Palubní počítač - Mk. III

Palubní počítač - Mk. III

Příspěvekod Mikki » ned srp 01, 2004 19:30,0

nové téma
CMC 001, CFC 002
Mondeo 2.2 TDCi 147 kW lift 2012 Titanium+
Focus 1.6i 74 kW hatch 2011 Trend+
Ford dříve:
Focus 1.6i 99, Cougar 2.0i 99, Mondeo 1.8i 99, Escort 1.4i 92
Uživatelský avatar
Mikki
CMC Chairman
CMC Chairman
 
Příspěvky: 1794
Registrován: čtv zář 04, 2003 9:21,0
Bydliště: Hrdleev

Dodatečná montáž?

Příspěvekod Radek » ned srp 01, 2004 19:36,0

Ahoj,
mám MkIII, v palubce místo počítače jen ukazatel vnější teploty. Je možné (a pokud možno snadné a finančně dostupné) doplnit palubní počítač?
Přiznám se, že sledovat spotřebu by mě, možná jen ze začátku, asi bavilo :)
CMC 274
Mondeo MkIV 2.0 TDCi (96kW), 2005, combi, ghia automat
Radek
**
**
 
Příspěvky: 60
Registrován: ned srp 01, 2004 19:17,0
Bydliště: Úvaly

Počítač MkIII-IV

Příspěvekod Silence » stř srp 25, 2004 19:32,0

Obávám se že je to problém. Zkoušel jsem na přístrojové desce simulovat
přepínač režimů palubního počítače - ovšem bez úspěchu. Zřejmě by bylo třeba nahrát nový software...
Silence
*
*
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř srp 25, 2004 19:23,0
Bydliště: Praha

Re: Počítač MkIII-IV

Příspěvekod Radek » stř srp 25, 2004 22:36,0

Jak jsi simuloval přepínač? Napojil jsi se na ten display? Nebo na počítač?
Kam je vlastně napojený ten přepínač (který tam asi nemám) na volení režimu pal. počítače?
CMC 274
Mondeo MkIV 2.0 TDCi (96kW), 2005, combi, ghia automat
Radek
**
**
 
Příspěvky: 60
Registrován: ned srp 01, 2004 19:17,0
Bydliště: Úvaly

Příspěvekod Silence » sob zář 25, 2004 22:17,0

Připojil jsem se na konektor palubní desky (budíky) a simuloval přepínání režimů palubního počítače. Z GEM (generic electronic module) se ozývalo sympatické pípaní, ale displej ukazoval jenom teplotu. Z toho jsem usoudil, že tam je třeba zřejmě nahrát jiný software a dál jsem to nezkoumal.
Silence
*
*
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř srp 25, 2004 19:23,0
Bydliště: Praha

Nějak málo

Příspěvekod BossMachos » pon led 17, 2005 12:57,0

Zdravim. Chci se vas zeptat. Muj pocitac v 02 Ghia ukazuje pouze toto: prumerna spotreba, pru. rychlost, vnejsi teplota,dojezd k pumpe. Zda se mi to, nebo je toho nejak malo :?:
Ford Mondeo Ghia 2,0tdi, 2002
BossMachos
Junior
Junior
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon led 10, 2005 2:14,0

Re: Nějak málo

Příspěvekod No Respect » pon led 17, 2005 13:11,0

To: BossMachos
Jel jsem s MkIII a myslím, že to bylo úplně stejný, takže toto jsou všechny funkce.U MkII byla akorát navíc funkce aktuální spotřeby, což tady není.Jinak mě ňák moc nenapadá co by tam mohlo být ještě za ňákou takovou důležitou funkci až na tu akt. spotřebu.
CMC 179
(předchozí auto - Mondeo 1.8 16V GLX, 11/96 MkII, sedan)
VW Passat B5 facelift, 1.9 TDi PD 74kW, 11/01, kombi
Uživatelský avatar
No Respect
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1031
Registrován: čtv zář 18, 2003 15:38,0
Bydliště: Brno

to: No Respect

Příspěvekod BossMachos » pon led 17, 2005 13:25,0

No ta aktualni spotreba a jeste celkova spotreba paliva na dany usek cesty (nevim jak lepe to vysvetlit). Ale pokud je to vse co to ma ukazovat tak vpohode. Mel jsem pocit, ze je asi neco vypojeny.
Ford Mondeo Ghia 2,0tdi, 2002
BossMachos
Junior
Junior
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon led 10, 2005 2:14,0

funkce palubního počítače

Příspěvekod No Respect » pon led 17, 2005 13:48,0

To: BossMachos
Taky jsem vždycky rychle proklikal všechny ty údaje a zase jsem byl na té první :lol:
Jo, to by tam taky ještě mohlo být - třeba ňáká úplně kompletní spotřeba (teda jestli to tam není - možná jsem se spletl) - protože tuším, že když to vynuluješ, tak se to vymaže všechno a jede to vše od znova.Je to sice dobrý když chce člověk změřit třeba cestu někam dál, ale je blbý, že tam nezůstane spotřeba celková co s tím člověk jezdí.Jinak třeba celková průměrná rychlost apod. by se tam nemusely ukládat - to by tam toho bylo zase moc a byl v tom chaos, ale ta kompletní a akutální by tam navíc mohla být.
Ta kompletní by se třeba nedala vymazat nebo jen třeba zmáčknutím mini tlačítka - kterým se třeba u MkII (párátkem) dá vymazat blikání servisní prohlídky.
CMC 179
(předchozí auto - Mondeo 1.8 16V GLX, 11/96 MkII, sedan)
VW Passat B5 facelift, 1.9 TDi PD 74kW, 11/01, kombi
Uživatelský avatar
No Respect
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1031
Registrován: čtv zář 18, 2003 15:38,0
Bydliště: Brno

funkce palubního počítače

Příspěvekod Luděk. » ned dub 03, 2005 22:53,0

Zdravím. Chci se vas zeptat. Můj počitačv MkIII TDCI 2.0 ukazuje vnější teplotu,dojezd k pumpě ale průměrná rychlost neodpovídá (kolem 40km)ani průměrná spotřeba se nemění ,tlačítko reset reaguje jen občas a mění km na míle. :(
Ford Mondeo kombi MKIII TDCI rv.2003
Luděk.
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned dub 03, 2005 21:44,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Leon » stř dub 06, 2005 0:19,0

Mne měření průměrné spotřeby funguje, mění se, průměrnou rychlost nesleduju, zkusím se zaměřit. Otázka je, kdy se ty údaje mažou a počítají se znovu. U Octavie, co ještě mám, se mne zdá, že se to maže automaticky po určité době vypnutého motoru. U Mondea mne to připadá, že se to nemaže, pouze na manuální zásah.
Osobně nerozumím a překvapilo mne, proč palubní počítač nemá okamžitou spotřebu. Octavie jej mají od samého počátku.
CMC 476
Mondeo 2.0 TDCi 96 kW, 6-st., Ghia, 2003, combi, Bridgestone Potenza RE050A 205/50 R17
Uživatelský avatar
Leon
**
**
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř bře 23, 2005 9:58,0
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod sedlaq » stř dub 06, 2005 7:01,0

PP v MK2 údaj o okamžité spotřebě má a asi proto, že při rozjíždění a jiné akceleraci jsou údaje "hrůzostrašné", tak to tam radši už nedávají :wink:
CMC 187
Ford Fusion 1,4i Ebony, červená Coloredo 2007
Mitsubishi SpaceStar 1,3 zelená 2000
(prodáno Mondeo 2,5 V6 Ghia 1997 sedan)
Uživatelský avatar
sedlaq
*****
*****
 
Příspěvky: 889
Registrován: pát úno 20, 2004 15:04,0
Bydliště: mezi Blanskem a Vyškovem

Příspěvekod Pers » stř dub 06, 2005 9:20,0

to sedlaq: Jo, jo umím i báječných 55 l/ 100 km :D
CMC 460
Honda Pilot (Mondeo 2.5 V6 Ghia notchback, 2000)
Pers
*
*
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř bře 09, 2005 23:10,0
Bydliště: Chomutov

Re: Dodatečná montáž?

Příspěvekod Sabian » stř dub 06, 2005 9:42,0

Radek píše:Ahoj,
mám MkIII, v palubce místo počítače jen ukazatel vnější teploty. Je možné (a pokud možno snadné a finančně dostupné) doplnit palubní počítač?
Přiznám se, že sledovat spotřebu by mě, možná jen ze začátku, asi bavilo :)


no tak já ho u svého auta nemám ale když jsem auto kupoval bylo mi nabídnuto , že ho tam můžu mít za cenu okolo 7000 Kč, jelikož toto nepovažuji za tak důležitou věc, tak jsem se po tom dále nepídil ani nevím zda cena je odpovídající. Každopádně pokud to jde pouze softwarově ( o čemž tedy trochu pochybuji), což zde nebylo ani potvrzeno či vyvráceno rád bych také uvítal rady ohledně této "vymoženosti" Děkuji
CMC 485
Mondeo Combi 2.0 TDDi 85 Kw rv. 2002
Uživatelský avatar
Sabian
*
*
 
Příspěvky: 45
Registrován: čtv bře 31, 2005 12:13,0
Bydliště: Okr. Benešov

Příspěvekod Mikki » stř dub 06, 2005 10:55,0

Pers píše:to sedlaq: Jo, jo umím i báječných 55 l/ 100 km :D

Umíš i víc, ale v zájmu zachování psychického zdraví řidiče počítač víc neukáže. :lol: Můj první rozjezd s počítačem byl taky za 55 l, dneska už se umím rozjet i "jen" za 24 l :lol: .
CMC 001, CFC 002
Mondeo 2.2 TDCi 147 kW lift 2012 Titanium+
Focus 1.6i 74 kW hatch 2011 Trend+
Ford dříve:
Focus 1.6i 99, Cougar 2.0i 99, Mondeo 1.8i 99, Escort 1.4i 92
Uživatelský avatar
Mikki
CMC Chairman
CMC Chairman
 
Příspěvky: 1794
Registrován: čtv zář 04, 2003 9:21,0
Bydliště: Hrdleev

Příspěvekod Ivo » stř dub 06, 2005 11:25,0

To je chytrý počítač. U mazdy 6 se mi povedlo při hodně ostrém rozjezdu z motorem 1,8 okamžitá spotřeba 195l. :)
CMC 418
Mondeo MKII 2.0 16V, r.v.97, hatchback
Ivo
***
***
 
Příspěvky: 111
Registrován: čtv črc 01, 2004 13:42,0
Bydliště: Pardubice

Ghia TDCi 2002

Příspěvekod kamilh » pon srp 01, 2005 20:22,0

Palubni pocitac opravdu ukazuje jen prumernou spotrebu od vynulovani (litry/galony), prumernou rychlost od vynulovani (km/mile), venkovni teplotu a dojezd k pumpe. Vynulovani- stisk na delsi dobu, zmena jednotek kratky stisk. Prumerna spotreba funguje v poradku, to ze se desetiny litru nemeni po delsi vzdalenosti je snad logicke. Nad prumernou rychlosti jsem premyslel jak je pocitana a fakt se do toho zapocitava i doba stani na semaforech, jinak to neni mozne, protoze i pri hodinove jizde po dalnici se hodnota zmeni jen malo. Dojezdove kilometry zatim testuji, nabral jsem plnou az po hrdlo, ale pocitac ukazal max. 820km. Uz po ujeti 200km je jasne, ze na nadrz ujedu min 1000km. Hodnota dojezdovych kilometru je ovlivnena hodnotou prumerne spotreby.
kamilh
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon srp 01, 2005 19:35,0

Příspěvekod Lukoborec » čtv srp 25, 2005 15:23,0

co sem tak vysledoval tak pp ukazuje asi o 0,15l/100km min nez je real. Dojezdovka v podstate sedi, beru to orientacne. Prumerna rychlost me nezajima :P

Skoda te aktualni spotreby, chtel sem se pobavit :lol:
CMC 586
Ford Mondeo MKIII Combi 2,0 TDCi 96Kw, Ghia 12/2002
Uživatelský avatar
Lukoborec
*
*
 
Příspěvky: 27
Registrován: čtv kvě 19, 2005 22:40,0
Bydliště: U Olomóca

Palubní počítač

Příspěvekod bossx » pon lis 21, 2005 15:24,0

Zdravim, před týdnem jsem se stal majitelem Fordu Mondeo 2.0TDCi r.v. 2002, hledal jsem palubní počítač, ale marně, můžete mi říct, do jakých modelů sedávají, a do kterých ne?
No vlastně kde bych našel porovnání výbav pro model MK III, našel jsem jen model MK 4 a podle něj to je nějaký divoký.
Díky za rady
Uživatelský avatar
bossx
*
*
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon lis 21, 2005 15:08,0

Příspěvekod Robbert » pon lis 21, 2005 16:03,0

Mám Mondeo MK. III koupené v Čechách, výbava trend a počítač taky nemám. Pokud bys chtěl Vědět něco více použij soukromou zprávu, co budu vědět odpovím...
CMC 497
Ford Mondeo Titanium AWD, 2,0 TDCi r.v. 2016
Ford Fusion Collection Panther Black 1,4 58 kw, r.v. 2009
Ford Kuga Titanium 4x4, 2,0 TDCi, r.v. 2011
---------------------
Ford Mondeo Kombi Titanium, TDCi 103 kw, r.v. 2009 Black Panter - tak a druhý mazlík je prodaný
Ford Mondeo Mk. III, 2,0 TDDi, 85kw, r.v. 2002, Trend, hatchback - tak a mazlík je prodaný
Škoda Superb 1,9 TDi 96 kw prodáno
Uživatelský avatar
Robbert
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1526
Registrován: pon dub 04, 2005 14:13,0
Bydliště: Brno venkov

Další

Zpět na Mondeo MK I-III - Tuning, úpravy, palubní počítač

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník