od Premysl Hruby » úte pro 07, 2010 17:20,0
Mam problem, pred asi 4 lety jsem si dos sveho mondea poridil parkovaci senzory pod fy PHOBOS, typ PM 004Y.Tehdy me to stalo cca 2000 Kc. Celou dobu bezely naprosto precizne, az do me nedavno lehce stouchnul pri parkovani jeden dobrak a zrusil mi pravou cast zadniho narazniku, vcetne krajniho praveho cidla. Napsal a zavolal dodavateli cidel. Poslali za dobry peniz nahradni. Nicmene ted v zime si to cidlo dela obcas co chce, nejcastej pri zarazeni zpatecky rovnou ukazuje 0,2m jako ze tesne za nim je prekazka i kdyz tam zadna neni. Na jakoukoli zmenu vzdalenosti prekazky nereaguje a jenom pipa a ukazuje uvedenou vzdalenost.
Vapada to, ze cidlo ma nejaky problem. V navodu jsem cetl, ze nemusi ukazovat spravne kdyz se zanese snehem, vodou, prachem, ... Mam ho tam nove cca 14 dni a ikdyz jej otru tak si stejne dela co chce. Ale jen nekdy.
Nemate tip co s tim?
Jedna z myslenek, ktera me napadla je shodit naraznik a vadne cidlo vyreklamovat a poslat zpet a chtit za nej nove. Ale shodte si v domacich podminkach zadni naraznik, navic v takovem pocasi, kdyz nemate garaz .....
Prema CMC 410
Ford Galaxy, 2.2 TDCi, *29.10.2008, Ghia
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017