Manuální klimatizace F.Galaxy 2.3, r.v. 1999

Manuální klimatizace F.Galaxy 2.3, r.v. 1999

Příspěvekod madza » sob srp 01, 2015 21:18,0

Dobrý den,

mam Galaxy v benzínu 2,3 rok výroby 1999 s manuální klimou která "nefunguje". V prvním kroku jsem nechal doplnit náplň, Klima presto nefunguje, ale kontrolka zapnuté klimy svítí. Zjistil jsem, ze i když svítí tak ke kompresoru nejde proud. Tak jsem v druhé fázi vyměnil tlakové čidlo klima a čidlo teploty náplně, pro případné odpojení klima. Je před baterkou u potrubí klimy.
Co se najednou stalo, klima asi druhy den začala fungovat, akorát bylo slyšet jakoby nebyla spojka kompresoru úplně sepnutá. Zkusil jsem klima vypnout a zapnout a nic. Klima byla za nefunkční. Našel jsem relé to jsem vyměnil za jiné a tím to také nebylo. Tak jsem se jal prostříknou spojku kontaktolem, zda to není tím, že se klima dlouho nepoužívala....
Ale bez výsledku. Před včerejškem jsem zkusil jen tak stisknout tlačítko AC na ovladači a klima začala fungovat. Vydržela fungovat asi tak 5 km a pak zase přestala.
Dnes jsem rozebral půlku auta, abych zjistil zde není někde nějaký kabel prošoupaný a nebo zda někde není utržená kostra, která pří pohybu auta dá klimu do pohybu. Ale nic jsem nenašel, jen další čidlo teploty u filtru sání. Neřešil jste tu někdo podobnou závadu ?

Je na manuální klimu v pojistkovce jen jedno relé ? Nemůže to dělat ovladací panel na kterou jsou jen tři knoflíky na spuštění větráku, regulaci teploty a směrování směšování vzduchu.
Je pravda ze když to funguje tak mi přijde že je při zapnutí slyšet jak kopresor tak další relé které sepne a když kompresor nesepne tak kontrolka jen svítí.

Nevím zda jsem to napsal pro pochopení. Každopádně předem díky za každou radu...
Ford Galaxy 1999
madza
Junior
Junior
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob srp 01, 2015 20:55,0

Zpět na S-Max, Galaxy, ostatní Fordy ...

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník