastlíku není USB. Čili mám koupit auto i bez toho USB vstupu s tím, že se to tam dá lehce/těžce dodělat, nebo raději nekupovat a hledat něco co ten USB má?

Děkuji
Mondeo Mk. III, 2.0 TDCi 96kW, kombi, r.v. 2003, Ghia
Mareg
*
*
 
Příspěvky: 29
Registrován: ned lis 18, 2007 1:42,0
Bydliště: Boršice

Re: Rádia

Příspěvekod PLeon » pon pro 17, 2012 15:15,0

Radeji hledej vuz s USB. Pokud ma auto hlasove ovladani, pak se da dodelat i to USB. Tam ovsem zalezi, jaky modul tam je, nektery USB podporuje nektery ne, Ford to menil shruba v polovine roku 2009. Koupe noveho BT/VC modulu podporujici USB je docela draha zalezitost, stoji z druhe ruky cca 130 liber a vice, pokud modul USB podporuje, pak to je jen otazka kabelu. Je to tady na foru uz probirano, detaily se daji dohledat.
Mondeo, 2.2 TDCi, 5dv., 2009, Titanium X Exclusive, White Frozen
Focus 1.8 TDCi, kombi, 2007 Silver, sluzebni
Mondeo 2.0 TDCi, kombi., 2004, Ghia, Deep Rosso
PLeon
***
***
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv dub 09, 2009 10:54,0

Re: Rádia

Příspěvekod DaSt » úte pro 18, 2012 0:05,0

CMC 462
Mondeo 2.0 TDCI, 103kW, kombi, 6/2010, Ghia, Morello
(ex: Mondeo 1.8 82 kW, hatchback, Core)
Uživatelský avatar
DaSt
***
***
 
Příspěvky: 113
Registrován: čtv úno 24, 2005 21:32,0
Bydliště: Lipno

Re: Rádia

Příspěvekod Robbert » pon led 21, 2013 11:12,0

Tak zatím to vypadá, že rádio je opraveno. No opraveno. Šlo ven, vše se proměřilo a závada se nezjistila,. Tak šlo rádio zpátky a od té doby hraje bez problémů. Ťuk ťuk ťuk. Tak to vypadá, že celá záležitost byla způsobena špatnými kontakty při zapojení rádia. Asi se najak vyklepaly či co...
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Re: Rádia

Příspěvekod Pes5 » stř úno 06, 2013 20:00,0

Mám s rádiem podobný problém. Zatím se to objevuje sporadicky, ale symptomy stejné. Naskočí pouze čas v horním pravém rohu. Stalo se mi to jak po nastartování studeného vozu, tak i za jízdy - rádio prostě přešlo do stádia nefunkčnosti - CONVERS přitom ukazoval spojení a všechny symboly, ale reakce na ovládání rádia žádná... Pár vypnutí ON - OFF, po 15 minutách to zase naskočilo... Obávám se, že je to nějaký kontakt, ale jak to najít, to netuším. Dokud to není příliš často, nebudu to řešit, ale pokud to někdo z vás již řešil, moooc mě bude zajímat, jak na to.
Mondeo, 2.0 TDCi, 103 kW, liftback, r.v. 2009, Titanium, Sea Grey
Pes5
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: pát pro 18, 2009 23:26,0

Re: Rádia

Příspěvekod Robbert » pát bře 01, 2013 10:49,0

Nechci to zakřiknout, ale poté, co jsem rádio z auta dostal ven se závada neprojevila. Je zpátky a funguje. Takže bych zkusil zkontrolovat jeho zapojení v autě... Možná se opravdu jen povolily nějaké kontakty vzadu...
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Samovolné přelaďování rádia

Příspěvekod PeLo » stř čer 05, 2013 22:22,0

Ahoj, mám SONY s měničem 6CD. Poslouchám rádio, uskutečním telefonní hovor přes BT a občas se mi stane, že se vrátím zpět na jinou stanici rádia. Hrůza....
Pravděpodobně to nějak souvisí s nastavením TP nebo AF. Podle návodu při ztlumení, nebo aktivaci CD rádio samo ladí stanice s TP, ale že by to mělo dělat i při hovoru telefonem? Pokud by to tak bylo, musel bych vypnout TP ale to zase rád využiju při poslechu CD...
Máte stejnou zkušenost? Nebo mám něco nastaveno blbě?
Mondeo V, 2.0 TDCi 5dv, r.v. 2014, Titanium
PeLo
*
*
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř zář 16, 2009 22:51,0

Re: Rádia

Příspěvekod rousini » čtv srp 01, 2013 10:49,0

Tak jsem po dovolené zjistil, že mi radio nedetekuje USB flash. Fleška nesvíti a nejdou z ní přehrát písničky. Vyzkoušena i jiná... Mám podezření, že někdo z rodiny asi chtěl dobít telefon nebo foťák a tohle USB asi nestačí nakrmit tyto přístroje. Doufám, že je v obvodu radia nějaká pojistka. Nevíte někdo o ní, kde se nachází a jak se k ní dostat?
Jinak radio, navigace vše funkční. Jedná se o radio s navigací a dotykovým ovládáním (asi Blaupunkt). Manuál od radia nemám, ani ke stažení jsem ho nenašel).
MKIV combi: 2.0TDCi 103kW, panther metalíza, r.v. 2011
rousini
*
*
 
Příspěvky: 16
Registrován: čtv dub 05, 2012 15:18,0

Re: Rádia

Příspěvekod DR » čtv srp 01, 2013 16:23,0

rousini: na normálním USB portu žádné pojistky (které myslíš ty, ty sklenění trubičky s drátkem uprostřed) nejsou a nenapadá mě, proč by to u rádia bylo jinak. Pojistka není potřeba, port prostě dodá jen určitý proud, přetížit se to nedá, takže mobil nebo foťák by tomu nemůžou uškodit. Obvykle ani zkrat nezpůsobí zničení portu. Podívej se, jestli je v pořádku přívodní kabel a jestli není poškozený konektor/kontakty, to je častá závada.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Rádia

Příspěvekod rousini » čtv srp 01, 2013 17:27,0

Měl jsem vybraný USB konektor z prostoru schránky spolujezdce jestli něco není upadnutý. Už je to nějaký den... Nemám to přesně před očima, ale konektor vypadal docela chatrně. Zkusím ho rozebrat a znova zapojit.
Pokud jsi myslel konektor na straně radia, tak nevím jak se k němu dostat, resp. jak vymontovat radio. Napadá mě ještě jedna možnost. Asi před rokem mi radio měnili, protože Ford nebyl schopen za poplatek zjistit PIN, tak to řešil výměnou. Nevíte jaká je záruční lhůta na originální nový díl?.

Edit: tak USB je zatavený, něco jako standardní flexo šňůra 230V k el. spotřebičům a žádný konektor tam není... :idea:
MKIV combi: 2.0TDCi 103kW, panther metalíza, r.v. 2011
rousini
*
*
 
Příspěvky: 16
Registrován: čtv dub 05, 2012 15:18,0

Re: Rádia

Příspěvekod Fox13 » sob led 11, 2014 20:44,0

Ahoj,
mám Ford Mondeo 2,0 Tdci r.v. 2003. Potřeboval jsem odpojit baterku. Po připojení se mi rádio pouze rozsvítí, ale není na display žádný text abych mohl vložit odemikací kod. Posím nevíte někdo čím by to mohlo být??
Typ rádia Ford 6000CD
Děkuji
Fox13
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob led 11, 2014 20:40,0

Re: Rádia

Příspěvekod DR » pon led 13, 2014 17:34,0

Fox13: prostě tam ten kód vlož, to je celé.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Rádia

Příspěvekod rousini » úte bře 25, 2014 9:48,0

rousini píše:Tak jsem po dovolené zjistil, že mi radio nedetekuje USB flash. Fleška nesvíti a nejdou z ní přehrát písničky. Vyzkoušena i jiná... Mám podezření, že někdo z rodiny asi chtěl dobít telefon nebo foťák a tohle USB asi nestačí nakrmit tyto přístroje. Doufám, že je v obvodu radia nějaká pojistka. Nevíte někdo o ní, kde se nachází a jak se k ní dostat?
Jinak radio, navigace vše funkční. Jedná se o radio s navigací a dotykovým ovládáním (asi Blaupunkt). Manuál od radia nemám, ani ke stažení jsem ho nenašel).


Nedávno jsem z důvodu kontroly a dobití baterky odpojil elektrickou instalaci. O to větší bylo moje překvapení, že rádio začalo načítat flešku a přehrávat MP3 :roll:

Fox13: Jinak na vložení kódu rádia se hned po jeho zapnutí objeví obrazovka s požadavkem na vložení kódu. V dolní části displeje se zobrazí v horizontálním řádku numerická klávesnice. Po vložení kódu se rádio bezprostředně rozjede...
MKIV combi: 2.0TDCi 103kW, panther metalíza, r.v. 2011
rousini
*
*
 
Příspěvky: 16
Registrován: čtv dub 05, 2012 15:18,0

Re: Rádia

Příspěvekod Marquel » čtv kvě 15, 2014 11:21,0

Řeším problém s úplně novou navigací Ford MCA, dodávanou po názvem Ford Audio 132 v aktuální verzi Mondea (s SD kartou). Od začátku samotná navigace celkem nepříjemně píská velmi vysokým tónem. Buď to dělá display, ale spíš elektronika navigace. Podobně pískaly některé starší CRT televize. A protože navigaci/display nelze nijak vypnout, píská stále. Na delších cestách je to dost nepříjemné.
V servisu na mě koukali jak z jara, jsem objednaný na diagnostiku, dost pochybuju, že by tohle diagnostika mohla odhalit. Nesetkal se s tím někdo?
Marquel
Junior
Junior
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon říj 26, 2009 8:42,0
Bydliště: Brno

Re: Rádia

Příspěvekod DR » čtv kvě 15, 2014 14:24,0

Marquel: tohle mi u rádia Sony dělalo denní svícení, pískání bylo slyšet z reproduktorů, po přepnutí na hlavní světla to ztichlo. Takže chyba nemusí být přímo v navigaci, může do ní jen pronikat rušení z jiného zdroje/spotřebiče. Samozřejmě může pískat i měnič displeje, to je další možnsot - ale to poznáš podle toho, jestli pískání jde z reproduktorů, nebo přímo z navigace.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Rádia

Příspěvekod Marquel » ned kvě 18, 2014 21:20,0

DR: Vysokofrekvenční brum jde z displaye nebo elektroniky pod ním, bohužel a nenašel jsem způsob jak jej ovlivnit. Přijde mi ale, že pokud je teplo, je silnější, no uvidíme co v servisu, ale velké naděje si nedělám.
Mondeo, 2.0 TDCi 103kW, kombi, r.v. 2009, Titanium X
Marquel
Junior
Junior
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon říj 26, 2009 8:42,0
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK IV - Rádio, audio

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník