Venkovní teploměr, přídavný digitální teploměr

Venkovní teploměr, přídavný digitální teploměr

Příspěvekod Ing.Antonín Voříšek » čtv pro 30, 2004 10:34,0

Zakoupil jsem přídavný digitální teploměr a nejsen si jistý, jak ho mám nainstalovat. Přilepil bych jej asi někam na palubní desku před spolujezdce, avšak nevím kudy táhnout drát od čidla venkovní teploty a kam to čidlo nejlépe umístit. Nemá s tím někdo již zkušenosti ?
Mondeo, 2,0 TDDi, 85 kW, MK III, combi, r.v.2001
Dříve Mondeo, 1,8 TD, 66 kW, MK I, combi, r.v. 1996
Ing.Antonín Voříšek
***
***
 
Příspěvky: 149
Registrován: pon říj 06, 2003 9:53,0
Bydliště: Praha 6

Příspěvekod Dali » čtv pro 30, 2004 13:37,0

Mám s tím zkušenosti já a Pavel Malý (CMC). Tahali jsme to v létě. Umístění jsem vymyslel nahoru před přední osvětlení interiéru. Konektor napájení mám umístěný na klíček do první pozice (jednou otočím klíčkem, zapne se osvětlení a teplota). Senzor venkovní teploty je tažený až dopředu na nárazník (dle návodu ideální umístění) Celá kabeláž je tažena přes vrchní lapičku pod tapecírunkem dolů do pojistkové skříně a čidlo ucpávkou přes dveře a motorový prostor až dopředu kam to dosáhlo (nárazník). Toť vše. Jo byly to asi dvě hodiny práce. (Čímž ještě jednou děkuji Pavlovi za čas námahu atp.)
CFC 005
Škoda Octavia III 1.6TDi, 85kW, 2018
Focus 1.6 Ghia, 1999, 5-dv. hatchback
Uživatelský avatar
Dali
****
****
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte čer 29, 2004 11:26,0
Bydliště: okr. Brno venkov

Příspěvekod zaki » čtv úno 23, 2006 16:21,0

V úterý jsem si nainstaloval digitální teploměr.Je s indikací námrazy,jak zvukové tak i světelné(indikace námrazy se dá vypnout,anebo mužete mít jen světelnou indikaci bez zvuku),měří také stav baterie a dobíjení.Celková montáž mi trvala kolem dvou hodin.Umístil jsem si ho na palubní desku pod hodiny.Je jemně modře podsvícen,takže vůbec neoslňuje.Tady předkládám foto:
http://zaki2005.album.cz/ford-mondeo/tt ... e02de5.jpg , http://zaki2005.album.cz/ford-mondeo/tt ... f82f09.jpg .Cena teploměru mě přišla i s dobírkou na 599,-kč a to se mi nezdá tak drahé.Tento samí prodávají v různých intrernetových obchodech kolem 720,-kč.Já ho kupoval zde: http://www.elektro-pospisil.cz/?id=detail&tid=2124 cena je tam sice bez DPH(s DPH vychází na 500,-kč+99,-kč dobírka),ale i tak je nejlevnější.
CMC 435
Mondeo 1.8i 16V Zetec RKB , hnědá metal. , ghia , combi , 4 x airbag , 01/1998 MkII + LPG-STAG 300 Plus , SPDS , čirá optika , Toyota Prévia 2.4 16V 115 kW , 2005 + LPG-STAG 300 Prémium , stříbrná metla , 7 místná
Uživatelský avatar
zaki
***
***
 
Příspěvky: 180
Registrován: pon led 10, 2005 4:10,0
Bydliště: UHERSKÝ BROD

Příspěvekod sedlaq » čtv úno 23, 2006 17:28,0

Hezkej :wink: Pro ty, co nemají PP2 je to bezva pomůcka. Já měl něco podobnýho ve svým minulým autě, taky měl napájení 12V z autobaterie a tím i automatický zapnutí podsvícení. Zvukovou signalizaci brzy vypneš, protože ti půjde brzy na nervy to pípání. Hlavně je mít čidlo tam kde má být, ale o tom už tu bylo hodně.
CMC 187
Ford Fusion 1,4i Ebony, červená Coloredo 2007
Mitsubishi SpaceStar 1,3 zelená 2000
(prodáno Mondeo 2,5 V6 Ghia 1997 sedan)
Uživatelský avatar
sedlaq
*****
*****
 
Příspěvky: 889
Registrován: pát úno 20, 2004 15:04,0
Bydliště: mezi Blanskem a Vyškovem

Teploměr

Příspěvekod mirek2 » čtv bře 02, 2006 9:30,0

Tenhle typ jsem měl jednu dobu v autě taky, dokonce i na stejném místě. Akorát mi neladilo s interiérem to modré podsvícení a navíc mi hrozně pískal. Rozebral jsem ho, abych zjistil, jestli se dá změnit barva podsvícení a zjistil, že ne. :cry: (Teda, kdyby to někdo uměl a dal vědět jak, bylo by to príma). Teď marně sháním teploměr, který bude mít stejné funkce a se zeleným podsvícením...
CMC 576
Mondeo Mk II 12/99 1,8 TD Ghia, hatchback
Uživatelský avatar
mirek2
***
***
 
Příspěvky: 118
Registrován: pon kvě 02, 2005 16:28,0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Pavel2 » pát bře 03, 2006 21:59,0

Mám v Mondeu teploměr s hodinami i voltmetrem, celé se zeleným podsvícením http://cmc.fordclubs.org/images/clenove ... 010004.jpg
Kupoval jsem ho kdysi tuším z GM electronics a stál kolem 600,-
To modré podsvícení je přes LED? Ty by mohly jít vyměnit za zelené.
CMC 323
Mondeo 1.8, 81kW, 1/2004 MKIII, kombi, Ghia
Dříve Mondeo 1.6 16V, 5/95 MkI, hatchback (v prosinci 2012 šlo na vrakoviště)
Uživatelský avatar
Pavel2
***
***
 
Příspěvky: 116
Registrován: čtv črc 29, 2004 18:54,0
Bydliště: okr.Chrudim, aktuálně Praha

Příspěvekod Astrid » stř bře 08, 2006 7:46,0

Zaki: jak jsi ho tam upevnil? to je placatej nebo to má trojúhelníkovej tvar?
Ještě jsem se chtěl zeptat mám jakýsi digi.teploměr je na baterku a tak jsem se chtěl zeptat, kdyby jsem z pólů na baterku (z toho teploměru) natáhnul drátky a připnul je na podsvícení hodin, tak by ten teploměr měl šlapat-to by šlo ne?
Naposledy upravil Astrid dne stř bře 15, 2006 12:11,0, celkově upraveno 1
Fiesta, 1.3, 1996, flair
Astrid
***
***
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř kvě 18, 2005 13:40,0
Bydliště: Cheb

Příspěvekod DR » stř bře 08, 2006 8:40,0

Astrid: Jestli ten teploměr má napájení 12V, tak to půjde, jinak bys musel těch 12V z auta patřičně snížit. Ale to snad chápeš. Osobně bych se s tím netrápil ta baterka tam obyvkle vydrží aspoň rok.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod zaki » stř bře 08, 2006 11:46,0

Astrid:
Ten co tam mám má napájení 12 V,Měl být zapojen do zapalovače,ale to jsem nechtěl,tak jsem to natáhl ke spínačce.Jak,ale říká DR pokud by ji to měl jenom na baterku,tak by jsi to musel snížit odporama na napětí té baterky.Měl jsem taky kdysi teploměr na baterku,ale jak klesla teplota víc jak -10,tak na displeji nebyly žádné čísla,až po ohřátí teploty v autě se čísla objevily.Protože baterka jak zmrzá,tak strácí napětí.Proto jsem volil tento teploměr.Mám to tam uchycené na silikon.Byla k tomu oboustraná lepivá páska a tá tam držet nechtěla.Nemusím se,ale bát, protože ten silikon na palubovce nezanechá žádné stopy.Jde krásně sloupnout.Materiál palubní desky je tak kvalitní,že tam opravdu nic nejde nalepit,akorát silikonem.Aspoň u mne je to tak.
CMC 435
Mondeo 1.8i 16V Zetec RKB , hnědá metal. , ghia , combi , 4 x airbag , 01/1998 MkII + LPG-STAG 300 Plus , SPDS , čirá optika , Toyota Prévia 2.4 16V 115 kW , 2005 + LPG-STAG 300 Prémium , stříbrná metla , 7 místná
Uživatelský avatar
zaki
***
***
 
Příspěvky: 180
Registrován: pon led 10, 2005 4:10,0
Bydliště: UHERSKÝ BROD

Teploměr

Příspěvekod mirek2 » stř bře 08, 2006 13:27,0

Já jsem ho měl zapojený tak, že jsem ho "nabodnul" na dráty napájení autorádia, kde je napětí pouze při zapnutém klíčku. Tím jsem se vyhnul tahání drátů až ke spínačce a stačilo mi cca 20 cm drátu od teploměru. Faktem ale je, že přiložená oboustranná lepicí páska mi ten teploměr nedržela a po čase vždycky spadl.. Jak se jmenuje ten silikon, čím jsi to přilepil Ty ( obyčejný transparentní??)?
Naposledy upravil mirek2 dne pát bře 10, 2006 10:27,0, celkově upraveno 1
CMC 576
Mondeo Mk II 12/99 1,8 TD Ghia, hatchback
Uživatelský avatar
mirek2
***
***
 
Příspěvky: 118
Registrován: pon kvě 02, 2005 16:28,0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod basic » stř bře 08, 2006 13:37,0

co se tyce snizeni napeti ja osobne uprednostnuju delic se zenerovou diodou, ale to je kazdeho vec jak to udela
CMC 167
Mondeo 1.8i MKII LX/CLX/(Ghia) ,1997 ,Kombi
Mondeo 2.2TDCI MKV Ghia 2006, Kombi N1
Uživatelský avatar
basic
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1290
Registrován: pát úno 06, 2004 22:44,0
Bydliště: Zdice

Příspěvekod Konradek » stř bře 08, 2006 15:37,0

Mirek2: Kdyz jsi mel ten teplomer rozebrany, jak je reseno to podsviceni? Led diody nebo je to vymysleno jinak?
CMC 830
Ford C-Max 1.6 TDCi 2010

prodáno:
Ford Mondeo 1998
Ford Mondeo 2,0 TDCi 96 kW Ghia 2003, kombi
Konradek
****
****
 
Příspěvky: 374
Registrován: ned črc 10, 2005 14:38,0
Bydliště: Praha

Teploměr Thermo-tech

Příspěvekod mirek2 » stř bře 08, 2006 23:27,0

Je tam luminiscenční dispej a na tom kamarád skončil.... Navíc se mi spálil tranzistor L7, takže mi to teď neukazuje napětí palubní sítě a do doby, než seženu nějakou náhradu toho tranzistoru, tak to má kámoš rozebraný v šuflíku. (Ani v GM-electronic nedokázali najít nějakou adekvátní náhradu tranzistoru). Dá se nějak změnit barva podsvícení luminiscenčního displeje?
CMC 576
Mondeo Mk II 12/99 1,8 TD Ghia, hatchback
Uživatelský avatar
mirek2
***
***
 
Příspěvky: 118
Registrován: pon kvě 02, 2005 16:28,0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Astrid » stř bře 15, 2006 8:38,0

já jsem se rozhodl, že ho nakonec umístim vedle hodin. vyhodim tu záslepku a zapínání vyhřívání zadního skla přetáhnu na druhou stranu nad zapínání světel vedle kontrolky zapnutí mlhovek....
Fiesta, 1.3, 1996, flair
Astrid
***
***
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř kvě 18, 2005 13:40,0
Bydliště: Cheb

čidlo venkovního teploměru

Příspěvekod Petr V. » úte čer 26, 2007 20:46,0

:idea: Neuměl by někdo říci návod na jednoduché a rychlé vyvedení kabelu venkovního čidla digitálního teploměru? Teploměr bych umístil tam co ho má většina, tedy pod hodiny. :? Díky za doporučení.
Mondeo MK II, 1997, 2.0, turnier, automat
Uživatelský avatar
Petr V.
*
*
 
Příspěvky: 12
Registrován: stř úno 28, 2007 23:05,0
Bydliště: Praha 10

Příspěvekod Siky » úte čer 26, 2007 23:09,0

:idea: Nejlepší je držet se původních svazků (taky přehledné pro případ hledání závad). Za palubkou k rádiu, doleva pod volantem k pojistkové skříni, stávající gumovou průchodkou do motorového prostoru, podél svazku k přednímu levému světlu, dolů k nárazníku. Gumovou průchodkou prostrčit kousek svářecího drátu s očkem, na druhé straně přivázat kablík a vytáhnout. Pro menší tření se mi osobně osvědčilo drát i kablík malinko máznout vazelínkou. Přidaný vodič nebo kablík důkladně přivázat ke svazku kabelů, výborná věc jsou el. stahovací pásky.
CMC 947
Mondeo MkII 1.8i 16V kombi 1996 Ghia
Uživatelský avatar
Siky
***
***
 
Příspěvky: 112
Registrován: čtv úno 08, 2007 10:50,0
Bydliště: Horní Ředice

Příspěvekod fepa » čtv říj 25, 2007 15:02,0

Prispejem svojou skúsenosťou pri MKI. Čidlo som mal najprv taktiež podľa návodu v prednom nárazníku. Za jazdy ukazoval normálnu teplotu, ale keď som zastavil (napr. na semaforoch), tak sa behom pár sekúnd dvihla o nejakých 4-5 stupňov (od motora) , čo na ma dosť znechucovalo. Potom som ho premiestnil do prahu pravých zadných dverí (sú tam otvory smerom von z auta) a teplota je stabilná. Čo sa týka upevnenia, prilepil som ho na tenký plech šírky teplomeru a dlžky cca. 6 cm (ten som najprv trochu pozdĺžne zohol) a ten som strčil do mezery medzi tapacírunkom pod hodinami. Je to vyberateľné pre prípad výmeny batérii, aj dosť pevné, a káblik 12V k najbližšej žiarovke.
Mondeo 2.0 TDCi-96kW, kombi, 2002, ghia
Mondeo 1.8 TD, hatchback, 1994, glx
fepa
**
**
 
Příspěvky: 76
Registrován: čtv kvě 05, 2005 11:01,0
Bydliště: SK

Příspěvekod tomas77 » pon říj 29, 2007 16:06,0

No a takhle to mám já.
Jelikož v autě nekouřím,tak jsem udělal díru do popelníku. :-)

http://tomas77.album.cz/foto/


Zakoupeno na :
http://www.aukro.cz/item259415105_vv_00 ... html#photo
Mondeo 1.6 Zetec.4-dveř/1998
tomas77
*
*
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon říj 18, 2004 16:20,0
Bydliště: Havířov

Teploměr

Příspěvekod mirek2 » úte říj 30, 2007 5:41,0

Waw, tak ten teploměr vypadá dost dobře! :shock:
CMC 576
Mondeo Mk II 12/99 1,8 TD Ghia, hatchback
Uživatelský avatar
mirek2
***
***
 
Příspěvky: 118
Registrován: pon kvě 02, 2005 16:28,0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod arow » úte říj 30, 2007 10:37,0

Vypada dobre...skoda jen, ze neni zelene podsviceny. Stale nemuzu nikde objevit dobre vypadajici teplomer, hodici se do mondika, se zelenym podsvicenim. Nevite nekdo o nejakem?
CMC 825
Mondeo 1.8i MkII, 8/98, Hatchback
http://www.arow.xf.cz
Obrázek
Uživatelský avatar
arow
**
**
 
Příspěvky: 64
Registrován: pon črc 31, 2006 11:18,0
Bydliště: Zlín

Další

Zpět na Mondeo MK I-III - Tuning, úpravy, palubní počítač

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník