Ahoj kolego (koukám také Plzňák), dnes jsem byl ráno na vyvážení kol u spolužáka ze školy, nechci dělat reklamu a jsem tu nováček, ale jedná se o pneuservis u olympie. Dle mě odborníci, ačkolivěk jsou hodně drazí.. např. kola která stojí 3800 jsou u nich za 4900 atd... nicméně.
Po přezutí mu říkám... Hele Honzo, rovnou mi změř tlumiče.
A hle, z poměrně podrobného grafu pro každý tlumič vykazoval nejhorší výsledky v podstatě nulové pružení pravý přední. Vyteklý olej mi byl na tlumiči ukázát.
Jsem v tom absolutní laik. Bylo mi řečeno že výměna bude 8400,- obou dvou předních tlumičů a že se jedná o tlumiče Sachs 313 768.
Tomu samozřejmě předcházelo zjištění dle vin typ vozu motor atd....
no jo.. ale na webu jsem našel:
http://www.autodily-cardo.cz/podvozek/t ... s-313-768/kde se samozřejmě tvrdí že jde o tlumiče na hondu.
Nikde jsem se uplně přesně nedočetl jaké jsou správné nejlépe originální tlumiče a do Forda Hornáta se nepůjdu ptát už jen z principu (auto tam bylo před dvěma dni na výměnu předních tyček stabilizátoru.. a soudruzi samozřejmě při připevňování k tlumiči si vůbec ničeho nevšimli)
Nevíte někdo jaké správné tlumiče do auta mají být?
Popříadě zda jsou tyto správné? Nebo co je lepší ? zda ,,plynové,, nebo klasické pérové? Ty tvé elektrické jsou zajímavé, ale to je extra mega raketa a bojím se nových technologií a nějak mi přijde pocitově že bellstein nebo sachs jsou pro mě lepší společnost než monroe (ale nic proti nim samozřejmě)
Jsem trochu v pasti.. Taky mi jde o to aby mi kolega kterému sic věřím nenamontoval něco co tam nemá být..
Jinak pravý přední tlumič odešel po 80tis. najetých.. Což je asi standard na česckých tankodromech.
Mondeo IV 2007/Sedan/Série 60 / TITANIUM/Duratec HE 2.0 PFI (145PS), panter black