od David V » úte led 18, 2011 9:07,0
Domnívám se, že sériově ne, možná za příplatek. Nicméně já koupil ojeté Mondeo na sníženém podvozku a dle informace autorizovaného servisu (nechal jsem tam vrátit sériové pružiny), pružiny které vymontovali, byly od výrobce, který dodává díly už do prvovýroby (tzv. originální díl). A to je tam můj předchůdce namontoval v době, kdy bylo na autě najeto 45 tkm.
Já bych na naše silnice snížený podvozek z vlastní zkušenosti nedoporučil, ovšem pokud by byl přesto zájem, tak mám snížené pružiny v garáži a za nějakou přijatelnou cenu je přenechám. Je na nich najeto do 100 tkm.
Ještě bych podotkl, že jsem vyměnil pouze pružiny a tlumiče ponechal (byly OK) a chování vozidla se diametrálně změnilo. Pokud by se chtěl někdo přiblížit odvozku ST, tak by musel volit kombinaci pružin a tlumičů určených pro ST, a to nebude žádná láce. Jen originály seriové pružiny stojí cca 9000 a tlumiče cca 10000, takže věřím, že pro ST-čko to bude dražší. Pak je potřeba se ještě modlit, aby nebyly v háji horní uložení nebo jsou možná pro ST-čko jiné, a to je dalších cca 6000. Sem tam nějaká podložka, silentblok a WD-čko a matroš se klidně na 30000 vyšplhá.
Opel Insignia, 2.8 V6 Turbo 191 kW, liftback, r.v. 11/2010, Cosmo, AT, 4x4
Ford Mondeo, 2.5 V6 125kW, liftback, r.v. 2001, Ghia, MTX75 - 225 tkm - jde do prodeje
(před tím Opel Vectra 1.8i 66kW, sedan, r.v.1995)
(ještě dříve Opel Kadett 1.3S 55kW, htb, r.v.1986)