Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod sestys » stř bře 30, 2011 14:37,0

Je to všem jasné. Mondeo okamžitou spotřebu nemá a i když máme pocit, že jí ukazuje, pořád je to jen dlouhodobá měřená na krátkém úseku.
Ale na rovince na dálnici při ustálené rychlosti může i tato dlouhodobá po vynulování sloužit jako okamžitá. Pro orientační měření je to dostatečný.
Mondeo, 1.8 SCi 96 kW, kombi, r.v. 2003, Ghia
sestys
**
**
 
Příspěvky: 97
Registrován: úte dub 27, 2010 12:32,0

Příspěvekod Robbert » stř bře 30, 2011 14:45,0

Tak myslím, že jsme si tpo vysvětlili :-D


Já to ve Fusionu taky tak používám. orientačně dobré.
Jinak ale ani ta okamžitá spotřeba není přesná a je orientační, ale okamžitá měřená dlouhodobou je ještě orientačnější.

Hezky jsem to zamotal, co?

A jdeme dál...
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Příspěvekod leos_beran » stř bře 30, 2011 14:55,0

to: Robbert
nechtěl jsi napsat spíše

"Jinak ale ani ta dlouhodobá spotřeba není přesná a je orientační, ale okamžitá měřená dlouhodobou je ještě orientačnější.
"

Myslím, že jsi se v tom opravdu pěkně zamotal.
Mondeo, 2.0 TDCi 96 kW, combi, r.v. 2001, nevím
leos_beran
**
**
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř črc 14, 2010 7:54,0
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Příspěvekod Robbert » stř bře 30, 2011 15:14,0

Nechtěl. Chtěl jsem říct, že jakékoli měření spotřeby palubními počítači je relativně nepřesné. Nejpřesnější je měření od plné nádrže do plné nádrže podle tankování a i tady záleží na tom, kde člověk tankuje. Každá pistole vypíná jinak atd...

Nicméně jako údaj orientační pro řidiče je tohle dostatečné.
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Spotřeba

Příspěvekod David V » stř bře 30, 2011 15:33,0

Hm, jak tak koukám, mohl jsem se s tím pochopením i splést :wink:
Nicméně měřím spotřebu podle PP a ověřuju přes výpočet většinou ob tankování a moje přesnost palubního počítače v porovnání s čísly, které dostanu klasickou cestou, je velmi vysoká. Jen zřídka je odchylka vyšší než 0,1 l/100 km, což ukazuje na nepřesnost v řádu promilí až procenta. Samotnému mi to přijde velmi zajímavé.
Opel Insignia, 2.8 V6 Turbo 191 kW, liftback, r.v. 11/2010, Cosmo, AT, 4x4
Ford Mondeo, 2.5 V6 125kW, liftback, r.v. 2001, Ghia, MTX75 - 225 tkm - jde do prodeje
(před tím Opel Vectra 1.8i 66kW, sedan, r.v.1995)
(ještě dříve Opel Kadett 1.3S 55kW, htb, r.v.1986)
Uživatelský avatar
David V
****
****
 
Příspěvky: 252
Registrován: úte črc 07, 2009 11:26,0
Bydliště: Brno

Příspěvekod koudak » stř bře 30, 2011 16:01,0

Hm tak to je skvělý výsledek. Já se rozcházím o 0,5 - 1,0 l (PP mi ukazuje vždy nižší spotřebu) s tím, že to měřím vždycky na minimálně 40 l.

Zajímalo by mne, jestli by to nemohly způsobovat protékající vstřiky. Tím neříkám, že mi protékají (na žádném testu jse nebyl).
Mondeo, 2.0 TDCi 96kW, combi, r.v. 10/2004, 6 speed, EURO 4, ghia Ex., bez DPF, 230 tkm
koudak
****
****
 
Příspěvky: 227
Registrován: pát srp 22, 2008 22:42,0

Příspěvekod DR » stř bře 30, 2011 16:27,0

sestys: mondeo okamžitou spotřebu má (tedy pokdu má PPC). Mají ji všechny MK I a MK II, některé MK III (viz toto téma, záleží na roku výroby, měla by snad jít "doplnit" pomocí update firmware do všech) a můžou ji mít, nebo ji mají všechny MK IV - opět je to jen otázka update fw.

Ale ze své vlasntí zkušenosti, dokud jsem měl MK II s okamžitou spotřebou, měl jsem ji na PPC zobrazenou jako výchozí. Pak u MK IV jsem měl jen průměrnou, tak jsem jezdil na průměrnou. Nedávno jsem si nechal aktualizovat fw a už mám i okamžitou spotřebu, ale stejně jezdím zase na tu průměrnou. Líp podle ní poznám, jak moc šetřím nebo plýtvám.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod El_Scorpio » úte srp 16, 2011 16:28,0

Zaujímavé. Dnes som naštartoval auto a mal som dojazd 0 km. Pritom viem, že v nádrži boli ešte minimálne 4 litre benzínu. Tak som bol natankovať ďalších 5 litrov a stále ukazuje 0. Najbližšie natankujem viac, ale zatiaľ by ma zaujímalo či má niekto z vás podobnú skúsenosť?

Posledných 100 km dojazdu PP pľuje rôzne čísla a rád a často ich mení.
Mondeo, 107 kW, sedan, r.v. 03/2005, Ghia
Uživatelský avatar
El_Scorpio
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: pon črc 04, 2011 17:47,0

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod roenick » čtv bře 07, 2013 16:03,0

tak jsem na svém autě taky marně hledal okamžitou spotřebu, bylo mi následně řečeno, že ten palubní komp v Mk3 je dost chudák (průměry za jízdu, za den, celkově atd, co maj škodovky, to vůbec). Hodil jsem dotaz do Ford servisu, uvidím, co mi řeknou. Přijde mi to jako užitečnej údaj...kdyžtak to pořešim přes ten OBD a android telefon
Mondeo Kombi Mk3 3.0 V6 Titanium + ST paket, 150kW, manuál 6kvalt, tempomat, vyrobeno 12/2006, koupeno 3/2013
ex Renault Laguna 1,8 RN Kombi, rv. 1996 66kW benál, tmavě modrá, výbava nula :) - bez klimy, švihadla, bez ABS, plecháče celoročně
Uživatelský avatar
roenick
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon úno 18, 2013 10:36,0
Bydliště: Praha

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod DR » pát bře 08, 2013 9:54,0

roenick: komp v MK IV není o moc lepší, ale tak nějak jsem si zvykl mít tam průměrnou spotřebu (i když umí i aktuální) a neřeším to. Ten průměr je pro mě zajímavěší údaj. A to je ještě ford luxusní proti takovému renaultu, tam sice palubák umí kdeco, ale k zobrazování "využívá" počitadlo km - takže buď vidím ujeté km, nebo nějaký údaj z palubáku. Takže ten počítač je tam prakticky k ničemu.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Garmin EcoRoute

Příspěvekod Kk » sob bře 23, 2013 22:26,0

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s tímhle: http://www.garmin.cz/produkty/auto-moto ... obilu.html ? (Nejlíp na 2,0 benzinu).
Kk
ex. Mondeo, 2.0i 107kW, kombi, r.v. 2001, Ghia
ex. Mondeo, 1.8 16V, kombi, r.v.1995, CLX
ex. Taunus, r.v.1939
Uživatelský avatar
Kk
Junior
Junior
 
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 20, 2010 22:33,0

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod bundadj » ned bře 24, 2013 10:08,0

Kk: trochu předražené a nejsem si jist, že na Fordu funkční. BT ELM327 čtečka ti podobné hrátky umožní levněji, ale asi bez kompatibility s Garminem.
CMC 010
Mondeo 2.0i 16V, 107kW, 2009, combi, Titanium
Mondeo 1.8i 16V, 85kW, 1999, combi, Trend - ex
Uživatelský avatar
bundadj
*****
*****
 
Příspěvky: 901
Registrován: čtv zář 04, 2003 14:38,0
Bydliště: Kladensko

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod Kk » ned bře 24, 2013 20:20,0

Mě šlo právě o tu funkčnost ... Za tip na čtečku dík, kouknu na to.
ex. Mondeo, 2.0i 107kW, kombi, r.v. 2001, Ghia
ex. Mondeo, 1.8 16V, kombi, r.v.1995, CLX
ex. Taunus, r.v.1939
Uživatelský avatar
Kk
Junior
Junior
 
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 20, 2010 22:33,0

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod ANTI » pát kvě 24, 2013 16:42,0

Neprocital jsem to vlakno uplne dukladne, ale nenasel jsem odpoved na problem, ktery mam ja.

Poridil jsem si Mondeo MK3 jak je v nazvu, Ghia, 2.0 TDCi 85 kW, puvodne z Danska.
Na displeji pod otackomere (zobrazuje pouze venkovni teplotu) je videt, ze tam jsou dalsi ikony, ale to tlacitko na leve pacce na prepinani hodnot chybi.
Co je treba udelat, aby ten palubni pocitac fungoval?
ANTI
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: pát kvě 24, 2013 16:38,0

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod DR » pát kvě 24, 2013 17:05,0

ANTI: nic. Kdysi si tady s tím pár lidí nezávisle na sobě hrálo a výsledek byl dost žalostný. Měnili kvůli tomu přístrojovky (je jiná, ikony na LCD nic neznamenají), většinou pak auto přestalo jezdit a zase se všechno vracelo zpět. Jeden člověk to snad i rozchodil, ale je to dávno a už si to nepamatuju - ale nic ti nebrání si to tu přečíst pořádně.

Osobně bych se na to vykašlal, okamžitou spotřebu to neumí a dlouhodobou si spočítáš podle tankování.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod dj.DEKL » pát čer 14, 2013 22:30,0

Staci dat palubku z auta co palubak melo, packu a mas to - aktualka jde dodatecne aktivovat :wink:
------------ Ford Escort 1.6 16V 66kW GHIA rv:05/1997 ------------
-- Ford Mondeo 2.2 TDCi 114kW Titanium X kombi rv:03/2005 --
Uživatelský avatar
dj.DEKL
***
***
 
Příspěvky: 107
Registrován: ned říj 17, 2004 15:08,0
Bydliště: Praha

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod curly boi » pon čer 17, 2013 13:20,0

dj.DEKL píše:aktualka jde dodatecne aktivovat :wink:


tohle mě zajímá - mk3, st220 - jak na to? zvládnu to s elm327 nebo potřebuju originál IDS?
Ford Mondeo ST220, 3.0i V6 @ 166kW, sedan, r.v. 2003
Ford Mondeo MkI, 2.0i @ 100kW, liftback, r.v. 1994, GHIA (prodáno 02/2013)
Uživatelský avatar
curly boi
*
*
 
Příspěvky: 41
Registrován: ned pro 14, 2008 13:58,0
Bydliště: Praha

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod dj.DEKL » úte čer 18, 2013 6:32,0

Musis dohrat do budiku soft z auta, ktery to melo :wink: Takze ELM to fakt nepujde :( To jde az na Focusech II apod..
------------ Ford Escort 1.6 16V 66kW GHIA rv:05/1997 ------------
-- Ford Mondeo 2.2 TDCi 114kW Titanium X kombi rv:03/2005 --
Uživatelský avatar
dj.DEKL
***
***
 
Příspěvky: 107
Registrován: ned říj 17, 2004 15:08,0
Bydliště: Praha

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod teejay » sob zář 27, 2014 10:17,0

ahoj a ma nekdo dump flashky z budiku, ktere maji okamzitou spotrebu? zatim se mi to fakt jevi jen jako rozdil ve fw, co je nahrany do budiku. ted mam budiky a packu z jineho auta a jde to. ale bez aktualni spotreby. zatim jsem s tim teda najel par km. pokud nekdo mate dump z takovych budiku, muzete ho prosim nasdilet? dik moc.
teejay
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon bře 17, 2014 12:33,0

Re: Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod ironside » pon zář 29, 2014 13:18,0

No to koukám,měl jsem dvě Mondea mk3 a ani jedno mi aktuální spotřebu neukazovalo,a PPC jsem samozřejmě mel
Mondeo Ghia 2,0 TDCI DPF 163k 2011
Mondeo modelová řada 01, 2.0 TDCI DPF 96kw, Combi, r.v. 2007, Ghia
ironside
**
**
 
Příspěvky: 90
Registrován: ned zář 07, 2008 6:08,0

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK I-III - Tuning, úpravy, palubní počítač

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník