Multifunkční hodiny (PP2) - Mk. I+II

Multifunkční hodiny (PP2) - Mk. I+II

Příspěvekod Loco » pon zář 15, 2003 10:09,0

pánové, mám možnost koupit multifční hodiny, co počítaj spotřebu apod... ale bez kabeláže. nemáte někdo tip na koupy kabelů, popř netušíte, kolik by to stalo origoš u Fordu? dík moc
P.S. nebo je to tak jednoduchý, že kabely udělám sám jako průměrně zdatnej kutil :-) ?
Uživatelský avatar
Loco
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: pát zář 05, 2003 10:54,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod petrsa » stř zář 17, 2003 9:06,0

:D Já sehnal PP2 s konektorem na vrakáči. Kabeláž je dle návodů relativně jednoduchá (dělal jsem sám). Samotný konektor se dá sehnat i na vrakáči (v aotě je jich více stejných). Jestli je PP2 za slušnou cenu, tak kup a zbytek se dá dodělat
Uživatelský avatar
petrsa
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1972
Registrován: pát zář 05, 2003 7:59,0
Bydliště: Praha

teplomer apod

Příspěvekod Loco » úte zář 30, 2003 15:21,0

panove, jak je to s venkovnim teplomerem kdyz chci domontovat pp2? prej se musi koupit zvlast--- mate s tim nekdo zkusenost... ?a neudelal ste nekdo fotodokumentaci protahovani kabelu? to by bylo super.
diky za kazkou radu
P.s. bajtikuv navod sem videl, ale stejne mi neni jasny, kam pak vsechny ty draty zapojim
Uživatelský avatar
Loco
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: pát zář 05, 2003 10:54,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod kutil » úte zář 30, 2003 18:08,0

Mám MKII a chtěl bych do něj PP2. Podle Forda ve voze nemám na něj přípravu. Co je všechno potřeba sehnat, aby to fungovalo? Je nutný nějaký průtokoměr nebo se to bere z ŘJ?
:(
Uživatelský avatar
kutil
*****
*****
 
Příspěvky: 586
Registrován: pát zář 05, 2003 10:02,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod petrsa » úte zář 30, 2003 22:19,0

:D to Loco
Jestli máš klima, tak je teploměr už v autě a vývod je na zadní straně PP1, já to připojil, ale PP mi v létě ukazoval přesně, ale záporný hodnoty :( - -40 apodobně. Tak jsem ho zase odpojil. Kabeláž je vcelku lehká a už jsem to v nějaké diskuzi popisoval.
Uživatelský avatar
petrsa
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1972
Registrován: pát zář 05, 2003 7:59,0
Bydliště: Praha

PP2

Příspěvekod Loco » stř říj 01, 2003 14:46,0

tak panove,
tohle je muj stastnej den. po vyjmuti hodin sem zjistil, ze do nich vedfe az moc kabelu :-) a jak predesila anglickej navod (ze je-li jich tam vic jak 5, tak je vse pripraveo)
takze pracicka na 5 minut :idea:
P.s. jeste mam otazku: zkousel sem to projet a zda se, ze vsechny hodnoty jsou realny, akorat se mi neobjevi dojezdova vzdalenost.
resetoval sem to, najel asi 3km a nic.
nemusi se treba vy/zapojit baterka?
nebo se to projevi az po pretankovani?
dik
Uživatelský avatar
Loco
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: pát zář 05, 2003 10:54,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod michal_mp » stř říj 01, 2003 15:05,0

to Loco

za kolik jsi sehnal ten PP2? a případně kde
Uživatelský avatar
michal_mp
***
***
 
Příspěvky: 164
Registrován: čtv zář 04, 2003 23:43,0
Bydliště: Slánsko

pp2

Příspěvekod Loco » stř říj 01, 2003 15:15,0

koupil sem ho na autovrakovisti J.T.A kutnohorska ul. P10 za 700,-
ale meli tam myslim jen jeden, telefon tam je 602 217 511
je to kousek od intersparu ve sterboholech


ale volal sem i sem a tam ho meli taky - za 1000 ale je to trochu z ruky
http://www.mujweb.cz/www/autovrakoviste.ucapa/
Uživatelský avatar
Loco
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: pát zář 05, 2003 10:54,0
Bydliště: Praha

Re: PP2

Příspěvekod Sasa » čtv říj 02, 2003 7:01,0

Loco píše:tak panove,
tohle je muj stastnej den. po vyjmuti hodin sem zjistil, ze do nich vedfe az moc kabelu :-) a jak predesila anglickej navod (ze je-li jich tam vic jak 5, tak je vse pripraveo)
takze pracicka na 5 minut :idea:
P.s. jeste mam otazku: zkousel sem to projet a zda se, ze vsechny hodnoty jsou realny, akorat se mi neobjevi dojezdova vzdalenost.
resetoval sem to, najel asi 3km a nic.
nemusi se treba vy/zapojit baterka?
nebo se to projevi az po pretankovani?
dik


to mas gut, ja tam mam hodiny a tech kabelu tam je take vic nez zdravo... ze by mi to tam slo take bez prace? :-) mno budu to muset nejak prubnout :-)
CMC 049 - Ford Mondeo 1.8 TD Combi GLX-1999-LIBEREC

Autoservis - AutoVazi Ford servis
Liberec - Katerinky
Uživatelský avatar
Sasa
****
****
 
Příspěvky: 224
Registrován: pát zář 05, 2003 8:23,0
Bydliště: Liberec

Příspěvekod honza aka hooby » čtv říj 02, 2003 8:30,0

to loco: ja jsem se na to dival o vikendu a na tom konektoru mam zivejch takovych 7 pinu a k tomu svazek kabelu, na to ze tam mam jen hodiny je to nejak hodne....ze by???:)))
Uživatelský avatar
honza aka hooby
****
****
 
Příspěvky: 220
Registrován: pát zář 05, 2003 10:07,0

Příspěvekod Martin » čtv říj 02, 2003 8:42,0

U Mk1 bez přípravy je kostička konektor s 5ti dráty, pro multifunkční hodiny je tam obdélníkový. U Mk2 jsou konektory stejné, liší se pouze počtem drátů (5 pouze hodiny). Je to podle návodu na www.mirez.co.uk
Ahoj Martin.
Uživatelský avatar
Martin
****
****
 
Příspěvky: 235
Registrován: pát zář 05, 2003 0:52,0
Bydliště: Praha 4

Příspěvekod honza aka hooby » čtv říj 02, 2003 8:44,0

hmmm tak jsem se byl ted podivat do auta a mam tam jen tech 5 :((( a na tahani a zapojeni tech dratu si netroufam...(
Uživatelský avatar
honza aka hooby
****
****
 
Příspěvky: 220
Registrován: pát zář 05, 2003 10:07,0

Re: PP2

Příspěvekod jerry » čtv říj 02, 2003 13:52,0

Dle anglického webu:

Unfortunately all mondeo trip computers are designed for petrol engines and will not work with diesels.

Pro ty,co nevládnou angličtině: PP2 je určen pouze pro vozidla s benzínovými motory a na dieselech nebudou fungovat. :(

Otázka: Je to pravda? Máte někdo na dieselu PP2?
jerry
 

Příspěvekod Ota » čtv říj 02, 2003 14:43,0

Tusim, ze Ford do TD vubec PP2 nedaval ani na prani, predpokladam, ze tam je problem se odecitanim zpetneho odvodu paliva do nadrze. Problem povazuji za neresitelny jednoduchou cestou.
Uživatelský avatar
Ota
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1196
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:40,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod petrsa » pát říj 03, 2003 7:45,0

to Loco
:( Měření dojezdu je u Mk1 velký problém - nepřesný měřák množství paliva v nádrži. U Mk2 je to lepší. jestli chceš mít přesný dojezd, vyměň měřák za novější model uzpůsobený pro PP2.
Uživatelský avatar
petrsa
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1972
Registrován: pát zář 05, 2003 7:59,0
Bydliště: Praha

pp2

Příspěvekod Loco » pát říj 03, 2003 12:40,0

to petrsa:
no ja mam MKII, 3/4 nadrze a dojezd mi to neukazuje, rikam si, jestli se to neprojevi az po novem natankovani, nebo jestli se dojezd nezacne ukazovat az treba kdyz je jen 1/4 nadrze????
dik

nebo jestli teda nemusim vy/zapojit baterii?

nevis nekdo?
Uživatelský avatar
Loco
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: pát zář 05, 2003 10:54,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod petrsa » pát říj 03, 2003 13:36,0

to Loco
Jak vezmu plnou, tak přestane ukazovat dojezd,pak začne ukazovat někde mezi 1/2 a 3/4, ale jak ubývá benzín v nádrži, tak je to stejně neodpovídající hodnota (naposledy v nádrži 6 l a ukazoval dojezd 230km :( - kdyby to byla pravda, tak si pískám ).
Uživatelský avatar
petrsa
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1972
Registrován: pát zář 05, 2003 7:59,0
Bydliště: Praha

PP2

Příspěvekod jajic » pát říj 03, 2003 15:05,0

Kdokoliv by věděl o PP2 na Mk II,dejte vědet na mailík :arrow: jajic@seznam.cz

Moc dík Jajíc
jajic
 

Bajtík

Příspěvekod Bajtik » pát říj 03, 2003 15:25,0

Ahoj všichni, nevím že řešíte špatný ukazatel dojezdu. Ja mám MK I a nemam problém na PP2. Problém bych asi viděl že jste kabel pro detekci paliva pripojily přímo na plovák který jste měli původně v AUTĚ a to bude ten problém. Pokud chcete aby to ukazovalo korektně , je potřeba dát plovák který je určen pro montáž PP2. Čau Bajtík 8)
Bajtik
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte zář 23, 2003 11:47,0

Příspěvekod Hokky » sob říj 04, 2003 11:11,0

To mi jako chcete říct, že do TD nede dát PP2? Jak teda řídící jednotka dávkuje palivo, když neví kolik tam dává.
CMC 096
Mondeo 1,8TD, Trend, 6/99, Turnier, vzd.filtr JR
Škoda 136 pickup 50kW 1993
Uživatelský avatar
Hokky
*****
*****
 
Příspěvky: 811
Registrován: pát zář 05, 2003 7:42,0
Bydliště: Trutnovsko - Batňovice

Další

Zpět na Mondeo MK I-III - Tuning, úpravy, palubní počítač

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník