od kubanos » sob kvě 12, 2012 16:02,0
Zdravím všechny, dnes jsem byl se svým autem na diagnostice, měl jsem podezření na ucpaný filtr pevných částic. Né, že by se auto chovalo divně, to vůbec né, šlape jako hodinky, ale objevila se mi na palubním počítači hláška "service oil". Jen tato hláška, nic jiného, žádná kontrolka motoru nesvítí. Hladina oleje je taky pořád stejná, čili na naftu v oleji z přerušených regenerací to nevypadá. Olej jsem měnil v listopadu 2011 a najel jsem cca 7000km a najednou se rozsvítilo"service oil". Podotýkám, že jsem při minulé výměně oleje hlášku vymazal (snad správně - brzda plyn asi 30 vteřin).
Teď k té diagnostice, pán to napojil a říkal, vůbec žádný problém, auto naprosto v pořádku, filtr ucpaný asi na 13%, což je skoro nic, regenerace všechny uspěšné, poslední asi před 200km a taky úspěšná, žádné znečištění oleje. Na jednu stranu jsem byl rád, že mám auto v pořádku, na druhou stranu jsem na rozpacich z té hlášky. Mechanik říkal, vymazat hlášku a jezdit v klidu dál, vyměnit olej až v intervalu, což bude zase až v listopadu. Mám najeto 184tisic km. Jízdy jezdím hlavně o víkendu okolo 50 - 200km, přes pracovní dny autem většinou nejezdím. Po městě jezdím minimálně. Mondeo MK IV, 11/2007
Děkuji za jakékoliv postřehy
Mondeo MKIV, 2.0 TDCi 96kW, Turnier, r.v. 2007, Titanium