od fidži » ned pro 11, 2005 17:31,0
Zdravím.
Předem se omlouvám za to , že můj problém chci probrat v této sekci , ale nenapadá mě kde jinde bych se měl pobavit o výměně pomocného řemene.Ale k věci.Rozhodl jsem se onen řemen vyměnit (podivné pískání vychazející z míst kde se řemen nachází) a podle Etzolda (mimochodem píše se tam jenom o benzínových motorech) se po uvolnění šroubu na napínací kladce měla ona kladka uvolnit a řemen měl jít lehce sundat.Toto se u mně nedělo.Šroub povolen , ale kladka a řemen zůstaly ve stejné poloze.Chci se tedy zeptat jestli se má celá napínací kladka demontovat a tím se potom uvolní řemen , nebo je chyba někde na mém autě.Dále by mě zajímalo jak je to s nasazováním řemenu nového.Tento řemen by měl zůstat čistý , aby opět nepískal , ale ohledně prostorových možností si nemyslím , že by to tak mělo být.Myslím si , že při nasazování musí zákonitě dojít k ušpinění řemene , protože je tam tak málo místa , že se řemen jistě někde otře a zamaže.No a poslední co mě zajímá je to zda by se měly vyměnit i kladky(řemenice) , nebo je stačí promazat.Jestli ano tak by mě zajímalo jak na to.Tyto otázky chci směřovat hlavně na ty co už to dělali a mohli by mi pomoci s praktickými radami.
Ještě jednou se omlouvám za zařazení do sekce o rozvodových řemenech.
P.S.:je nutné jak uvádí Etzold odpojovat akumulátor?Jestli ano tak proč?
CFC 050
Focus 1.8 TDDi Ghia,2001,kombi
Fiesta 1,25 16V,1998