Zapojení rádia

Příspěvekod Barťas » sob kvě 05, 2007 20:30,0

Jaké signály jsou ACP+/- nevím, nikde jsem to nenašel ani to nikdy neměřil, soudě podle vnitřností Stalk Control Module http://mtw.fordclubs.org/pic.php?fol=otaovlpacradia/obrazky&pic=modul4.jpg to obyčelným multimetrem nezměřím a nic jiného už dávno nemám.
Podle některých informací by ale kontakty pro Analog remote mohla mít rádia řady 4000,5000,6000,7000 s otočným knoflíkem ovládání hlasitosti (např. http://www.erta.ru/base/ford/pic/5000rds_eon.jpg). Tento text jsem kdysi nalezl na nějakých polských stránkách a má souvislost s tím schémátkem, co jsem dával odkaz předtím: "Pilot montowany pod kierownicą z lewej strony. Współpracuje z 4000RDS,5000RDS,6000RDS (modele z gałką volume). Opracowane na podstawie radia 4000RDS. Rezystancje w pilocie mogą się różnić od podanych, także mogą być trochę inaczej podłączone (przy połaczeniu tak jak na schemacie pilot pracował prawidłowo). Fabrycznie pilot jest zakończony żeńskim, 17 stykowym złączem do radia (rysunek złącza i opis w dziale o złączach fabrycznych)."
Sám mám 5000 s tlačítkama a bez těchto kontaktů (http://www.erta.ru/base/ford/pic/5000rds.jpg) a Ota, u kterého jsem nejprve rádio zkoušel měl 7000 s tlačítkama na hlasitost a taky používá ten převodník na ACP, ale obojí je v Mondeu MK II a tam se asi ani jiná páčka než ta s více kontakty nepoužívala.
CMC 234
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback (od 11/2011)
Mondeo II, 1.8 16V SI/Ghia, 1998, combi (od 05/2004 do 04/2012)
Uživatelský avatar
Barťas
****
****
 
Příspěvky: 441
Registrován: sob dub 03, 2004 16:09,0
Bydliště: Králův Dvůr

Příspěvekod Kubík007 » sob kvě 05, 2007 20:51,0

OK, a ten Stalk Control Module nekde sezenu?? Zkusil bych to asi predelat stejne jako u mondea (vyrusit odpory a ke kazdemu spinaci privest zvlast dratek). Jina moznost asi nebude (teda krome vymeny radia, i kdyz mysim ze novejsi radia mit analog remote taky nebudou)... Da se teda nekde sehnat ten modul, nejlepe i s kabelazi k ovladaci?? a jaka by asi byla informativni cena??
Kubík007
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte kvě 01, 2007 19:16,0

Příspěvekod Konradek » sob kvě 05, 2007 21:13,0

Kubik007 : Jestli na tom aukru je ten ovladač skutečně z toho auta, které popisuje prodávající, musí to být ten správný s výstupy na ACP+ a ACP-
Otázka je, že ho mohl kdokoliv vyměnit, prohodit ... takže nemáš 100% jistotu, že koupíš ten správný. Dále je otázka, jestli není chyba v rádiu, to také nemůžeš vyloučit, dokud to nevyzkoušíš jiným k tomu určeným ovladačem.
CMC 830
Ford C-Max 1.6 TDCi 2010

prodáno:
Ford Mondeo 1998
Ford Mondeo 2,0 TDCi 96 kW Ghia 2003, kombi
Konradek
****
****
 
Příspěvky: 374
Registrován: ned črc 10, 2005 14:38,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Barťas » sob kvě 05, 2007 21:49,0

Modul i s páčkou do Mondea jsem kdysi koupil za 500,- od kamaráda ze zdejšího fóra, kterej měl jiné rádio a tudíž toto nevyužil. Jinak snad jedině vrakoviště nebo inzeráty. Nejlépe sehnat přesné číslo přímo toho ovladače s výstupy ACP a hledat podle toho, nebo se naopak poptat po rádiu 6000CD s kontakty Analog remote, obojí jde hledat zároveň, a co dřív příjde to bude. Předělání stávající páčky bych nechal až nakonec, bůhví jak je demontovatelná pro případné úpravy, ta Mondeácká je snýtovaná a tipuju, že bude plná pérek a kontaktů, které se po demontáži rozletí co nejdál z hnízda.
CMC 234
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback (od 11/2011)
Mondeo II, 1.8 16V SI/Ghia, 1998, combi (od 05/2004 do 04/2012)
Uživatelský avatar
Barťas
****
****
 
Příspěvky: 441
Registrován: sob dub 03, 2004 16:09,0
Bydliště: Králův Dvůr

Příspěvekod Kubík007 » ned kvě 06, 2007 18:30,0

ok, diky, zkusim se s tim nejak poprat..
Kubík007
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte kvě 01, 2007 19:16,0

Re: Můj problém s rádiem

Příspěvekod Kóťa » pon kvě 07, 2007 14:08,0

Pro Petra Holuba...zkus tohle:
Kód: Vybrat vše
http://www.aukro.cz/item190764712_orig_autoradio_ford_mondeo.html
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Kóťa
****
****
 
Příspěvky: 209
Registrován: pon led 30, 2006 20:18,0
Bydliště: Střední Čechy

Problem s radiem

Příspěvekod petr72 » čtv črc 26, 2007 8:25,0

Zdravim vsechny,koupil jsem ff s radiem 5000 rds eon,ovl.u volantu je tam taky,display funguje,ladeni a prepinani funkci taky,mel jsem ho i odpojene od napajeni,potom jsem zadal kod a stejny vysledek,v reprakach neni slyset zadny zvuk,pri vypinani to jen lupne,chci se zeptat jestli neni zvuk nejak vypnuty,uz nevim co s tim,tak pisu,diky vsem.
focus, 1.6 16v 74, combi, r.v. 1999, trend
petr72
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř črc 11, 2007 6:42,0
Bydliště: Praha

rádio blaupunkt

Příspěvekod Redbulik » sob črc 28, 2007 14:16,0

Zdarec, mám problém, chci si koupit autorádio blaupunk LONDON MP37 a nevím, jestli půjde zapojit k reproduktorům u mého focuse ( rv. 98 hatchback). Týpek v prodejně mi řekl, že to záleží na tom, jestli mám ISO, ale já nevím, co to je a jestli to vůbec mám :? . Poradí mi někdo? Díky
Focus, 1.6 76, Hatchback, r.v. 1998, nevím
Redbulik
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát črc 27, 2007 14:54,0

Příspěvekod mati1234 » úte pro 18, 2007 0:17,0

Zdravim a prajem vsetkym pekne vianoce a hodne darcekov pod stromcekom do FF! Chcem sa spytat ci nema niekto nejaku schemu zapojenia repro na radio. Mam pripravu na radio kupil som repro len nemal som to este rozobrate na montaz. Pozeram na repro urcite tam bude treba nieco dorabat a pajkovat. Chcel by som vediet nejaky zoznam, foto, pripadne radu na tu montaz. Nemam teraz na zivenie manicov a rad by som sa s tym pohral sam. Nemoze to byt nic tazke. Nezapajam original radio ide mi proste o montaz a zapojenie tych repro.Dik za kazdu radu!
Focus, 1.8 TDdi 66kW/90k, hatchback, r.v. 12/2000, Ambiente
mati1234
*
*
 
Příspěvky: 44
Registrován: pát dub 06, 2007 13:24,0
Bydliště: Slovensko

Příspěvekod DR » úte pro 18, 2007 1:35,0

mati1234: tak teď jsem to asi nějak nepochopil.... Buď máš přípravu pro rádio, pak bys měl mít minimálně kabeláž, ale spíš i reproduktory - ruku do ohně za to nedám, ale bez reproduktorů se snad ani focus nedodával.

A nebo tam nemáš nic, ani ty kabely. Ale to by bylo dobré napsat dopředu, jaké přesně konektory máš v díře pro rádio a jestli tam ty reproduktory jsou, nebo ne - když se pořádně podíváš, tak skrz mřížky jsou reproduktory vidět. Návod, jak to máš zapojit se bude odvíjet od toho, co konkétně v autě máš nebo nemáš připravené. Podle mě bys měl vystačit s redukcí z fordích konektorů na ISO.

Schemata konektrů rádia ISO a Ford jsou tady http://mondeo.fordclubs.org/elektronika/e-audio.htm
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod mati1234 » úte pro 18, 2007 21:35,0

DR: Takze stav je takyto : Bol som u firmy co sa zaobera auto-audio a manic my povedal ze kable mam natahane. Kupil som radio (sony) ale nepasovala mi koncovka na Ford koncovku Takze som zohnal tu redukciu a radio zapojil.Pekne to svietilo ale nehralo. Mal som raz rozobrate dvere kvoli zamku, teda centralu, tie repro tam nie su!Len moja chyba, ze som si nevsimol ci tam nejaka koncovecka ,alebo co, na repro trci. Takze repro si mi doporucil, este raz dik hlavne velkost, ale teraz treba asi tu poslednu fazu.Zapojit ich. Tak sa pytam ci este nejaky vercajch bude treba bo sa mi nezda ze to len tak tam supnem a je to. To nebude len tak "hop klobaska zjem ta, dzusik vypijem ta..." :lol:
Focus, 1.8 TDdi 66kW/90k, hatchback, r.v. 12/2000, Ambiente
mati1234
*
*
 
Příspěvky: 44
Registrován: pát dub 06, 2007 13:24,0
Bydliště: Slovensko

Příspěvekod mati1234 » úte pro 18, 2007 21:41,0

DR: ...a este nieco: ako tak sledujem dovezene FF na netu vacsina sa predava bez original radia!!!!! tak nech mi to niekto vysvetli komu to na co je .... proste to vyberu a predavaju bez radia ..ved do ineho to asi nedaju jedine za cenu pilky na zelezo do palubovky....to musia byt uchylny ludia...potom to predavaju zvlast ... no padnute na hlavu....tot moj nazor
Focus, 1.8 TDdi 66kW/90k, hatchback, r.v. 12/2000, Ambiente
mati1234
*
*
 
Příspěvky: 44
Registrován: pát dub 06, 2007 13:24,0
Bydliště: Slovensko

Příspěvekod DR » úte pro 18, 2007 21:51,0

mati1234: jestli tam je originál kabeláž, ta je zakončeá atypickou koncovkou, která pasuje jen na fordí repráky. Ale předělat to na normální repro, na to nepotřebuješ elektrofakultu :wink: . Připadně opět existují redukce z fordích repro na normální.

Jo, při zapojování reproduktorů dodrž u všech stejnou polaritu, je jedno, jestli + na +, nebo + na -, ale musí to být u všech stejně, jinak ten zvuk bude stát za prd. Až to budeš dělat, pochopíš, co myslím.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

zapojení AUX

Příspěvekod leos.kosina » pát pro 28, 2007 20:58,0

otázka na toto téma tu několikrát padla, ale bohužel na ni nikdo neodpověděl. Chtěl bych přes rádio 6000 CD pouštět signál z externího zdroje(iPod apod.). Na rádiu mám tlačítko AUX. Kam to mám na konektoru rádia zapojit? Děkuji za odpoveď ?
CFC 665
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Trend, r.v. 2006, Combi
leos.kosina
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: čtv bře 08, 2007 20:24,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod ybznek » pát pro 28, 2007 23:58,0

Nemá náhodou novej Focus vyvedenej konektor do přihrádky před spolujezdcem?

Jestli ne, tak ti snad pomůže tohle schéma: http://www.erta.ru/base/ford/6000cd_aux.shtml
CMC 666
Ford Mondeo MkIII 2.0 TDDi, 85 kW, r.v. 2001, ambiente, hatchback (konečně opět pojízdné :-))
Uživatelský avatar
ybznek
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1181
Registrován: sob pro 17, 2005 16:48,0
Bydliště: Praha

díky !

Příspěvekod leos.kosina » sob pro 29, 2007 0:11,0

Bohudík nejsem ***** a nejdřív jsem se podíval po konektoru AUX, který ale není zapojený. Takže pokud to doporučené schéma chápu správně na phone audio zapojím pravý a levý kanál ext. vstupu ? Ještě dotaz - kam bych případně zapojil signál z HF ?
CFC 665
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Trend, r.v. 2006, Combi
leos.kosina
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: čtv bře 08, 2007 20:24,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Profesor » sob pro 29, 2007 0:15,0

Novej F nemá standartně montován vstup AUX, asi před půl rokem jsem posílal Cybemu celkem slušně zmapovaný konektor MOST system Fakra pro Ford, aby ho dal na techweb tož se na něj obraťte :idea:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ - výměna za Peugeot Biper - pojízdná dílna/
Vše pryč nahrazeno KUGA 1,6 STline - úpravy probíhají
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1443
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Příspěvekod ybznek » sob pro 29, 2007 0:24,0

leos.kosina: Já bych to teda zapojoval na L+- a R+-.
HF by se právě mělo zapojit na phone audio. A na phone mode zapojíš signál o příchozím hovoru (o tom se tu určitě nějakej příspěvek najde).

Profesor: Pošleš mi to, prosím? (Nebo mám uhánět Cybeho?)
CMC 666
Ford Mondeo MkIII 2.0 TDDi, 85 kW, r.v. 2001, ambiente, hatchback (konečně opět pojízdné :-))
Uživatelský avatar
ybznek
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 1181
Registrován: sob pro 17, 2005 16:48,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod leos.kosina » sob pro 29, 2007 0:31,0

díky za odpověď, ale obávám se ,že jsem ji vůbec neporozumněl.
CFC 665
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Trend, r.v. 2006, Combi
leos.kosina
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: čtv bře 08, 2007 20:24,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: díky !

Příspěvekod Profesor » sob pro 29, 2007 0:31,0

leos.kosina píše: Takže pokud to doporučené schéma chápu správně na phone audio zapojím pravý a levý kanál ext. vstupu ?

Chápeš to úplně špatně, ty svorky phone jsou právě pro připojení audio z HF, AUX je na tom nepopsaném konektoru[bereme v potaz odkaz zaslaný Ybznekem] pin 5 levý kanál ; pin 6 GND ; pin 11 pravý kanál. :wink: Co se týče OEM sady HF tak modul stojí cca 11000,- a kabeláž 3500,- (zatím nemám odskoušeno, je to info přímo od F) origo HF sada komunikuje s rádiem datově a dokud nedostane rádio odpovídající data neaktivuje audio vstup pro HF :cry:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ - výměna za Peugeot Biper - pojízdná dílna/
Vše pryč nahrazeno KUGA 1,6 STline - úpravy probíhají
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1443
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

PředchozíDalší

Zpět na Focus - Rádio, audio

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník