immobiliser active, nejde startovat motor

immobiliser active, nejde startovat motor

Příspěvekod undulus » pon črc 06, 2015 12:45,0

Ahojte kluci, mam teprve od patku mk4 a hned problem. Auto delsi dobu stalo a tak zlobila baterka, na displeji se zobrazovalo info ohledne low battery, a kdyz jsem najel cca 300 km, barerka se nenabila asi...vcera startuju a nic, jen jakoby cvakani startéru, ale netocil se, vytahl jsem baterku nabijecka ji oznacila za spatnou, dnes to srubuju zpet a nejde s ni ani zkusit nastartovat a displej mi hlasi immobiliser active se zasunutym klicem, jak immobolizer opravit? Ted ani tuk...
undulus
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon čer 29, 2015 13:32,0

Re: immobiliser active, nejde startovat motor

Příspěvekod Malcolm » stř led 04, 2017 22:48,0

Zdravím vespolek, zkouším, jestli náhodou někdo nemá zkušenost/neporadí.

AUTO NESTARTUJE. 25.12. jsem ostříkal auto vapkou a zaparkoval do garáže. Mondeo IV, r.v. 2010, SCTi 2.0 Ecoboost (149 kW), AT převodovka Powershift. Druhý den ráno jsem chtěl nastartovat, ale kombinace hlášek "Engine malfunction", "Immobiliser active" a "Hill launch not available". Auto nestartovalo, nechal jsem ho být a vrátil se k němu večer. To už se po otočení klíčku ani neobjevilo nic na displeji. Tak jsem nechal vyměnit autobaterii. Byla tam ještě původní z výroby 6,5 roku stará, po změření měla už jen 5V (nebo čeho) a kontakty zoxidované. Po výměně baterie diplej už zase svítí, ale původní problém zůstává - stejné hlášky a nestartuje. Nechal jsem udělat základni diagnostiku a hlásí to, že palubní počítač/deska (nevím) nekomunikuje s řídící jednotkou. Ta souvislost s baterií nebude náhodná - nevím ale, jestli se nejdřív něco podělalo a to přes noc vybilo baterii (protože předtím žádné varování nebylo) nebo jestli naopak baterie/zoxidované kontakty mohla něco vyzkratovat. Nevíte někdo?

JAK POPOJET S AUTEM Z GARÁŽE. A s tím související dotaz. Auto mi stojí v garáži a AT převodovku - zdá se - nejde zařadit na neutrál. Vím, že auto s AT se tahat nemá, ale to se tam ani nedá zařadit neutrál? Jak ho mám teda dostat z garáže, aby ho pak mohli naložit a odtáhnout do servisu?

Za každou radu předem dík.
Mondeo MK IV, 2.0 SCTi EcoBoost, 149 kW, AT6 Powershift, Enterprise, 2010, Liftback
Uživatelský avatar
Malcolm
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř zář 18, 2013 10:27,0


Zpět na Nové Mondeo (2007 - ....) - jen co se nehodí do ostatních témat !!!

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník