od DR » čtv črc 12, 2012 15:57,0
Petr K.: Aha. Ty si myslíš, že to nebude na škodu. Ale já jsem se přece ptal, k čemu to bude dobré... A speciální dotaz - víš z jakého materiálu jsou vyrobeny originální svíčky (elektrody, pochopitelně) pro 1.6 ecoboost?
Nic, neřešme to, nemám potřebu ti cokoliv vysvětlovat, nebo nedej bože dokonce rozmlouvat, je to tvoje auto a tvoje peníze. Tož hodně štěstí s tém irydyjem
No a pro ostatní. Iridiové svíčky (tedy samozřejmě v té správné specifikaci pro daný motor) "asi" nic nepokazí. Ale očekávat, že se něco znatelně zlepší, to je - a konkrétně v případě forda - dost naivní. U zánovního auta v záruce to platí dvojnásob - a jestli se někdo kvůli tomu cítí jako dement, tak to není můj problém

Downsizingové motory obecně jsou už z továrny tak vyšlechtěné, že dosáhnout jen výměnou svíček nějakého "hmatatelného" vylepšení, to je vysoce nepravděpodobné, budete rádi, když to nebude horší. BTW, iridium se používá kvůli prodloužení životnosti, originál fordí svíčky se v ecoboostu mění po 60tkm, jestli má smysl utrácet za iridiové, to ať si rozhodne každý sám.
Koho to zajímá, viz téma o svíčkách v sekci MK III - myslím, že 9 let provozních zkušeností zdejších uživatelů už má jakousi váhu.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012