Kontrolky na palubce, displej...

Kontrolky na palubce, displej...

Příspěvekod Robbert » stř kvě 06, 2009 8:17,0

Dle anglického fora lze z displeje Convers+ vyvolat dodatečné informace jako je teplota motoru, teplota oleje atd...

Postup (na vlastní nebezpečí):
Zmáčknout a držet potvrzovací tlačítko (OK) na volantu

A)Zmáčknout startovací tlačítko (nemačkat spojku)
B) Otočit klíčkem ale nestartovat

A na displeji Convers + by se mělo objevit již zmíněné skryté menu
K pohybu použít navigační klávesy...
_________________
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

První reset počítadla km po dodání MK 4

Příspěvekod Robbert » stř kvě 06, 2009 13:17,0

Podle anglického fora.
V případě že přebíráte nové vozidlo můžete vynulovat stavtachometru následujícím způsobem:
Zmáčknout potvrzovací tlačítko na volantu na 7 vteřin a počítadlo ujeté vzdálenosti se vynuluje. Funguje jen do 20 najetých km (mil). Lze opakovat max 3x a do celkové sumy 50 km (mil)

Bez záruky na vlastní nebezpečí.
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Příspěvekod Georg » čtv kvě 07, 2009 23:49,0

Taky mám jeden tip z vlastní zkušenosti:
-přidržením tlačítka M vlevo na volantu po dobu cca 3-4 vteřin se přepíná mezi RÁDIO - CD - AUX.

Robbert K čemu je to vynulování na 20 km (mil) dobré? Zkoušet to nehodlám, ale pokud by se to někomu podařilo vynulovat, po ujetí uvedené vzdálenosti se mu počítadlo vrátí zpátky na původní hodnotu. To se mi moc jako přínos nezdá, no, nevím :?
CMC 407
MK IV Mondeo Combi, 2.0 TDCI, 140 PS r.v. 2007, Titanium
předchozí auto: MK II, Mondeo Combi, 1.8i, 1997
Uživatelský avatar
Georg
****
****
 
Příspěvky: 485
Registrován: úte lis 16, 2004 12:39,0
Bydliště: Dolní Benešov

Nulování

Příspěvekod Robbert » pát kvě 08, 2009 7:30,0

To vynulování je dobré k tomu, že při přebírání auta začínáš od 0. Já měl třeba najeto bondovských 007 km.

Je to taková hloupost, ale prostě najedeš si všechny km sám.
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Příspěvekod ybznek » pát kvě 08, 2009 21:50,0

Georg: To je funkce spíš pro prodejce, aby mohli snadno předávat auto s nulovým nájezdem.
CMC 666
Ford Mondeo MkIII 2.0 TDDi, 85 kW, r.v. 2001, ambiente, hatchback (konečně opět pojízdné :-))
Uživatelský avatar
ybznek
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1181
Registrován: sob pro 17, 2005 16:48,0
Bydliště: Praha

Zobrazení telefonního seznamu na dislaji Convers+

Příspěvekod PeLo » pát zář 18, 2009 8:26,0

Mám následující problémy se zobrazováním telefonního seznamu na display Convers+:
- České znaky jsou nahrazeny nesmysly
- Celý seznam telefonu se mi do paměti nenačte (malá kapacita?) Mám v něm asi 1000 čísel
- Vyhledávat lze opravdu jen listováním šipkami nahoru a dolů? V tomto rozsahu je to hrozné
- Identifikace příchozího hovoru se ne vždy zobrazuje správně - ale to je asi běžné
Telefon mám SE Xperia X1 s Windows mobile
Je to normální nebo by mohl pomoci update SW v servise?
Mondeo V, 2.0 TDCi 5dv, r.v. 2014, Titanium
PeLo
*
*
 
Příspěvky: 21
Registrován: stř zář 16, 2009 22:51,0

COnvers+

Příspěvekod Robbert » pát zář 18, 2009 8:45,0

Já pro telefonní seznam Convers nepoužívám, mám hlasové vytáčení a to mi stačí. Pokud nevím, jak mám přesně nazvaného volaného, vezmu do ruky telefon Nokia E51.
Co se týká zobrazování nesmyslů místo českých znaků, to potvrzuju u MP3. Tam je naprosto běžné, že jsou znaky s háčky a čárkami nahrazeny obrácenými otazníky.

K některým telefonům je nutno dohrát aplikace na synchronizaci kontaktů. Já to musel udělat.
Info zde:
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?p=79077&#79077
HF a telefony bych raději probíral tam, aby se to dalo příště najít.
Díky.
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Re: Kontrolky na palubce, displej...

Příspěvekod Charlie » pát led 22, 2010 22:20,0

Robbert píše:Dle anglického fora lze z displeje Convers+ vyvolat dodatečné informace jako je teplota motoru, teplota oleje atd...

Postup (na vlastní nebezpečí):
Zmáčknout a držet potvrzovací tlačítko (OK) na volantu

A)Zmáčknout startovací tlačítko (nemačkat spojku)
B) Otočit klíčkem ale nestartovat

A na displeji Convers + by se mělo objevit již zmíněné skryté menu
K pohybu použít navigační klávesy...
_________________


Zajimavej tip - zkousel si to jestli to funguje? Ja jsem se v tydnu stal take majitelem noveho Mondea a jen si lamu hlavu jak otocit klickem kdyz mam startovaci tlacitko - koukal jsem ze dle navodu je v pripade nutnosti zaslepku zapalovani vyndat a startovat klasicky britem klicku ktery je schovany v pasivnim klici, ale nevim jestli je to potreba. Diky za info.
CMC 855
Mondeo Mk V 3/2015 132kW TDCi Titanium kombi
Mondeo Mk IV 7/2009 103kW TDCi Titanium X kombi - prodáno
Mondeo Mk III 12/2002 85kW TDCi Trend Sedan - RIP
Uživatelský avatar
Charlie
**
**
 
Příspěvky: 86
Registrován: pát lis 25, 2005 22:42,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Robbert » pát led 22, 2010 22:23,0

Já to nezkoušel, ale jestli tomu dobře rozumím, tak platí varianta
A pro tlačítko a varianta
B pro klíčové startování
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Příspěvekod Charlie » pát led 22, 2010 22:30,0

to Robbert - to zni logicky, zitra zkusim a dam vedet jak jsem dopadnul :) diky
CMC 855
Mondeo Mk V 3/2015 132kW TDCi Titanium kombi
Mondeo Mk IV 7/2009 103kW TDCi Titanium X kombi - prodáno
Mondeo Mk III 12/2002 85kW TDCi Trend Sedan - RIP
Uživatelský avatar
Charlie
**
**
 
Příspěvky: 86
Registrován: pát lis 25, 2005 22:42,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Georg » pát led 22, 2010 22:49,0

Je to logické. Dvě možnosti A nebo B. Někdy je lepší třikrát přečíst než se jednou blbě zeptat :wink: Ale od toho tu je ta diskuze, že :P

Charlie
koukal jsem ze dle navodu je v pripade nutnosti zaslepku zapalovani vyndat a startovat klasicky britem klicku ktery je schovany v pasivnim klici

To jsi špatně pochopil. V klíči je uschován kovový klíč jako nouzové otevření dveří. Nouzové startování se provádí vložením celého plastu do díry pod volantem (samozřejmě po oddělání té plastové záslepky). Ničím se ale neotáčí, dál mačkáš tlačítko. Jen jde o to, že pokud máš vybitou baterii, tak vysílač (klíč) je blíž přijímači (ve volantu) a startuje to, což by s klíčem v kapse třeba nešlo.
CMC 407
MK IV Mondeo Combi, 2.0 TDCI, 140 PS r.v. 2007, Titanium
předchozí auto: MK II, Mondeo Combi, 1.8i, 1997
Uživatelský avatar
Georg
****
****
 
Příspěvky: 485
Registrován: úte lis 16, 2004 12:39,0
Bydliště: Dolní Benešov

Příspěvekod Charlie » pát led 22, 2010 23:16,0

to Georg - mno vidis ja se radsi zeptam kdyz necemu uplne nerozumim a vim,ze se najde nekdo bystrejsi nez ja a vysvetli mi to (treba ty :wink: ). Nemam s tim problem, drzim se prislovi lina huba (v tomhle pripade line ruce :) ) holy nestesti. Jinak mi to nedalo, sel jsem to zkusit, nicmene zadny dalsi menu se mi neobjevilo... Nevim jestli to neni vnorene do nejakeho menu venku je hrozna zima :) pokracovani zitra...

edit: Tak jsem to zkousel jeste jednou, tak uz se mi to povedlo, jen tlacitko OK se musi drzet do te doby nez se na displeji objevi TEST a pak sipkama posouvat dale - je tam test LCD, kontrolek, rucicek a mimo jine i zminena teplota motoru atd.
CMC 855
Mondeo Mk V 3/2015 132kW TDCi Titanium kombi
Mondeo Mk IV 7/2009 103kW TDCi Titanium X kombi - prodáno
Mondeo Mk III 12/2002 85kW TDCi Trend Sedan - RIP
Uživatelský avatar
Charlie
**
**
 
Příspěvky: 86
Registrován: pát lis 25, 2005 22:42,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod DR » pát úno 19, 2010 16:48,0

Nemáte někdo zkušesnost s "aktualizací firmware" v Convers+? Můj displej nezobrazuje okamžitou spotřebu (v menu na to není položka), novější mondea už to umí. U forda se na můj dotaz mechanik vyjádřil asi v tom smyslu, že by do toho radši vůbec nevrtal, protože by to mohl rozvrtat tak, že už by to nidko nedal dohromady ... Dá se bez toho žít, ale na 99% je to opravdu jen otázka verze software, jen bych potřeboval někoho, kdo to umí přehrát.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Robbert » pát úno 19, 2010 17:31,0

tak ještě zkus jiný servis...

:wink:
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Příspěvekod Georg » sob úno 20, 2010 13:24,0

DR píše:Nemáte někdo zkušesnost s "aktualizací firmware" v Convers+? Můj displej nezobrazuje okamžitou spotřebu (v menu na to není položka), novější mondea už to umí.

Ty už máš Mk IV??? Vůbec jsem nepostřehl, že sis ho pořídil. Tak to moc gratuluji.
Moje je ještě starší (11/2007) a okamžitou spotřebu v menu mám "Instant Fuel". Já ale raději sleduji "Average Fuel" tedy průměrnou. Když si totiž nastavím tu okamžitou, tak mě to pořád svádí zrak na ten display. A to rozhodně není moc bezpečné :lol:
CMC 407
MK IV Mondeo Combi, 2.0 TDCI, 140 PS r.v. 2007, Titanium
předchozí auto: MK II, Mondeo Combi, 1.8i, 1997
Uživatelský avatar
Georg
****
****
 
Příspěvky: 485
Registrován: úte lis 16, 2004 12:39,0
Bydliště: Dolní Benešov

Příspěvekod DR » sob úno 20, 2010 20:10,0

Georg: mám ho 3 dny :twisted: . A je to výroba 11.10.2007, registrováno 01/2008, dovoz ze švédska. Za ty prachy to nešlo nekoupit.

Ale tu aktuální spotřebu zřejmě první verze convers+ neměly, protože i v čekém návodu ta okamžitá spotřeba není jako položka v menu uvedená. Žít bez toho budu, možná na nějaké testování zkusím použít OBD II převodník, co z toho vyčtu.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Patrik » sob úno 20, 2010 20:18,0

DR: Se to tu už někde řešilo, že to tam neni. Chce to hledat :lol:
CMC 531
CFC 1255
Mk III kombi 2.0 TDDI 85kw
Mercedes-Benz E290 turbodiesel w210 95kw
Mercedes-Benz S320 CDI w220 145kw
Uživatelský avatar
Patrik
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1216
Registrován: čtv kvě 05, 2005 17:52,0
Bydliště: Praha 8

Příspěvekod DR » sob úno 20, 2010 20:28,0

Patrik: v mém autě to není, v návodu (první verzi) to není popsané, ale přitom všichni ostatní tu okamžitou spotřebu v MK IV mají. Někde je chyba v matrixu ;-)
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Patrik » sob úno 20, 2010 20:31,0

DR: Promiň tak to neni asi u mkIII. Sem to tu někde čet, ale nemužu to najít. Jen vim, že to je už dlouho co sem to čet.
CMC 531
CFC 1255
Mk III kombi 2.0 TDDI 85kw
Mercedes-Benz E290 turbodiesel w210 95kw
Mercedes-Benz S320 CDI w220 145kw
Uživatelský avatar
Patrik
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1216
Registrován: čtv kvě 05, 2005 17:52,0
Bydliště: Praha 8

Příspěvekod DR » sob úno 20, 2010 21:30,0

Teď jsem si s tím ještě chvilku hrál, měl jsem i připojený notebook přes ELM 327 - ScanMaster umí měřit okamžitou spotřebu, ale dává hodně zkreslené hodnoty. Nakonec nejpoužitelnější je vyresetovat průměrnou spotřebu. Nebudu to řešit, třeba časem ...
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Další

Zpět na Mondeo MK IV - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník