Dnes jsem si zkusil Mondeo s motorem 1.6 EcoBoost. Chtěl jsem na vlastní kůži zažít, jak jede benzinová jednašestka v Mondeu Combi. V recenzi jej porovnávali s 2l TDCi. Přišlo mi to trochu nereálné.
Nejdříve jsme začali ve městě. Byl jsem trochu v šoku, že můžu jet na 4-ku 50 km/h. Moment je skutečně od malých otáček a je to cítit. Po městě mě auto uchvátilo. Určitě disponuje velmi dobrým výkonem. Jízdní vlastnosti Mondeu vlastní, celý dojem vyladil do naprosté dokonalosti.
Na dálnici je znát, že je pod kapotou jen 1.6ka. Ale rozhodně nelze mluvit o tom, že je to líné. To určitě ne. Myslím si, že bych si takové auto uměl představit před domem. Dokázal bych oželit ohromný krouťák svého dieselu.
Do konce dubna je na všechna Mondea kromě TDCI sleva 24 %. Prostě a jednoduše Mondeo combi 1.6. EcoBoost Trend plus zimní paket vychází na cca 500 tis Kč. To už je velmi slušná cena.
Musím uznat, že mě to hodně nalomilo. Určitě bych šel do nového. Koupit to jednou ojeté znamená podobné problémy jako u CommonRail. viz DR. a hlavně vlákno TDDI a TDCI u MKIII. Mám pocit, že nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci. Navíc spotřeba 7,5 l je vcelku směšná a hlavně velmi blízká dieselovému motoru.
Tohle svezení doporučuji. Nyní budu počítat, zda koupit, či nikoliv. Hlavně zapojit mozek a ne touhu

Mondeo, 2.0 TDCi 96 kW, combi, r.v. 2001, nevím