Grafický inf. display (PP1) - Mk. I+II

Snímač teploty

Příspěvekod Dereck » pát črc 18, 2008 21:19,0

Lidičky měl bych oázku kolik má mkII snímačů venkovní teploty?Na grafickym palubnim počítači jsou dvě vločky.červená a oranžová.a mám jeden snímač před chladičem ale nad ním v úhlopříčce je svorkovnice jako by tam měl bát druhý tak se ptám kolik jich tam je.Ta svorkovnice je přímo pod tím krytem co odděluje přivod vzduchu k intercoleru.Díky za info
Ford Mondeo Combi MK2 1.8 TD r.v.1997 výbava ghia :-)
Uživatelský avatar
Dereck
**
**
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv pro 14, 2006 17:04,0
Bydliště: Havlíčkova 182 Týn nad Vltavou 375 01

Příspěvekod Barťas » pát črc 18, 2008 21:45,0

2.
1 x pro PP, event. info displej (je-li alespoň jedním z tohoto vozidlo vybaveno),
1 x pro plně automatickou klimatizaci (je-li jí vozidlo vybaveno).
Čidla jsou stejná a jsou ve stejných úchytech ve stejném místě pod předním nárazníkem, akorát jedno na pravé straně auta a druhé na levé. Tady jsem to vyznačil na obrázku od Hoobyho: http://www.volny.cz/milbar/ford/temp_cidla1.jpg
Naposledy upravil Barťas dne sob črc 19, 2008 11:03,0, celkově upraveno 1
CMC 234
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback (od 11/2011)
Mondeo II, 1.8 16V SI/Ghia, 1998, combi (od 05/2004 do 04/2012)
Uživatelský avatar
Barťas
****
****
 
Příspěvky: 441
Registrován: sob dub 03, 2004 16:09,0
Bydliště: Králův Dvůr

Příspěvekod Dereck » sob črc 19, 2008 10:18,0

jj díky to jsem potřeboval vědět automatickou klimu nemám tak tam je volná svorka chápu.ted akorád zjistit proč mi pořád svítí červená vločka když čidlo funguje.Dal jsem ho do ledu a měřil odpor a když jsem ho vyndal tk se odpor měnil tak funguje.nevíš čím by to mohlo být?
Ford Mondeo Combi MK2 1.8 TD r.v.1997 výbava ghia :-)
Uživatelský avatar
Dereck
**
**
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv pro 14, 2006 17:04,0
Bydliště: Havlíčkova 182 Týn nad Vltavou 375 01

Příspěvekod Barťas » sob črc 19, 2008 11:13,0

Červená vločka svítí i v případě zkratu nebo odpojeného signálu. Zkus to proměřit až v konektoru inf. displeje. Je to pin 1 na velkém konektoru (http://www.volny.cz/milbar/ford/pin_out_PP1.pdf).
CMC 234
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback (od 11/2011)
Mondeo II, 1.8 16V SI/Ghia, 1998, combi (od 05/2004 do 04/2012)
Uživatelský avatar
Barťas
****
****
 
Příspěvky: 441
Registrován: sob dub 03, 2004 16:09,0
Bydliště: Králův Dvůr

Příspěvekod Dereck » sob črc 19, 2008 11:32,0

tak to budu měřit jestli je tam signál jo díky pak se ozvu až něco zjistím
Ford Mondeo Combi MK2 1.8 TD r.v.1997 výbava ghia :-)
Uživatelský avatar
Dereck
**
**
 
Příspěvky: 56
Registrován: čtv pro 14, 2006 17:04,0
Bydliště: Havlíčkova 182 Týn nad Vltavou 375 01

Příspěvekod RED » pát srp 01, 2008 20:04,0

Dereck: Tak už nesvítí?
Pin č.4 velkého konektoru PP1 musí být spojen s pinem č.6 konektoru hodin/PP2. A z pinu č.1 PP1 jde vodič na pin č. 13 hodin/PP2 kam je přiveden i vodič mínus od teplotního čidla. Plus čidla je připojeno na pin č.14 PP2. :idea:
CMC 332
Mondeo 1,6i 16V GLX(GHIA),97,combi
Uživatelský avatar
RED
***
***
 
Příspěvky: 195
Registrován: ned zář 12, 2004 18:41,0
Bydliště: Praha 4

Příspěvekod Cossman » stř srp 06, 2008 11:41,0

Dereck: Moje zkušenost je, že pokud byl při zapnutém zapalování i na malou chviličku přerušen "signál" z čidla teploty do info panelu, musí se tento info panel "vyresetovat" (buď odpojením jeho konektoru nebo odpojením baterie), jinak buse stále svítit červená vločka. Psal jsem to na předchozí stránce.
CMC 532
Mondeo 2.0 16V Ghia Kombi, Mk II, 1998
Uživatelský avatar
Cossman
**
**
 
Příspěvky: 79
Registrován: ned kvě 29, 2005 11:54,0
Bydliště: Hlučín

Příspěvekod KAWAS » pát pro 26, 2008 16:27,0

zdravím,je při zapnutí klíčku na chvilku podsvícen i symbol klíčku na kontrolu serv. intervalu :?:
MONDEO, 1.8TD, combi, r.v. 1998, ghia
Uživatelský avatar
KAWAS
**
**
 
Příspěvky: 59
Registrován: sob lis 10, 2007 10:29,0
Bydliště: Mladá Boleslav

pp

Příspěvekod MrNetopyr » stř led 07, 2009 21:40,0

Ahoj
nedávno jsem koupil mondeo,ale nefunguje mi pp... Ukazuje jen čas... :( Jsem v tomto absolutní laik. Vůbec bych potřboval aby se mi na to někdo kouknul.... Poradí někdo??? Díky
Mondeo, 1.8 Zetec 85 kw, Hatchback, r.v. 1998, Fialová metalíza ...
jsem absolutní laik na auta ;-)
Uživatelský avatar
MrNetopyr
*
*
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon led 05, 2009 18:30,0
Bydliště: Praha 5

Příspěvekod Premysl Hruby » stř led 07, 2009 21:46,0

A jeto vubec PP? Nejsou to jenom hodiny? Protoze PP ti na prave strane ukazuje krome hodin jeste datum, teplotu a stopky.
Krome teploty ostatni funkce nejsou zavisle na zapojeni a "zadratovani" PP do auta.

Zkus byt konkretnejsi a vic popis problem.
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Příspěvekod MrNetopyr » stř led 07, 2009 21:52,0

Premysl Hruby píše:A jeto vubec PP? Nejsou to jenom hodiny? Protoze PP ti na prave strane ukazuje krome hodin jeste datum, teplotu a stopky.
Krome teploty ostatni funkce nejsou zavisle na zapojeni a "zadratovani" PP do auta.

Zkus byt konkretnejsi a vic popis problem.


Bude to pp neb hodiny tam jsou na pravé jak píšeš + stopky +datum
Na levé je spotřeba atd,ale nic neukazuje ani za jízdy... Prostě mi to připadá mtvý. Jediný co si tam můžu přepínat je km/MPH nebo LPG
Mondeo, 1.8 Zetec 85 kw, Hatchback, r.v. 1998, Fialová metalíza ...
jsem absolutní laik na auta ;-)
Uživatelský avatar
MrNetopyr
*
*
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon led 05, 2009 18:30,0
Bydliště: Praha 5

Příspěvekod Barťas » stř led 07, 2009 22:46,0

Je to tohle ? http://www.volny.cz/milbar/ford/pp2.jpg.
Tvoje dotazy jsou poněkud zmatečné, tam se žádné LPG nastavovat nedá. Stiskni dlouze velké levé, pak naskočí kontrola segmentů displeje, pokud se zobrazí všechny symboly na ceké ploše displeje, pak můžeme hledat dál.
CMC 234
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback (od 11/2011)
Mondeo II, 1.8 16V SI/Ghia, 1998, combi (od 05/2004 do 04/2012)
Uživatelský avatar
Barťas
****
****
 
Příspěvky: 441
Registrován: sob dub 03, 2004 16:09,0
Bydliště: Králův Dvůr

Příspěvekod Premysl Hruby » stř led 07, 2009 22:52,0

A prava strana ti ukazuje Teplotu?


Idealni je vytahnout PP a podivat se kolik je zezadu dratu.
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Příspěvekod MrNetopyr » čtv led 08, 2009 13:11,0

to Barťas: jj to je ono. Odpoledne to zkusím,ale mám pocit,že jsem to už zkoušel a nic. Kdyžtak udělám foto a uvidíme...

to Premysl Hruby: ne teplotu ne. Jen --C nebo --F
Mondeo, 1.8 Zetec 85 kw, Hatchback, r.v. 1998, Fialová metalíza ...
jsem absolutní laik na auta ;-)
Uživatelský avatar
MrNetopyr
*
*
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon led 05, 2009 18:30,0
Bydliště: Praha 5

Příspěvekod Premysl Hruby » čtv led 08, 2009 13:19,0

Hmm, tak mam takovy poct, ze tam mas sice zabudovany PP, ale draty k tomu zadne, resp. zadratovani pouze pro hodiny.

Zkus se PP vyjmout a podivat se ze zadu. To napovi v tuto chvili asi nejvic. :idea:
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Příspěvekod MrNetopyr » čtv led 08, 2009 13:37,0

to Premysl Hruby: kouknu na to a cca za hodinku dám vědět...
Mondeo, 1.8 Zetec 85 kw, Hatchback, r.v. 1998, Fialová metalíza ...
jsem absolutní laik na auta ;-)
Uživatelský avatar
MrNetopyr
*
*
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon led 05, 2009 18:30,0
Bydliště: Praha 5

Příspěvekod MrNetopyr » čtv led 08, 2009 14:56,0

to Premysl Hruby:
tak už jsem na to koukal a je tam 5 drátů.... to je asi špatně co....jinak mám fotky,ale nevím jak je sem dostat...
Mondeo, 1.8 Zetec 85 kw, Hatchback, r.v. 1998, Fialová metalíza ...
jsem absolutní laik na auta ;-)
Uživatelský avatar
MrNetopyr
*
*
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon led 05, 2009 18:30,0
Bydliště: Praha 5

Příspěvekod Premysl Hruby » čtv led 08, 2009 15:06,0

:arrow: Hod mi je na mail.

Vypada to, ze tam mas jenom misto hodin nasunuty PP a nic vic. Je ted na tobe, zda se ti chce jit do zadratovani, anebo to hodit za hlavu a neresit to.

Pokud se rozhodnes pro zadratovani tak ti navrhuju prostudovat zkusenosti popsane v tomto linku a taky v casti TechWebu.
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Příspěvekod MrNetopyr » čtv led 08, 2009 15:10,0

tak už to odletělo...
Mondeo, 1.8 Zetec 85 kw, Hatchback, r.v. 1998, Fialová metalíza ...
jsem absolutní laik na auta ;-)
Uživatelský avatar
MrNetopyr
*
*
 
Příspěvky: 16
Registrován: pon led 05, 2009 18:30,0
Bydliště: Praha 5

Příspěvekod Premysl Hruby » čtv led 08, 2009 15:20,0

No, presne jak uvadel Bartas. Standartni PP.

Zkus se jeste podivat jakou mas verzi FW. Zjistis to tak, ze podrzis leve tlacitko pri zapojenem zapalovani - viz 1. foto (DCS00404) a pak levym tlacitkem prepinas az se ti objevi polozka: rEL = verze SW počítače. Ja mam verzi 4.0
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK I-III - Tuning, úpravy, palubní počítač

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník