Rádia

Rádia

Příspěvekod deere81 » ned pro 06, 2009 13:42,0

Ahoj, jsem odvážnej a po dlouhém váhání a hledání, kam umístit můj dotaz, to zkusím založením témata.

Hledám návod k oblsuze v ČJ nebo v AJ na rádio, které je ve Fordu Mondeo MKIV, rv. 11/2007 - toto rádio: http://deere.rajce.idnes.cz/Ford_Mondeo

Ani funkce "Hledat" nepomohla :cry:

Mám to pro mého kamaráda.

Zároveň se omlouvám adminům, pokud je to špatně umístěné. Pokud ano, prosím je o umístění do příslušné sekce.

Děkuji

-------------------------

Po delším hledání jsem ho našel zde :)

http://www.fordoriginalnidily.cz/manual ... index.html

Akorát mě mrzí, že jsem nezjistil, zda toto rádio podporuje HF přes BT :(
Mondeo Combi 2,2 TDCI, 114kW, Titanium
rv.: 9/2006, Navigace Denso,
Uživatelský avatar
deere81
*
*
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát kvě 08, 2009 21:36,0
Bydliště: Benešovsko

Příspěvekod skopy » sob pro 12, 2009 15:38,0

mám stejný radio a BT HF funguje bezvadně, ale přítomnost modulu bude podle vybavy
New Ford Mondeo, 2.0 TDCi 103kW, kombi, r.v. 2007, Trend
Uživatelský avatar
skopy
Junior
Junior
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř lis 04, 2009 15:34,0

Příspěvekod Georg » ned úno 07, 2010 23:32,0

Co se týče návodů tak mám dobrou zkušenost v autorizovaném servisu. Pokud k nim občas zajedeš, tak Tě budou brát jako klienta a návod Ti zdarma zajistí, jako to udělali mně už několikrát. Umí ho získat v elektronické podobě za 5 minut.
CMC 407
MK IV Mondeo Combi, 2.0 TDCI, 140 PS r.v. 2007, Titanium
předchozí auto: MK II, Mondeo Combi, 1.8i, 1997
Uživatelský avatar
Georg
****
****
 
Příspěvky: 485
Registrován: úte lis 16, 2004 12:39,0
Bydliště: Dolní Benešov

Příspěvekod skopy » pon úno 08, 2010 8:35,0

Pro nahlížení
http://www.fordoriginalnidily.cz/manual ... index.html
a na stejné adrese jde i objednat.
New Ford Mondeo, 2.0 TDCi 103kW, kombi, r.v. 2007, Trend
Uživatelský avatar
skopy
Junior
Junior
 
Příspěvky: 7
Registrován: stř lis 04, 2009 15:34,0

Radio s MP3 Sony

Příspěvekod Stistko » sob čer 18, 2011 11:08,0

mám problém, nechce mi to přehrát MP3 CD vše je přímo na CD bez adresářů, je to zřejmě palnuté multi-session a když to tam strčím tak se objeví "Lead-in" teď jsem si četl manuál a říkám si jestli teda nestačí dát forward a mp3 se rozjedou...? Nechce se mi teď běžet do auta :) jak jste to rozjeli?

Díky!
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 103 kW, kombi, r. 7/2007
Uživatelský avatar
Stistko
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř čer 01, 2011 22:36,0

Re: Radio s MP3 Sony

Příspěvekod DR » sob čer 18, 2011 12:15,0

Stistko: mohl jsi napsat i jaké rádio Sony to přesně je. Já mám Sony s vestavěným changerem a MP3 hraje naprosto normálně, samozřejmě umí i adresáře a podadresáře. Tipuju že máš buď nekvalitní CD, nebo mizerně vypálené, nebo špatný formát, multisession není dobrý nápad do auta (zvlášť pokud zůstalo "otevřené") - a upřímně, nechápu, proč vůbec takhle někdo pálí v době, kdy CDčko stojí doslova pár korun. Nachystám v kompu 700MB MP3, vysmahnu to na CD a je to.

BTW, CD do auta doporučuju pálit maximálně osminásobnou rychlostí, opravdu to není jedno (koho zajímá proč, tak viz google).
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Díky DR

Příspěvekod Stistko » sob čer 18, 2011 12:37,0

S PC pracuju od roku 1986 :) bohužel co je to pálit CD jsem již nezažil za posledních cca 5 let, šoupnul jsem do noťase prázdné sony CD a hned mě to oslovilo s nabídkou pálení stylem šoupni tam soubor já to hned smahnu, nejdřív jsem se divil že něco takového vůbec jde...

1. stáhnu si tedy nějaký vypalovací software
2. CD by mělo být v pořádku Sony CD-R 700MB Supremas (jestli to splňuje požadovvané ISO snad jo, ale ty CD taky pamatujou dobu před krizí)
3. když jsem napsal MP3 Sony myslel jsem že to stačí, kdyby tam byl changer na 6 CD napíšu to ;)
4. problémy rychlosti pálení chápu, co si pamatuju tak i hudební CD pálit víc jak 4x bylo na úkor kvality a čitelnosti
5. jdu to zkusit
6. ten forward by to teda nevyléčil? v návodu se píše že multises disky začínají tím lead-in a končí lead-out z čehož si myslím že to možná chce jen manuálně postrčit (?)

Zatím díky.
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 103 kW, kombi, r. 7/2007
Uživatelský avatar
Stistko
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř čer 01, 2011 22:36,0

MP3

Příspěvekod Stistko » sob čer 18, 2011 14:10,0

Tak je to vyřešeno, stačilo to vypálit najednou tedy ne multisession, rychlost na 8x a je to.
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 103 kW, kombi, r. 7/2007
Uživatelský avatar
Stistko
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř čer 01, 2011 22:36,0

Handsfree rádio?

Příspěvekod Stistko » úte čer 21, 2011 10:47,0

Mám to výše zmíněné rádio Sony MP3 2. generace bez 6 CD měniče, umí to handsfree? Třeba i s HTC telefonem?

Díky.
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 103 kW, kombi, r. 7/2007
Uživatelský avatar
Stistko
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř čer 01, 2011 22:36,0

Re: Handsfree rádio?

Příspěvekod DR » úte čer 21, 2011 11:17,0

Stistko: záleží co si představuješ pro pojmem "umí to handsfree" :-). Ano, handsfree se k tomu dá připojit, pak to umí ztlumit rádio, přerušit CD a příapdně (podle zapojení) ovládat i hlasitost hovoru tlačítky na volantu. Ale musíš tam nějakou tu handsfree (buď originál fordí, nebo např Parrot) mít namontovanou.

Takže ano, s HF to umí spolupracovat, ale přímo v rádiu žádná HF vestavěná není.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Blaupunkt TravelPilot EX

Příspěvekod ladislav » ned srp 21, 2011 19:08,0

Mám tuto kombinaci: Blaupunkt TravelPilot EX -rádio, přehrávač a navigace, ale používám jen rádio. Jak mi klekla baterka, tak po zakoupení nové rádio nefunguje resp. to ukazuje na displeji že to chce Key kod. Mám čtyřmístný kod napsaný na kartičce, ale nevím jak ho tam zadat aby to fungovalo. Poradíte? dík
Mondeo, 2.0 TDCi 96kW, hatchback, r.v. 2007, futura X
ladislav
***
***
 
Příspěvky: 126
Registrován: stř říj 17, 2007 11:49,0
Bydliště: Vysočina

Re: Blaupunkt TravelPilot EX

Příspěvekod Profesor » ned srp 21, 2011 20:57,0

ladislav píše:.... to ukazuje na displeji že to chce Key kod. Mám čtyřmístný kod napsaný na kartičce, ale nevím jak ho tam zadat aby to fungovalo. Poradíte? dík
Nevím přesně zda je to u Tvého rádia stejné, ale Ford používá systém přímého vkládání pomocí tlačítek předvoleb :arrow: čtřmístný kód např 6423 :arrow: tlačítko pro první paměť rádia zmačkneme 6x pak chvíli počkáme a symbol na displayi poskočí o jedno místo, tl.2 zmačkneme 4x, zase počkáme atd. Po zadání všech čísel potvrdíme tl.5 a je hotovo.
Existuje však ještě systém kde tl.1 zadáváme kód, tl.2 přecházíme na další pozici a tl.3 potvrdíme :idea: kam až moje paměť sahá Ford toto nepoužíval.
Je více než pochopitelné, že výrobci autorádií dělají i jiné způsoby vložení kódu, ale já znám pouze tyto dva. :wink:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ - výměna za Peugeot Biper - pojízdná dílna/
Vše pryč nahrazeno KUGA 1,6 STline - úpravy probíhají
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1443
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Re: Blaupunkt TravelPilot EX

Příspěvekod DR » ned srp 21, 2011 21:05,0

ladislav: https://www.fordoriginalnidily.cz/manua ... index.html
K zadání kódu použije tlačítka s čísly, pak potvrďte tlačítekm OK.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Blaupunkt TravelPilot EX

Příspěvekod Profesor » ned srp 21, 2011 21:12,0

DR píše: ..... pak potvrďte tlačítekm OK.
Nojo dyk jsem de-bil navi má OK, na normálním rádiu je to 5
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ - výměna za Peugeot Biper - pojízdná dílna/
Vše pryč nahrazeno KUGA 1,6 STline - úpravy probíhají
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1443
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Linkove vystupy

Příspěvekod vlkoun » čtv zář 29, 2011 22:43,0

Ahoj
Poradite? Autoradio sony ve verzi Enterprise ma nebo nema linkove vystupy na 4 repro a SW. Chtel bych si z predchoziho auta prekopat audio. Diky moc
Mondeo, 2.0 Ecoboost, 149kW, kombi, 2011, Enterprise
vlkoun
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv čer 16, 2011 13:34,0

Re: Linkove vystupy

Příspěvekod DR » čtv zář 29, 2011 23:02,0

vlkoun: Podle mě nemá. Konektor s tím sice počítá (viz popis konektoru MOST http://mtw.fordclubs.org/article.php?ar ... 9&rubrik=1 ), ale rádio to IMHO neumí, nikde v dokumentaci se o tom nezmiňují.

Ale Profesor by mohl mít lepší informace.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Profesor » sob říj 01, 2011 0:49,0

:arrow: vlkoun: "Ale Profesor by mohl mít lepší informace." jak píše DR, mohl a přesné kdyby nezemřel HDD z mého PC. Takhle Ti pouze mohu poradit toto: Každé origo OEM Fordí rádio má na sobě vyjma typu a sériového čísla ještě barevnou tečku a ta určuje vnitřní vybavenost toho kterého modelu.
Jako nejjednodušší vodítko bych ale viděl najít v menu rádia SW s možností jeho korekcí, pakliže tam nebude = :cry: nepřipojíš a připojíš-li neuslyšíš :wink:

Překopat audio se sice dá i tak, ale je to trochen horší kvalita, je totiž nutno použít atenuátor (tedy laděný útlumový článek) a hodnotu linkového napětí 1,1V pak získáš z výkonového stupně autorádia. Některé zesilovače mají tento útlumák přímo vestavěn. :idea:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ - výměna za Peugeot Biper - pojízdná dílna/
Vše pryč nahrazeno KUGA 1,6 STline - úpravy probíhají
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1443
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Příspěvekod vlkoun » sob říj 01, 2011 2:20,0

Jasně
Ale vzhledem k tomu, že mám špičkové zesíky od Rockford Fosgate a audiu kapku rozumím :wink: je mi jasné, že tohle je cesta, kterou se rozhodně vydávat nechci. Ale zase výměna autorádia je blbá představa. Přišel bych asi o všechny funkce typu BT handsfree, ovládání na volantu, dispej v converse apod. Nebo existují alternativní lepší autorádia, které umožní stejné funkce jako originál + navíc např. ty linkové výstupy?
Teda beru možná zbytečně tu horší variantu, tedy že tam ty linkáče nejsou :)
Mondeo, 2.0 Ecoboost, 149kW, kombi, 2011, Enterprise
vlkoun
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: čtv čer 16, 2011 13:34,0

Příspěvekod DR » sob říj 01, 2011 9:20,0

vlkoun: obávám se, že máš smůlu. Z originál fordích rádií je Sony ta nejvyšší úroveň, nic lepšího ford nenabízí. Co se týká OEM, máš dvě možnosti - buď tvarově shodné s originálem, ovšem výběr je slabý a kvalita tě určitě neuspokojí - včechno je to čína a postavené na WinCE= miliony funkcí, ale všechny mizerně. Nebo nějaké 1-2DIN rádio, tady už bys mohl záskat i velmi slušnou kvalitu, ale budeš muset použít redukční rámeček a to vypadá jako pěst na oko. V s každým OEM rádiem pak samozřejmě přijdeš o většinu (nebo o všechny) možností ovládání z volantu a samozřejmě nebude fungovat ani spolupráce s Convers plus - ten displej pak vypadá zoufale prázdně.

Reálně mají smysl jen dvě varianty - buď tam nechat původní audio, nebo se smířit s redučkním rámečkem a použít něco 2DIN.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Profesor » sob říj 01, 2011 19:47,0

Panasonic a Kenwood dělá 2Din rádia která jsou schopna OEM komunikace přes iterface na konkrétní model vozu (nejprve je potřeba ověřit zda je v prodeji blackbox k Tvému vozu). Jen cena Tě asi trochen nepotěší bo se pohybuje od cca. 36000,- do 83000,- kč :twisted:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ - výměna za Peugeot Biper - pojízdná dílna/
Vše pryč nahrazeno KUGA 1,6 STline - úpravy probíhají
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1443
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Další

Zpět na Mondeo MK IV - Rádio, audio

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron