Kontrolky na palubce, displej...

Příspěvekod gallert » ned úno 28, 2010 19:12,0

víš co seniore- VRAT SE DO HROBU I SE SVOU STOLETOU HERKOU! :lol:
dělal sis z nás prdelky první,tak jsem Ti to vrátil.
forum je od toho abychom si vzájemně řekli poznatky, zkušenosti eventuelně poradili pokud víme nebo naopak někdo poradil nám.
A to mi jsme s DR dělali než si začal rejpat.
Takže tímto považuji diskuzi s Tebou za uzavřenou!
Mondeo 2.0 TDCi, 103kW, kombi, 2010, Enterprise(lepší Titanum), Tiptronic 6st
Mondeo kombi 2.0 TDCi ,96kW, Ghia,Tiptronic, rv: 2002 - prodáno při 260000km a vše bylo OK
Scorpio kombi 2.9i,V6 24V,automat,rv1996 _______Scorpio 5dv.,2.0i,automat,rv 1985
gallert
****
****
 
Příspěvky: 338
Registrován: sob lis 18, 2006 20:20,0

Příspěvekod Profesor » ned úno 28, 2010 20:40,0

gallert píše:Takže tímto považuji diskuzi s Tebou za uzavřenou!
To já už považuji dávno za uzavřenou, když nerozumíš legraci :lol: hovk :lol:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Příspěvekod Georg » ned úno 28, 2010 21:51,0

Profesor píše:
gallert píše:to profesor - opět čteš špatně - koukni na podpis - mám Mondeo rv 2010 a je to funglovka,kterou mi dělali přesně dle mích požadavků - takže než ten tvuj 4letej harápák,_je 100% lepší :lol: :lol: :lol:

ještě jedna mezera za čárkou :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
CMC 407
MK IV Mondeo Combi, 2.0 TDCI, 140 PS r.v. 2007, Titanium
předchozí auto: MK II, Mondeo Combi, 1.8i, 1997
Uživatelský avatar
Georg
****
****
 
Příspěvky: 485
Registrován: úte lis 16, 2004 12:39,0
Bydliště: Dolní Benešov

podsvícení Convers+

Příspěvekod hrdla » pon bře 15, 2010 20:54,0

Dobrý den,
nevíte někdo, jestli a jak je možné snížit jas displaye FordConvers+ jinak než umožňuje otočný knoflík vedle spínače světel?
I po maximálním stažení jasu tímto knoflíkem mi to docela hodně svítí a při jízdě v noci mimo město (při úplné tmě) je to dost nepříjemné.

Hledal jsem v tomto i v zahraničních forech a nikde jsem řešení nepotkal.

Je možné změnit pozadí displaye na nějakou jinou barvu než modrá a hnědá?

Děkuji za info, nebo za odkaz kde je odpověď.
Ford Mondeo kombi, 2.0 TDCI 103 kW, Titanium, r.v. 2009
hrdla
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned bře 14, 2010 1:05,0

Re: podsvícení Convers+

Příspěvekod DR » pon bře 15, 2010 21:51,0

hrdla: "technicky" to určitě možné je, jas by šel snížit buď přidání odporu do regulačního obvodu, nebo přeprogramováním. Pozadí by se taky dalo přeprogramovat někde ve firmware displeje (tedy museli by to udělat u výrobce toho software, ne v servisu). Ale pokud máš na mysli nějaké "user friendly" řešení, že pomačkáš nějakou kombinaci tlačítek a pozadí změní barvu a jas se sníží, tak to IMHO nee. Byl bych skeptický i k možnostem servisu v tomto směru, i když možná ten jas by se mohl dát nějak "kalibrovat" přes IDS, ale ochota servisů k podobným zásahům se velmi blíží nule :-(.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Kontrolky na palubce, displej...

Příspěvekod maryhuan » ned bře 21, 2010 21:27,0

Robbert píše:Dle anglického fora lze z displeje Convers+ vyvolat dodatečné informace jako je teplota motoru, teplota oleje atd...

Postup (na vlastní nebezpečí):
Zmáčknout a držet potvrzovací tlačítko (OK) na volantu

A)Zmáčknout startovací tlačítko (nemačkat spojku)
B) Otočit klíčkem ale nestartovat

A na displeji Convers + by se mělo objevit již zmíněné skryté menu
K pohybu použít navigační klávesy...
_________________


FUNGUJE TO. A NEVSIMOL SOM SI, ZE BY SA TAM DALO NIECO POKAZIT. NAJZAUJIMAVEJSI JE MOD SO VSETKYMI ZAPNUTYMI IKONAMI A UKAZOVATELMI, ALE CELKOM DOBRE VYZERA AJ TEST RUCICIEK NA BUDIKOCH :)
New Mondeo 2.0TDCi Wagon, r.v. 2009, Titanium X, Black Panther
maryhuan
Junior
Junior
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř bře 17, 2010 14:18,0

NAJNOVSI UPDATE SW PRE CONVERS+

Příspěvekod maryhuan » ned bře 21, 2010 21:32,0

Mam Mondeo s Convers+ a od novoty sa mi stavalo ze z casu na cas "spadol" operacny system Convers+. Prejavovalo sa to tym, ze displej sa prepol na "blue screen" s dvomi polozkami - palubny pocitac a nastavenie. Vsetky ostatne funkcie, aj prepojenie na autoradio prestali fungovat.

Minuly tyzden som bol na update software pre displej. Udajne to riesi problem s padanim systemu, ale co je dolezitejsie, inzenyri z USA preprogramovali pristup do palubneho pocitaca. Na displeji pribudla nova ikonka naznacujuca, ze tlacidlom OK sa teraz daju v zakladnom rezime prepinat jednotlive polozky palubneho pocitaca.

Takze sup do servisu na update, konecne sa to ovlada o trosku lepsie :)
New Mondeo 2.0TDCi Wagon, r.v. 2009, Titanium X, Black Panther
maryhuan
Junior
Junior
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř bře 17, 2010 14:18,0

Příspěvekod gallert » ned bře 21, 2010 22:42,0

no mě to tak funguje z výroby:pokud mám zaplé radio/CD/CD Changer či navigaci- pod autíčkem je zobrazena poslední vyvolaná hodnota a stisknutím talčítka OK přepínám na další čili Dojezd/okamžitá spotřeba/ průměrná spotřeba/průměrná rychlost atak pořád dokola.Při vypnutém Audio systému je prosvětleno TRIP COMPUTER ,stisknutím tlačítka Ok se rozbalí menu PP a najetím na příslušný řádek a stisknutím Ok se zobrazí požadovaná hodnota.
Mondeo 2.0 TDCi, 103kW, kombi, 2010, Enterprise(lepší Titanum), Tiptronic 6st
Mondeo kombi 2.0 TDCi ,96kW, Ghia,Tiptronic, rv: 2002 - prodáno při 260000km a vše bylo OK
Scorpio kombi 2.9i,V6 24V,automat,rv1996 _______Scorpio 5dv.,2.0i,automat,rv 1985
gallert
****
****
 
Příspěvky: 338
Registrován: sob lis 18, 2006 20:20,0

to je *****

Příspěvekod maryhuan » ned bře 21, 2010 23:30,0

tak to je teda ***** :) zjavne teda predavaju auta s roznym update software. mal som verziu, ktora toto nemala. ta ikonka pod autickom tam vobec nebola, k palubnemu pocitacu som sa dostal komplikovane iba cez menu. auto kupene november 2009. hm hm :)
New Mondeo 2.0TDCi Wagon, r.v. 2009, Titanium X, Black Panther
maryhuan
Junior
Junior
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř bře 17, 2010 14:18,0

Příspěvekod Robbert » pon bře 22, 2010 8:41,0

Já mám auto koupené duben 2009 a přepíníní tlačítkem OK mi funguje...

A já se divil, proč všichni píší, že to musí přepínat nějak složitě přes menu...
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Příspěvekod DR » pon bře 22, 2010 9:24,0

V každém případě je ale důležitá informace, že software v convers+ se dá aktualizovat a že se tím doplňují i chybějící funkce. Asi to při nějaké návštěvě servisu taky zkusím.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod kadelst » pon bře 22, 2010 20:59,0

Uz se to nekomu z vas stalo? :D http://www.youtube.com/watch?v=4COKQb0R-jU
Mondeo 2.0 TDCi kombi r.v. 2009 Titanium
kadelst
**
**
 
Příspěvky: 68
Registrován: stř říj 21, 2009 9:11,0

Convers+

Příspěvekod danmark » pon srp 09, 2010 14:32,0

DR: dnes jsem dával dotaz do servisu Ford zda lze aktualizovat soft v Convers a bylo mi sděleno, že lze a např, okamžitá spotřeba pak lze zobrazovat. Ale snad již byly případy, že upgrade nebyl možný, resp. ani po upgradu okamžitá spotřeba nebyla zobrazována. Tento, nebo příští týden tam budu s autem, tak to zkusíme a dám tady info. :wink:
Ford Mondeo, 2.0 TDCi 103kW, kombi, r.v. 2007, Titanium
-----------------
Škoda Octavia 1,6 GLXi-prodáno v 2010
-----------------
Škoda Octavia 1,6 SLXi-prodáno v 2007
Uživatelský avatar
danmark
*
*
 
Příspěvky: 47
Registrován: ned črc 18, 2010 11:16,0
Bydliště: Krnov

Příspěvekod danmark » pon srp 09, 2010 14:35,0

kadelst: Uááá, to je diskotéka jak bič :roll: :roll: :roll: . Něco takové´ho jsem neviděl,a le stalo se mi, že se mi po spuštění motoru nezapnulo rádio a convers zobrazoval pouze volby Settings a Trip. Rádio šlo zapnout ručně, ale chovalo se jako v nenastartovaném autě-tedy psalo, že se za hodinu vypne. Vzhledem k tomu, že jsem někam spěchal, jsem to neřešil. Po následném startu, který byla za cca 2 hoďky bylo vše v cajku. Jsou asi věci mezi nebem a Fordem :?:
Ford Mondeo, 2.0 TDCi 103kW, kombi, r.v. 2007, Titanium
-----------------
Škoda Octavia 1,6 GLXi-prodáno v 2010
-----------------
Škoda Octavia 1,6 SLXi-prodáno v 2007
Uživatelský avatar
danmark
*
*
 
Příspěvky: 47
Registrován: ned črc 18, 2010 11:16,0
Bydliště: Krnov

Příspěvekod DIM » úte srp 10, 2010 14:21,0

Mně rádio občas zamrzá taky, po nastartování není napřed na displeji rádia nic, pak naběhne postupně čas, název stanice, ukazatel hlasitosti.... ale nevydává to ani hlásek. To trvá někdy i mnoho minut.....
Ford Mondeo, 2,2 TDCi 129, Combi, r.v. 2009, Titanium X
DIM
*
*
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát lis 06, 2009 15:39,0

Příspěvekod kadelst » úte srp 10, 2010 14:37,0

Ja teda radio nepouzivam moc casto,ale dival sem se na novy facelift co ted bude a radio sony na 6cd se uz montovat nebude (proc asi) :D a taky bude jiny convers... :? a zadni svetla led,v predu diody a 2.0 tdci bude mit 160koniku. Sakraaa,to mame ted ale plecky :) jinak ted uz se daji obednat pekne hracky (hlidani mrtveho uhlu,parkovaci kamera ...)
Mondeo 2.0 TDCi kombi r.v. 2009 Titanium
kadelst
**
**
 
Příspěvky: 68
Registrován: stř říj 21, 2009 9:11,0

Re: Convers+

Příspěvekod danmark » stř srp 18, 2010 21:56,0

danmark píše:DR: dnes jsem dával dotaz do servisu Ford zda lze aktualizovat soft v Convers a bylo mi sděleno, že lze a např, okamžitá spotřeba pak lze zobrazovat. Ale snad již byly případy, že upgrade nebyl možný, resp. ani po upgradu okamžitá spotřeba nebyla zobrazována. Tento, nebo příští týden tam budu s autem, tak to zkusíme a dám tady info. :wink:


Tak Convers + je aktualizovaný. "kalibrace convers+ za bratru 847,20kč", což je celkem hustý :x . Neměl jsem čas zkoušet co a jak, ale v každém případě o nějakou položku zhoustla nabídka a okamžitá spotřeba lze zobrazit-ale někdy ji raději ani nevidět :lol:
Ford Mondeo, 2.0 TDCi 103kW, kombi, r.v. 2007, Titanium
-----------------
Škoda Octavia 1,6 GLXi-prodáno v 2010
-----------------
Škoda Octavia 1,6 SLXi-prodáno v 2007
Uživatelský avatar
danmark
*
*
 
Příspěvky: 47
Registrován: ned črc 18, 2010 11:16,0
Bydliště: Krnov

Re: Convers+

Příspěvekod DR » stř srp 18, 2010 23:00,0

danmark: díky za info. Aktuální spotřeba mě už ani tak moc netrápí - zvykl jsem si jezdit na "průměrnou". Spíš bych ocenil širšé spektrum zobrazovaných údajů - abych si třeba mohl vybrat, jak se mi budou v seznamu zobrazovat (a řadit) MP3 na CD - ale tohle je možná problém firmwarev rádiu. Každopádně to zkuším nechat aktualizovat taky, 140000km se mi blíží mílovými kroky :twisted:
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Convers+

Příspěvekod DR » pon říj 04, 2010 19:03,0

Tak convers+ už mám taky aktualizovaný, přibyla okmažitá spotřeba, jinak jsem tam nenašel nic navíc. Veselá historka - po zapnutí zapalování mi systém nabootoval ve švédštině 8-).
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod DIM » úte říj 05, 2010 14:41,0

Tak já mám okamžitou spotřebu už z výroby..... zkoušel jsem i ten servisní mód, kromě kontroly kontrolek a budíků se tam taky dá vidět přesné množství paliva v nádrži, přesná teplota ... nový facelift by měl mít grafickou kontrolku paliva , takže to možná půjde zaktualizovat i u starších verzí.... i když právě v tomto případě je klasický budík pro mě lhezčí.
Ford Mondeo, 2,2 TDCi 129, Combi, r.v. 2009, Titanium X
DIM
*
*
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát lis 06, 2009 15:39,0

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK IV - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron