PP do fiesty MKVI

PP do fiesty MKVI

Příspěvekod P55P » pát dub 22, 2005 20:27,0

Zdravim,
nemate nekdo zkusenosti s montazi PP do Fiesty MKVI (rv. 2002) ?

Konkretne by me zajimalo jestli to jde.
Protoze v servisu maji plno kecu ze to nejde, ale pokud je tam SEFI jednotka tak by stacilo jen znat zapojeni konektoru na vystupu RJ.

Pokud nekdo mate schema RJ na Fiestu 1.4i Duratec pak se ozvete.

Zkusil bych PP z www.kel.mtl.pl

Dik Petr
P55P
 

Příspěvekod oki » čtv čer 02, 2005 21:11,0

Viacej otázok naodrazu. PP na fiestu v princípe namontovat ide. Ak chceš montovat ten z polskeho webu, tak ten sa da montovat celkom jednoducho, ale je v tom hacik. Vyuziva signal z otvarania trysky vstrekovania. Na benzinoch je to jasne. Horsie je diesel, na motoroch common rail je ovladanie vstreku v principe to iste ako benzin (tdci). Pripajas sa priamo na kabel ku tryske. Motory tddi maju vstrekovace mechanicke a ten signal tam niet. Musis ho ziskat z ecu a v pripade fiesty nemam schemu a preto Ti neporadim. Ak mas radio od forda, tak signal rychlosti mas na nom. Ak nemas tddi, tak mnoho zdaru :wink: . Montaz original PP potrebuje signalov nepomerne viac :? , ale ponuka viacej moznosti
oki
*
*
 
Příspěvky: 21
Registrován: pát pro 03, 2004 22:53,0

Příspěvekod oki » čtv čer 02, 2005 21:46,0

Prave som pozeral do ponuky vybavy pre fiestu. Fiesta nema moznost PP vo vybave :?: :?: :?: Tak potom ten z toho polskeho webu je pre Teba riesenie. Kedze Fiesta nema ani motory tddi, tak to je riesenie pre vsetkych.
oki
*
*
 
Příspěvky: 21
Registrován: pát pro 03, 2004 22:53,0

Příspěvekod P55P » pon čer 13, 2005 11:52,0

Dik za odpoved

Hura to forum o fiestach aspon nekdo cte :D

Uz mam vsechno vymysleno a nachystano na montaz ted jen pockat az ten PP prijde z polska.

Mozna bych mohl nafotit serial o montazi, ale najak na fiestare tady zapominaji :(
Fiesta 1.4i 16V, ABS, 2005
P55P
Junior
Junior
 
Příspěvky: 5
Registrován: pon čer 13, 2005 11:48,0

Příspěvekod DR » úte čer 14, 2005 12:54,0

P55P píše:... najak na fiestare tady zapominaji :(


Téhle poznámce nerozumím :-(. Mohl bys to prosím upřesnit? Kdo tady na co zapomíná?
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Mikki » úte čer 14, 2005 13:17,0

DR:
on asi P55P tím myslí, že bychom mu ten návod na MondeoTechWebu ani na FocusTechWebu neuveřejnili. To má pravdu, asi si bude muset založit CFiC :lol: . Od Mondeářů a Focusářů se to asi čekat nedá ... :roll:
CMC 001, CFC 002
Mondeo 2.2 TDCi 147 kW lift 2012 Titanium+
Focus 1.6i 74 kW hatch 2011 Trend+
Ford dříve:
Focus 1.6i 99, Cougar 2.0i 99, Mondeo 1.8i 99, Escort 1.4i 92
Uživatelský avatar
Mikki
CMC Chairman
CMC Chairman
 
Příspěvky: 1794
Registrován: čtv zář 04, 2003 9:21,0
Bydliště: Hrdleev

PP namontovan

Příspěvekod P55P » sob čer 14, 2008 18:12,0

Ahoj,

trosku jsem se odmlcel s PP do Fiesty takze zkusim shrnout vse k cemu jsem dospel.

Po dlooouheee uvaze jestli k ma cenu montovat PP do Fiesty jsem se rozhodl, ze je cas to zkusit a nejakym PP tohoto drobka vybavit.

Bohuzel uz me asi zkrachoval puvodne zminovany KEL (www.kel.mtl.pl jiz neodpovida) takze nezbylo nez se poohlednout jinde.

Zde jsou nejake zajimave odkazy pro ty co by hledali inspiraci.

http://vita-v.blog.cz/0708/montaz-palubniho-pocitace
http://www.jelineklu.wz.cz/Pocitac.htm
http://www.scangauge.net

Prolezl jsem diskusni fora a na Fiat Marea foru byl pekny odkaz na profesionalne vyvedeny PP ScanGaugeII .

Cena vychazela ve vsech resenich priblizne stejne (cca 3500,-Kc ) at uz to byla stavebnice, polsky vyrobce anebo Telematica.

Rozhodnuti padlo na ScanGaugeII - za coz me reseni Telematiky nabizelo bezpracnou montaz jen s pripojenim a nastavenim.
V ostatnich resenich bych musel tahat kabely do motoru ke vstrikum a to se me nechtelo.

Takze po objednani PP jsem jej do tydne obdrzel a ted je jiz namontovany v aute.

Montaz:
Bez problemu do jakehokoliv auta s OBDII disgnostickou zasuvkou, podle me i do dieselu, staci se zeptat vyrobce na strankach a do druheho dne jsem mel odpoved.

U fiesty je trosku problem v tom, ze je OBDII umistena klasicky pod sloupkem rizeni a pripojeni PP znemoznuje dobrou manipulaci s pedaly pri rizeni.
Takze jsem musel premistit zasuvku OBDII nad radio, do stredoveho sloupku, coz delka kabelu nastesti umoznuje, je potreba pouze oddelat kryt drzici na
5ti sroubkach a nebat se odklopit krytku drzici zasuvku.
Jen jsem musel pro mechaniky dat na puvodni misto OBDII zasuvky listecek, kde hledat premistenou diagnostiku, nechce se me pokazde vysvetlovat v servise jak se k ni dostat :o)

Nebudu popisovat montaz jako takovou, protoze je na kazdem kam PP umisti, ja zvolil zatim stredovy tunel a az ho komplet dokalibruji tak se premisti na sloupek rizeni
ke stavajicim palubnim pristrojum.

Jedina nevyhoda je zpozdeni 2sec pri prepocitavani okamzite spotreby, ale s tim jsem se setkal uz i original PP montovanych vyrobcem v jinych vozech.

Kompletni manual i fotky se daji stahnout ze stranek vyrobce.

Pekny den
Petr
Fiesta 1.4i 16V, ABS, 2005
P55P
Junior
Junior
 
Příspěvky: 5
Registrován: pon čer 13, 2005 11:48,0

Re: PP namontovan

Příspěvekod DR » sob čer 14, 2008 20:21,0

P55P: Díky za info, to je za ty peníze hodně šikovná věcička. Vužít OBD data je tak geniální nápad .... I když zrovna u forda s tím můžou být problémy, starší naftové motory (1.8 TD, 1.8TDDI) přes OBD komunikují jen hodně omezeně. nebo vůbec :-(.

Jinak jen malý tip k monnáži. Na OBD zásuvyku v autě bych se připojoval zezadu - tedy demontovat konektor na kabelu PPC a propojit příslušné dráty s přívody do OBD zásuvky. Nebo ten půvopdní kabel schovat do šuplíku a udělat si celý nový kabel, stačí koupit síťový patch kabel (pro PC síť) a ustřihnout mu jednu koncovku. Nemusíš pak přemisťovat OBD zásuvku, která tak bude použitelná pro diagnostiku bez odpojování PPC. Já jsem takhle připojoval tempomat do Trafica.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod -daggy- » ned čer 15, 2008 14:45,0

Zaujimavy napad. Ja mam tiez konektor na mojej Fieste Classic 1.3 rv.96, zial neviem ci je funkcny, este som to nemal kde overit. Teoreticky by som mohol mat aj ja PP, dost by mi bodlo hlavne info o otackach, kedze ho nemam na palubnej doske. Este otazocka: ako rozpoznam ci mam naozaj OBDII konektor?
Fiesta MK3, 1.3i 44kW, OHV, Sedan, r.v. 1996, Classic, 1299 cm3
Mondeo MK3 2.0 TDCi 96kW, kombi, Ghia, MMT6, r.v. 2004
Uživatelský avatar
-daggy-
**
**
 
Příspěvky: 54
Registrován: stř čer 04, 2008 14:49,0
Bydliště: Snina/SVK

OBD konektor

Příspěvekod P55P » ned čer 15, 2008 14:59,0

Rozeznat by se mel dat tak, ze OBD ma 3 piny a OBDII 7 pinu aspon to tak nekdo popisoval na jinem foru.
Nicmene doporucuju dotaz na strankach vyrobce PP , je to nejjistejsi.
Fiesta 1.4i 16V, ABS, 2005
P55P
Junior
Junior
 
Příspěvky: 5
Registrován: pon čer 13, 2005 11:48,0

Příspěvekod -daggy- » pon čer 16, 2008 15:28,0

Tak smola, vyrobca mi odpisal ze moje auto neni kompaktibilne so ScanGaude II :cry: Skoda...
Fiesta MK3, 1.3i 44kW, OHV, Sedan, r.v. 1996, Classic, 1299 cm3
Mondeo MK3 2.0 TDCi 96kW, kombi, Ghia, MMT6, r.v. 2004
Uživatelský avatar
-daggy-
**
**
 
Příspěvky: 54
Registrován: stř čer 04, 2008 14:49,0
Bydliště: Snina/SVK

Příspěvekod Martinus » pon čer 16, 2008 15:35,0

Tak a pro mě zase smůla :-)
<--->
Dear Mr. xxx,
You car is not compatible with ScanGaugeII. Please take a look on other compatible gauges at : www.gtechpro.net, www.gpsentry.com and www.plxdevice.net.
Best Regards
Harry Vogiatzis
<--->
Pro neangličáky: Moje autí neni kompatibilní s jejich ScanGaugeII...
Fiesta 1.4 TDCi 50kW, 5dv., 2002
Uživatelský avatar
Martinus
***
***
 
Příspěvky: 112
Registrován: úte říj 17, 2006 9:40,0

Příspěvekod -daggy- » pon čer 16, 2008 15:41,0

No to som prekvapeny ze Fiesta z r. 2002 neni kompaktibilna. Ved maju na stranke uvedene ze vo vacsine aut od roku vyroby 1996 s OBDII konektorom ScanGauge II pobezi.
Fiesta MK3, 1.3i 44kW, OHV, Sedan, r.v. 1996, Classic, 1299 cm3
Mondeo MK3 2.0 TDCi 96kW, kombi, Ghia, MMT6, r.v. 2004
Uživatelský avatar
-daggy-
**
**
 
Příspěvky: 54
Registrován: stř čer 04, 2008 14:49,0
Bydliště: Snina/SVK

Příspěvekod DR » pon čer 16, 2008 16:14,0

-daggy-, Martinus: OBD II/EOBD je v evropě povinná pro benzínové motory od roku 2000, pro naftové od roku 2003. Ale u TDCi by to už mělo být funkční, V podstatě by to mělo chodit s každým autem, se který funguje nějaká OBD čtečka - což se dá vyzkoušet celkem jednoduše.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod -daggy- » úte čer 17, 2008 10:16,0

Tiez si myslim, pokial bude bezat diagnostika cez kabel, tak by mal fungovat aj PP. Asi zabehnem za znamym, ktory robi diagnostiku nech sa mi na to pozrie. Velmi ma to totiz zaujalo...
Fiesta MK3, 1.3i 44kW, OHV, Sedan, r.v. 1996, Classic, 1299 cm3
Mondeo MK3 2.0 TDCi 96kW, kombi, Ghia, MMT6, r.v. 2004
Uživatelský avatar
-daggy-
**
**
 
Příspěvky: 54
Registrován: stř čer 04, 2008 14:49,0
Bydliště: Snina/SVK

Příspěvekod -daggy- » stř zář 16, 2009 19:20,0

Mam jednu otazocku - mam skompletizovane toto:
http://avelmak.sk/index.php?lm=149&pg=det&article=6525
Kedze moja fiesta nema otackomer a minule som vytlmil kabinu od hluku z motora, tak mam teraz problem radit podla zvuku motora ked mam zapnute radio. Otazka je kde to zapojit, v navode stavebnice je uvedene ze to mam zapojit na prerusovac ktory sa podla schemy nachadza pred zapalovacou cievkou. Co tym myslia?
Fiesta MK3, 1.3i 44kW, OHV, Sedan, r.v. 1996, Classic, 1299 cm3
Mondeo MK3 2.0 TDCi 96kW, kombi, Ghia, MMT6, r.v. 2004
Uživatelský avatar
-daggy-
**
**
 
Příspěvky: 54
Registrován: stř čer 04, 2008 14:49,0
Bydliště: Snina/SVK


Zpět na Fiesta - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník