Akumulátor

Re: Akumulátor

Příspěvekod Petr K. » stř dub 24, 2013 8:42,0

Ahoj,

bohuzel u me to nikdo nebyl schopny vyresit. Uz to trva rok a pul . Dokonce to mel i hlavni technik primo u zastoupeni Ford v Praze a nic.......ty kurvy na to serou totalne.....
Kdyz s tim autem jezdis kazdy den, tak problem neni, ale jakmile to nechas stat treba vic jak dve noci, tak konecna......

asi by bylo nejlepsi udelat nejaky sdruzeni majitelu tohodle problemu :-))), protoze nas je uz fakt hodne
Precti si nase prispevky nahore.....v podst. krome komplet elektriky vymenili vsechno, co je myslitelny ze zere proud a stejne nic nepomohlo
Mondeo kombi,r.v.2011 (1.6)Ecoboost
Petr K.
**
**
 
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 03, 2011 14:34,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod Petr K. » stř dub 24, 2013 8:54,0

Jo a jeste jeden fakt, jak uzasne pracuje FORD ........v podst. me bylo sdeleno, ze o tomhle problemu vsichni vedi, je to asi celoevropsky problem, protoze jsem nasel i na UK forech a nejakych nemeckych stejny problem, bohuzel nikde nebylo reseni.......problem je, ze primo vyrobce FORD na to sere a nechava tyhle problemy resit dealery i presto, ze ocividne je nekde vada.....Tedka vedu veliky tahanice, problem je, ze auto je pres firmu a nechteji ho vymenit za jiny (rozdil mezi obchodnim a obcanskym zakonikem)....takze nezbyva nez reklamovat a reklamovat, ale oni uz ani nevedi, co dal menit.....je me to divny, ale za ten rok a pul co to je po servisech, tak to auto nikdy nezustalo stat u nich v servisu, nikdy se jim to nestalo a to meli auto treba vic jak 14 dni u sebe......nevim cim to je, asi nekdo ocividne keca nebo nevim.....
Mondeo kombi,r.v.2011 (1.6)Ecoboost
Petr K.
**
**
 
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 03, 2011 14:34,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod tanga2 » stř dub 24, 2013 12:12,0

Taak tohle me vubec nepotešilo........ :(((
Ford Mondeo 08/2012, 2.0 Ecoboost, 204k, Titanium
tanga2
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: úte bře 05, 2013 19:35,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod Petr K. » stř dub 24, 2013 15:37,0

Ale urcite dej vedet, jak si pochodil ty v servisu.....jsem zvedavej co ti vymeni :-)
Mondeo kombi,r.v.2011 (1.6)Ecoboost
Petr K.
**
**
 
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 03, 2011 14:34,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod tanga2 » stř dub 24, 2013 16:30,0

Petr K. píše:Ale urcite dej vedet, jak si pochodil ty v servisu.....jsem zvedavej co ti vymeni :-)


Tak ja doufam , že nic ! :)
Pritelkyne se ptala v praci a tam tech mondeii maj hodne kolegove/management atd... a prave jeden jeji kolega mel stejnej problem - rešili to pry 2 roky se servisem...
Nakonec se ukazalo ze pomohlo prehrani fw radia nebo tak neco.. Psala mi to pred chvilickou.. Pry kolega uz ma tri mesice pokoj, no stejne nosi pro sychr v kufru kabely :D:D

Nezavisle na jejim sdeleni jeste predtim sem napsal uzivateli odsad z fora " Dr.Romca " mail , (mel stejnej problem viz. tady asi na 5. strance).
V jeho odpovedi stalo :

"Dobrý den,
U mě to bylo nakonec špatným Bluetooth/USB modulem - upřímně nevím, jestli jej vyměnili celý, nebo jestli jen přehráli FW, protože FW se přehrát dá přes USB slot viz:
http://ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=175&t=34080
FW je ke stažení zde: http://ford-mobile-connectivity.com/
Pokud by toto závadu vyřešilo, je vyhráno, pokud ne, bude zřejmě potřeba modul vyměnit úplně…

Tak ať se podaří,

Roman"

Takze asi tak kdyz tohle pomuze budu jen rad...

PS: apropo na jinejch strankach UK sem se docet , ze pomuze i vyndat pojistku radia na 10 min, to se tim vyresetuje a NEPAROVAT uz nikdy vice telefon s bluetooth ...
Ford Mondeo 08/2012, 2.0 Ecoboost, 204k, Titanium
tanga2
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: úte bře 05, 2013 19:35,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod Petr K. » čtv dub 25, 2013 9:20,0

No hele....s tim BT modulem byl problem pred rokem 2011....udajne od 2011 tam uz davali novejsi verzi modulu a uz to nedelalo...ty mas auto z roku 2012, takze to bych neresil.
Nicmene ja mam auto 2011 a menili me BT modul a nepomohlo to.....covece ale firmware radia me nedelali......hmmm zkusim se zeptat :-)
Mondeo kombi,r.v.2011 (1.6)Ecoboost
Petr K.
**
**
 
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 03, 2011 14:34,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod tanga2 » čtv dub 25, 2013 17:41,0

Petr K. píše:No hele....s tim BT modulem byl problem pred rokem 2011....udajne od 2011 tam uz davali novejsi verzi modulu a uz to nedelalo...ty mas auto z roku 2012, takze to bych neresil.
Nicmene ja mam auto 2011 a menili me BT modul a nepomohlo to.....covece ale firmware radia me nedelali......hmmm zkusim se zeptat :-)


No tak to sem zvedav , a tohle u tebe nezkoušeli???!!!----> uzivatel odsad "jan.K napsal na 4 strance : "Tak poslední info, k mé závadě nakonec to vyřešili tím, demontovali covers+ z jiného auta stáhli jeho nastavení resp. jak mi říkali jeho kalibraci, a natáhli to do mého displeje, po týdnu testovaní a monitorování mi volali že je to ok, a že se jim už odběr neukázal, auto jsem si včera vyzvedl, tak doufám že to bude opravdu ok"

Napsal to v dubnu 2012 a pak uz nic, tak pocitam ze mu to vazne pomohlo... Skoda jen , ze jiz neni aktivni a nemuzu mu napsat spravu , ma totiz stejne mondeo jak ja 2.0 ecoboost...

tak uvidime , akorat mi ze servisu volali ze nic neobvykleho neobjevili, pry mozna jeste prehraji ten soft v radiu a muzu si jit po to... Kdyz to klene zas tak jim asi reknu at udelaj neco s tim conversem...
Ford Mondeo 08/2012, 2.0 Ecoboost, 204k, Titanium
tanga2
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: úte bře 05, 2013 19:35,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod Petr K. » pát dub 26, 2013 14:50,0

Covece dobra souhra nahod.....ted me volal technik, ze mluvil s hl. servismanem FMC a udajne problem nasli v podobe spatneho firmwaru v radiu :-) .....tak me ho zkusi prehrat a uvidi se .......blby je, ze to nejde prehrat pres usb, musi se to napichnout na comp....no to je jedno, holt budu opet muset do servisu :-)

pokud by to tak bylo, hodne bych si oddechl
Mondeo kombi,r.v.2011 (1.6)Ecoboost
Petr K.
**
**
 
Příspěvky: 53
Registrován: pát čer 03, 2011 14:34,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod Zdenekk » úte čer 04, 2013 20:51,0

Ahoj, chci se zeptat jestli jste už někdo dobíjel akumulátor přes zásuvku zapalovače, koupil jsem nabíječku CTEK MXS 5.0 která to umožňuje. Nemám schéma zapojení ale předpokládám, že je zásuvka připojená přes pojistku rovnou k baterce. :shock:
Ford Mondeo MKIV 2007, 2.0 103 kW kombi, Titanium
Zdenekk
Junior
Junior
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned led 06, 2013 9:36,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod HonzaV » úte čer 04, 2013 22:39,0

Po cca 15 minutách nečinnosti (po vypnutí spínací skřínky) se cigareťák vypne - alespoň u mne. Z toho usuzuji, že jen přímo přes pojistku to nebude.
Ford Mondeo 2.0 TDCi, 120kW, kombi, 2014, Business, Midnight Sky
dříve Ford Mondeo 2.0 TDCi, 85kW, kombi, 2008, Titanium, Panther Black
Ford Focus 1.8 TDCi, 74kW, kombi, 2003, Silver
dříve Ford Escort turnier 1.8 TD, 1997
Uživatelský avatar
HonzaV
*
*
 
Příspěvky: 12
Registrován: pát pro 01, 2006 9:14,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod Zdenekk » čtv čer 06, 2013 21:09,0

Tak ono stačí kouknout do návodu, po vypnutí zapalování se po 30 min. odpojí od napětí. Takže nic.
Ford Mondeo MKIV 2007, 2.0 103 kW kombi, Titanium
Zdenekk
Junior
Junior
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned led 06, 2013 9:36,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod bundadj » stř čer 12, 2013 15:07,0

Zdenekk: jestli máš zásuvku v kufru tak ta se neodpojuje, ale jestli je připojená na přímo to nevím.
CMC 010
Mondeo 2.0i 16V, 107kW, 2009, combi, Titanium
Mondeo 1.8i 16V, 85kW, 1999, combi, Trend - ex
Uživatelský avatar
bundadj
*****
*****
 
Příspěvky: 901
Registrován: čtv zář 04, 2003 14:38,0
Bydliště: Kladensko

Re: Akumulátor

Příspěvekod gallert » sob srp 17, 2013 9:14,0

zdravím-už se někomu stalo aby odešla baterka po 3,5 letech?včera ráno jsem normálně nastartoval,pak nájezd 50km-2h pauza-zase jsem nastartoval-pak jízda asi 10km-pauza 30min a nic!Respektivě točila asi 4 vteřiny až začal cvakat starter neb už neměl sílu.Nastartoval jsem tudíž na kabely od kolegy,jízda 40 km-pak asi 4 starty vždy tak max po puhodinovem odstavení vpohodě a když jsem pak šel auto zkusit po 4h odstavení v garaži-už zase nic!Mě to tedy přijde jako problém baterky ale po 3,5 letech?Co myslíte vy? -máte někdo podobnou zkušenost?
Připomínám,že auto jsem kupoval jak funglovku-čili baterka je tam z výroby.
Mondeo 2.0 TDCi, 103kW, kombi, 2010, Enterprise(lepší Titanum), Tiptronic 6st
Mondeo kombi 2.0 TDCi ,96kW, Ghia,Tiptronic, rv: 2002 - prodáno při 260000km a vše bylo OK
Scorpio kombi 2.9i,V6 24V,automat,rv1996 _______Scorpio 5dv.,2.0i,automat,rv 1985
gallert
****
****
 
Příspěvky: 338
Registrován: sob lis 18, 2006 20:20,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod ironside » sob srp 17, 2013 21:12,0

Mě odešla po roce,tak proč ne.....
Mondeo Ghia 2,0 TDCI DPF 163k 2011
Mondeo modelová řada 01, 2.0 TDCI DPF 96kw, Combi, r.v. 2007, Ghia
ironside
**
**
 
Příspěvky: 90
Registrován: ned zář 07, 2008 6:08,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod gallert » sob srp 17, 2013 22:49,0

tak baterka se nabíjela - po dobití 1.start -auto chytlo studené behem 3 vteřin.počkal jsem tedy 2h-startel točil tak 5 vteřin a pak už cvakání a konečná.čili myslím je to jasné-baterka je KO.Jen je mi divné,že auto vždy chytalo teměř hned a ted když vlastně došlo k tomu,že to 2x nenastartovalo vubec - točil starter o 2-4 vteřiny dýl než začlo cvakání a stejně to nechytlo.Ale snad je to právě souvisí s tou baterkou-že jakmile už nebyla plně nabitá(těsně po dobíjení nebo po dojetí)-nežhavila toliko a i start trval dyl.
Mondeo 2.0 TDCi, 103kW, kombi, 2010, Enterprise(lepší Titanum), Tiptronic 6st
Mondeo kombi 2.0 TDCi ,96kW, Ghia,Tiptronic, rv: 2002 - prodáno při 260000km a vše bylo OK
Scorpio kombi 2.9i,V6 24V,automat,rv1996 _______Scorpio 5dv.,2.0i,automat,rv 1985
gallert
****
****
 
Příspěvky: 338
Registrován: sob lis 18, 2006 20:20,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod bundadj » ned srp 18, 2013 17:28,0

CMC 010
Mondeo 2.0i 16V, 107kW, 2009, combi, Titanium
Mondeo 1.8i 16V, 85kW, 1999, combi, Trend - ex
Uživatelský avatar
bundadj
*****
*****
 
Příspěvky: 901
Registrován: čtv zář 04, 2003 14:38,0
Bydliště: Kladensko

Re: Akumulátor

Příspěvekod gallert » ned srp 18, 2013 17:47,0

Hm-koukam-že baterky u MK IV nic moc:-(dnes už jen 11V!bohužel-je tam nejaka nižši-ty se moc nedavaj-takže bude až v ut a do te doby do prace škoda 120:-o
Mondeo 2.0 TDCi, 103kW, kombi, 2010, Enterprise(lepší Titanum), Tiptronic 6st
Mondeo kombi 2.0 TDCi ,96kW, Ghia,Tiptronic, rv: 2002 - prodáno při 260000km a vše bylo OK
Scorpio kombi 2.9i,V6 24V,automat,rv1996 _______Scorpio 5dv.,2.0i,automat,rv 1985
gallert
****
****
 
Příspěvky: 338
Registrován: sob lis 18, 2006 20:20,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod Pavel Riha » ned zář 22, 2013 20:56,0

Zdravim.
Mam tu mensi problem a nevim presne prijit na pricinu.
Jedna se o dobijeni,nebo baterku.
Kontrolka dobijeni mi porad sviti.Pred startem kontrolka sviti..potom nastartuju,kontrolka zhasne ..Asi za 5-8 sekund ,nez vyhodnoti .ze neni neco ok v dobijeni ,se kontrolka znovu rozviti a zustane rozvicena a je jedno jestli jedete ,nebo stojite..Sviti porad.Vzal jsem baterku a pres noc ji jeste dobil i kdyz se nezdala vybita.Po mereni je baterie 12.6 V bez nastartovani.Po nastartovani jsou hodnoty 13.6V a po zatezi svetla,ventilator ,vyhrivani sedacek ukazuje porad 13.6V.Koukal jsem na kabelaz a zda se vsechno ok.Vazne nevim.Auto je Mondeo MK4 2008rok 2,0tdci.
Jezdim s tim uz takhle tyden denne okolo 30km.Vlastne jen do prace.Napada me jen ,ze by to snad bylo regulatorem...a nebo jen ty uhliky.Prosim poradte.
Diky
Naposledy upravil Pavel Riha dne sob říj 19, 2013 19:45,0, celkově upraveno 1
Pavel Riha
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: ned zář 22, 2013 20:41,0

Re: Akumulátor

Příspěvekod DR » pon zář 23, 2013 9:14,0

Pavel Riha: co se dalo otestovat doma s multimetrem, to už jsi otestoval. A teď to buď dáš někam, kde to dokážou otestovat kompletně, nebo budeš postupovat metodou pokus-omyl. Protože regulátor alternátoru je řízen přímo ŘJ motoru, tzn. bez speciálního testeru to ani nejde ootestovat.

V každém případě, svítící kontrolka dobíjení je signál nějaké závady, (může to být i třeba jenom vada v kabeláži), já bych to dal do nějakého elektro servisu, kde jsou na opravy alternátorů specializovaní (k fordovi ne).
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Akumulátor

Příspěvekod Pavel Riha » sob říj 19, 2013 19:11,0

Diky za odpoved..Byl jsem u fordu a po promereni jsem dostal informaci,ze alternator je spatny.Nechal jsem vymenit regulator,ale kontrolka sviti porad a pri startu dobiji porad 13.6V Objednal jsem novy origo alternator ,remen vymenil a stejny problem..dobiji porad stejne 13.6V a kontrolka sviti.Na baterce je porad 12.55V .Prekontroloval jsem i kabelaz a ta se zda taky dobra..nic jsem nenasel.Kdyz to ma jeden kabel ktery vede do regulatoru alternatoru..je regulovany pres jednotku?Muze jednotka poznat,ze baterie je opravdu spatna?A alternator ji nestaci nabijet na 14,5V?Muze byt problem v jednotce,kdy bude za potreba prehrani softwaru?Uz fakt nevim..Jedim s tim uz vic jak mesic najeto okolo 1 tisic a zadna jinna zmena se tam neprojevuje.Baterka se dobiji jen me stve ta svitici kontrolka dobijeni.
Pavel Riha
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: ned zář 22, 2013 20:41,0

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK IV - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků