od DR » stř úno 16, 2005 13:03,0
Děláte v tom zmatek.
Radek_M: přepínání mám automatické v závislosti na otáčkách s možností plného manuálu (Lovtec), reduktor mám BRC, nádrž a mix netuším. Co bys měl kontrolovat, to záleží na tom, jak svoje auto znáš (určitě lépe, než já) a jak se o něj staráš - jde přece o ochranu tvé investice. Už jsem ti to psal, nemá smysl dávat LPG do auta, které není v pořádku, popř. je těsně před rozsypáním. Na druhou stranu utratit 20000 za kontroly a opravy závad taky nemusí být rozumné, mělo by to být přiměřené ceně auta a montovaného systému LPG - samozřejmě musíš počítat, že pořád platí, za málo peněz, málo muziky. V každém případě je vhodné udělat diagnostiku a musíš si být jistý, že zapalování je naprosto OK. S namontovaným LPG už se závady hledají těžko.
anril: už zapomínáš, o tomhle jsme se bavili už na straně 2 tohoto tématu

. K těm cenám, já jsem platil 22000,- Kč za komplet instalaci LPG na podzim 2003.
basic: že má felicie vstřikování nijak nesouvisí s tím, že podtlakové LPG do ní stojí stejně, jako do mondea (BTW, podtlak do feldy-stříkačky se prakticky nemontuje, pro felicie jsou přímo sady vícebodového vstřikování a stojí skoro stejně, jako podtlak). Podtlak stojí +- stejně, protože jsou to univerzální díly použitelné ve všech autech - reduktor, nádrž, mix, přepínání + těch pár ventilů. Vstřikovací systémy se dělají buď přímo pro konkrétní auto (a pak se to bude lišit, VW group se asi dělá víc kusů a ve více fabrikách, tak bude na trhu levnějsí, než exotičtější mondeo), nebo jsou to zase univerzální sady specifikované obvykle jenom počtem válců motoru - a pak to bude zase stát stejně, ani cena práce by se neměla nijak výrazně lišit (u 4válců, V6 je noční můra plynařů

).
Ale instalace LPG do felicie může být klidně i dražší, než do mondea, záleží, jaký systém do jakého auta se bude montovat.
Naposledy upravil
DR dne stř úno 16, 2005 15:33,0, celkově upraveno 1
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012