od Honza8 » pon říj 20, 2008 16:39,0
Taky přidám svou zkušenost s touto firmou. Tenkrát jsem koupil Octavii 1.9TDi 66kW 2001 74000km a rozhodl se pro čip u ABC. Zavolal jsem tam a chlápek řekl, že za mnou přijedou do práce a čipnou to na parkovišti, že prý to je otázka 45min. Přijel tedy chlápek s nootebokem napíchl to pod volantem a ouha, ono to nešlo! Řekl mě, že tam mám ještě starou řídící jednotku (prý to je normální a že do faceliftu prvního roku výroby se ještě dávaly staré ř.j.) a že s tím musí odjet do firmy. Vrátil se asi za 2 hodiny, předal auto, že je to OK, naůčtoval si 11000,- a zmizel.... Nenechal mě udělat ani zkušební jízdu, prostě semnou nic dál neřešil, jo jenom řekl, že si chip musí sednout, prý to je otázka cca 500km. Je pravdou, že po ujetí několika stovek km (přesně nevím kolik) už to bylo znát, ale asi tak na 3 dny. Potom auto přestalo táhnout v nízkých otáčkách a něco málo to dělalo v těch vyšších cca od 3000ot do 4000ot. Byl jsem s tím v několika servisech, vyměnil váhu vzduchu, ale nic nepomohlo. A reklamace u ABC? Tahanice asi půl roku a pak už jsem to vzdal. Když jsem chtěl auto prodat, tak se přišlo nato, že je to komplet předělaný rok výroby 96 na 01! Prostě všechno zvenku i ze vnitř! Proto ta stará řídící jednotka. Ve velkém techničáku samozřejmně zapsán rok výroby 01, takže "pěkná práce". Během roku jsem tedy přišel asi o 100000,- při prodeji auta (potřeboval jsem nutně prachy a nemohl se snima tahat po soudech). Auto jsem kupoval v bazaru Auto Rohan Česká skalice (kde se semnou při reklamaci auta taky nikdo nebavil), takže všichni pozor na tento bazar a firmu ABC tuning, která ani nepoznala motor z prvních let výroby!!!! Parchanti a zmrdi to jsou....
Mondeo, 1.8TD 66, Hatchback, r.v. 1997, Ghia