od Laci27 » čtv dub 26, 2012 14:09,0
to wincor,
Takze som si to zase trosku prestudoval. Vidim to na to, ze nemas spravny plavak nato aby ti to ukazovalo dojazd.
Ziadne kontakty pod volantom na C143 nespajaj, plati to len pre palubak verzie 4.0 a 5.0
Palubny pocitac verzie 3.0 potrebuje bez debaty dvojdrahovy plavak: jedna draha plavaku je len pre ukazovatel paliva na pristrojovke , druha draha plavaku je len pre palubny pocitac. Tieto dve drahy su oddelene.
Odpor medzi pinom 4 a 5 na plavaku je len a len pre ukazovatel paliva na pristrojovke a palubny pocitac verzie 4.0 a 5.0 - nie pre palubny pocitac verzie 3.0
Pre palubny pocitac verzie 3.0 tam je ta druha odporova draha tusim odpor medzi pinom 4 a 2 alebo 5 a 2 - ale to sa presne nepamatam, som v praci, nemam tu schemu.
Pri palubnom pocitaci verzii 3.0 by plavak mal ukazovat cca 49 ohmov prazdna nadrz a cca 250 ohmov plna nadrz.
Takze ako prve zmeraj plavak pri prazdnej nadrzi a ak vies tak aj pri plnej medzi pinom 4 a 2 alebo 5 a 2
Zhruba potrebujes tieto hodnoty z plavaku pri takomto pocte litrov v nadrzi
0 litrov : 49 ohmov
1 liter : 56.7 ohmov
3 litre : 60.6 ohmov
4 litre : 66.3 ohmov
6 litrov : 69.3 ohmov
35 litrov : 163.0 ohmov
40 litrov : 182.1 ohmov
51 litrov : 220 ohmov
57 litrov : 235 ohmov
Predpokladam, ze ti merak neukaze nic, tym padom plavak bud neni vhodny na palubny pocitac verzie 3.0 , alebo neni druha draha zapojena- malo pravdepodobne a to zistis len ked ho vyberes.
Pre palubaky verzie 3.0 sa signal dojazdu zapaja na pin 8
Tiez som mal palubak verzie 3.0 a daroval som ho bratovmu svokrovi, ktory si nepotrpel na dojazd, pretoze pri tejto verzii palubaku je trochu narocne spravit dojazd, ako som spominal, musis mat dvojdrahovy plavak, co je dost zriedkave. Kedysi som hladal taky plavak a po prezreti vrakovisk a vybrati asi 20 cerpadiel s plavakmi som to vzdal, lebo som taky nenasiel. Nastastie sa mi podarilo zohnat palubak verzie 5.0 a tam som to rozbehal.
Premeraj, daj echo a budeme mudrejsi
zatial vela zdaru
laci
Mondeo II , 1.6 66 kW, 16V, hatchback,
r.v. 1997, Sivo-modrá metalíza