Odnímatelný panel originálního autorádia Ford

Super díky...

Příspěvekod johnys1 » sob bře 29, 2008 17:36,0

Podařilo se nemáš návod na ten typ rádia nějak sním neumím.??Ford 6000CD.
Focus, 1.8TDCI 85kW, hatchback, r.v. 2006, Ghia
johnys1
Junior
Junior
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon bře 24, 2008 19:24,0

Příspěvekod zewl » sob bře 29, 2008 18:42,0

nečekaně Focus, 1.8 TDDi 66kW, kombajn, r.v. 2002, Trend
www.dotnetforum.cz
zewl
*
*
 
Příspěvky: 48
Registrován: úte bře 25, 2008 9:14,0

Příspěvekod ps.slon » stř dub 16, 2008 17:44,0

Dobrý den, reaguji na první článek o ztrátě vyjímatelného panelu z originálního autorádia FORD. Mě se bohužel stalo totéž a snažil jsem se tuto situaci řešit tak, abych nemusel kupovat nové rádio nebo nový originální panel, který opravdu stojí asi 3200 Kč. Vyzkoušel jsem různé panely z Mondeí, Escortů a Focusů a všechny fungovali. Nemohl jsem však žádný "plonkovní" sehnat, nebo za rozumnou cenu koupit. NAKONEC JSEM ZKUSIL PROPOJIT DRÁTKEM KONTAKTY NA AUTORÁDIU A SVĚTE DIV SE, RÁDIO FUNGUJE. Takže ovladací panel není potřeba pro provoz autorádia, pouze pokud odpojíte autobaterii, nemáte čím naťukat kód rádia, což se dá řešit zapůjčením panelu od někoho, kdo ho má. Při správném propojení kontaktů na autorádiu dokonce fungují i předvolby stanic 1 a 6, které jsou pevně na rádiu a všechny ostatní funkce fungují taky. Mám autorádio FORD 5000RDS s kazetovou mechanikou. Jestliže bude mít někdo nějaký dotaz na propojení kontaktů, pokud bude v mých silách, rád poradím.
focus, 1.8tddi 66kw, combi, r.v. 2001, trend
ps.slon
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř dub 16, 2008 3:49,0

Ford 4000 kazeta

Příspěvekod Petr Janů » úte črc 08, 2008 21:16,0

Nemá někdo zbytečný vyjímací panýlek do origin. rádia Ford 4000, popřípadě radu, jak by rádio hrálo i bez něho??? Ztráta nebo krádež, nevím, ale prohledal jsem už všechno!!! :( Díky.
CFC 710
Ford Focus 1.8i 16V 85kW (115k) Ghia, r.v. 2000, 5-dv. hatchback
Uživatelský avatar
Petr Janů
Junior
Junior
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 20, 2007 16:41,0
Bydliště: Zábřeh

Příspěvekod ps.slon » stř črc 09, 2008 8:03,0

Dobrý den, pokusím se pomoct a snad to bude fungovat, protože na mém autorádiu 5000 to "fachčí". Vemte tenký drátek a propojte jím první dva kontakty zleva, které Vám koukají z díry po odstraněném panelu. Drátek musí být natolik dlouhý aby dosáhl až k ůplně poslednímu(osmému) kontaktu napravo. Ten propojíte s prvníma dvěma a to je všechno. Normálně rádio pustíte a ono by mělo hrát. Pokud jste náhodou měl odpojenou baterku, budete potřebovat někde půjčit panel na zadání kódu, drátky nemusíte odpojovat a vše by mělo fungovat. Toto vše mám vyzkoušené osobně na svém autorádiu. Fungují i zbylé předvolby 1 a 6 a všechny ostatní funkce rádia také. Napište prosím, jestli se Vám rádi podařilo rozchodit.[/url]
focus, 1.8tddi 66kw, combi, r.v. 2001, trend
ps.slon
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř dub 16, 2008 3:49,0

Příspěvekod wroom_h2o » čtv črc 16, 2009 18:51,0

Zdravím pánové..
Musím Vám moc poděkovat za radu ohledně rádia FORD. I když rada uvedená výše byla směřovaná na rádio typu 5000, tak musím konstatovat, že funguje i na můj typ "6000 CD RDS E-O-N"..
Jelikož mám auto dotáhlé z ITALIE, a onen odnímatelný PANEL tam prostě nebyl, tak jsem hledal na netu rady, a narazil jsem na toto forum.

Rádio jsem zprovoznil spojením jen prvních dvou pinů (těch od leva). Spojení těchto dvou pinů s tím posledním (osmým) už nebylo potřeba (asi u tohoto modelu). Rádio prostě funguje jak má, jen nemá funkční PŘEDVOLBY 2-5. Na spojení jsem použil měděný drátek z elektro vodiče - lanka (viz obrázek níže).

Obrázek Obrázek

Opatrně jsem protáhl drátek mezi piny, a zakroutil kleštičkama. Moc jsem to nechtěl přehánět, aby nedošlo k deformování pinů (aby někdy v budoucnu šel originální panel opět bez problémů použít). Přebytečnou délku drátku jsem uštípl a SPOJKU posunul co nejníže, aby nebyla moc vidět. Pro názornou ukázku uvádím fotky. FORDUM ZDAR

Obrázek Obrázek
Escort, 1.8 85 kW, combi, r.v. 1997, ABS, 2xAirbag, klima
wroom_h2o
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon črc 13, 2009 18:44,0

:-)

Příspěvekod vrána » sob kvě 22, 2010 19:09,0

Češi si poradí všude. :D
CFC 1443
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Trend, r.v. 1998, 5-dv. hatchback, aquamarine frost, komplet v el., vyhřívané čelní sklo, 4x kotouče, fólie Bruxsafol Ultra Performance 75%, 20%, 20%.
Uživatelský avatar
vrána
*
*
 
Příspěvky: 24
Registrován: úte kvě 18, 2010 22:44,0
Bydliště: Praha 10

Výměna rádia

Příspěvekod vrána » sob kvě 22, 2010 19:28,0

Ahoj,
v mém "novém" ff MkI je rádio s kazetovým přehrávačem, což, jak uznáte, není tak úplně to pravé ořechové. A teď pár dotazů:

1) originál rádio je 2DIN? Možná bych do případného druhého slotu nainstaloval radiostanici. Zatím jsem našel rámeček, který budu potřebovat: http://www.prohifi.cz/plastove-redukce-pod-autoradia/car-audio-iso-redukce-pro-fiesta-96-01-mondeo-96-03-focus-98-cougar-puma-transit-10173-kastlik. Podle tvaru mi to jako 2DIN nepřipadá a auto je momentálně v servisu, takže si to neoměřím.

2) nemáte někdo tip na mezikus, který bude nutno použít mezi nové rádio (Alpine) a ovládání pod volantem? Jsou tyhle redukce stejné pro všechny typy neorigo rádií nebo bude nutno použít pro každou značku něco extra?

Díky všem za radu. Jirka
CFC 1443
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Trend, r.v. 1998, 5-dv. hatchback, aquamarine frost, komplet v el., vyhřívané čelní sklo, 4x kotouče, fólie Bruxsafol Ultra Performance 75%, 20%, 20%.
Uživatelský avatar
vrána
*
*
 
Příspěvky: 24
Registrován: úte kvě 18, 2010 22:44,0
Bydliště: Praha 10

Re: Výměna rádia

Příspěvekod DR » sob kvě 22, 2010 20:26,0

vrána: je to cca 1,8DIN, v mondeu se do té díry po menších úpravách dá nacpat i 2DIN rádio.
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=23&start=280
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?p=81965#81965

převodník k dálkovému ovládání samozřejmě není univerzální - viz téma o DO
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=152&start=40
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?p=35770#35770
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod vrána » sob kvě 22, 2010 21:04,0

Díky, kuchat to asi nebudu, nevím, jak je to u Mondea, že se tam 2DIN vešlo, tady ten rámeček fakt nevypadá, že by ta díra byla nějaká větší...

Já bych vlastně potřeboval dvě DIN šachty nad sebou a rámeček něco jako je tohle: http://www.tme.eu/html/CZ/_framesymbol/ramka_6609_CZ_pelny.html. Zkusím to pohledat, ale hlavně mi jde o to, zda se to do FoFo I vůbec vejde...
CFC 1443
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Trend, r.v. 1998, 5-dv. hatchback, aquamarine frost, komplet v el., vyhřívané čelní sklo, 4x kotouče, fólie Bruxsafol Ultra Performance 75%, 20%, 20%.
Uživatelský avatar
vrána
*
*
 
Příspěvky: 24
Registrován: úte kvě 18, 2010 22:44,0
Bydliště: Praha 10

Předchozí

Zpět na Focus - Rádio, audio

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník