cukání při akceleraci po brzdění motorem

Re: cukání při akceleraci po brzdění motorem

Příspěvekod Jerry0654 » čtv črc 19, 2012 13:40,0

ahoj všem, jsem tu nový a protože z nějakého důvodu nemůžu zadat nové téma, tak se zeptám tady a poprosím o radu. Známí si koupili Focuse 1,8 16v rv.1999 a hned se objevil problém s cukáním motoru při akceleraci. Na teplotě nezáleží, svíčky jsem měnil originál Ford, měnil jsem i kabely a cívku a nakonec jsem to dal k Charouzovi na Kladně, kde mi sdělili, že je v háji ŘJ, která prý nedává impulsy do cívky. Nemá s tím někdo nějakou zkušenost popřípadě nějaký nápad, jak na opravu mimo výměna za 35000? (to byla mimochodem skoro cena auta:-))
Jerry0654
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: čtv črc 19, 2012 13:21,0

Re: cukání při akceleraci po brzdění motorem

Příspěvekod DR » ned črc 22, 2012 11:27,0

Jerry0654: a co takhle zkusit vrakoviště a jinou ŘJ si koupit tam - tedy pokud je skutečně vadná.

Ale v první řadě bych to dal nějakém schopnému autoelektrikáři, který má potřebné vybavení a umí funkčnost jednotlivých dílů otestovat - změřit osciloskopem, jestli jdou do cívek impulsy, to není nic složitého - když to člověk umí.

Vada ŘJ se občas objeví, ale je poměrně vzácná. V případě výměny ŘJ počítej s tím, že bude nutné znovu naprogramovat imobilizér (=spárovat klíče s ŘJ, jinak nenastartuješ), lepší je si k té "nové" ŘJ" vyžádat od prodejce i původní klíče. Nicméně začal bych tím autoelektrikářem - na tohle opravdu charouz není ta nejlepší volba.


BTW, pokud se ta vada projevovala hned po koupi, tak proč to nereklamovali?????
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: cukání při akceleraci po brzdění motorem

Příspěvekod LenkaV » úte pro 04, 2012 15:40,0

Dobrý den,
nejde mi vložit nové téma tak se zkusím zeptat takhle. Viděla jsem že tu má někdo podobný problém, ale u dieslového motoru, tak se chci zeptat jestli si někdo nebudete vědět rady s mým problémem.
V podstatě auto nedělá nic jiného, než že při rychlosti mezi 80-100km/h cuká, při mírně sešlápnutém plynu, když se snažím udržovat stálou rychlost. Nejdříve to dělalo jen občas, teď se už problém stupňuje a dělá to velmi často. Navíc ještě k tomu začala svítit kontrolka motoru - oranžově. Diagnostika ukazuje chybu na cívce u prvního válce. Cívku jsme nejdřív zkusili jen prohodit s druhou,pro potvrzení chyby. Jenže další diagnostika ukázala opět chybu na první cívce. Že by byly špatné obě cívky se mi nechce věřit. Proběhla i kontrola kabelů kolem válců a cívky a vše na první pohled v pořádku. Nevím jestli s tím má souvislost i to, že mi auto od jara sežralo víc jak 2l oleje?
Od kolegy mám varování jestli to není Variabilní časování ventilů, to se ale nedá nijak zjistit.
Auto jsem koupila na jaře, vyměnila jsem olej, všechny filtry, svíčky. Jedná se o C-max 1.8 duratec, 92kW, rok výroby 2004.
Prosím, nemáte někdo zkušenosti? Podle mechanika to může být stovka věcí a peníze na výměny všeho co nás napadne opravdu nemám. :-(
Děkuji.

Lenka
LenkaV
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: úte pro 04, 2012 15:11,0

Re: cukání při akceleraci po brzdění motorem

Příspěvekod Zajda0577 » sob pro 15, 2012 14:56,0

V podstatě mám stejný problém, Během jízdy mi otáčky spadnou na volnoběh (750) i se zařazeným stupněm, bliká kontrolka žhavení baterie. Musím vypnout motor, znovu nastartovat. Bohužel když se mi to stane během kilometru 2x, tak už to není příjemné. ŘJ jsme měn nedávno. Motor 1,8 Endura DI C09DC, 66kw 6/99 výroba ... :( kdyby měl někdo poznatek čím to může být, budu rád .. teď jsme bohužel momentálně bez auta :( Díky
Zajda0577
Junior
Junior
 
Příspěvky: 0
Registrován: sob pro 15, 2012 14:50,0

Re: cukání při akceleraci po brzdění motorem

Příspěvekod majklito » pon bře 17, 2014 18:11,0

Ahoj,
mam problem s motorem 1.6 TDCI Ford Focus kombi 2008.
Vse fuguje jak ma ale jak natankuji po ujeti par kilometru zacne v motoru skubat pri akceleraci.
Asi tak 3 za sebou potom klid a potom na novo.
Auto mam chvili ale prvni tankovani euroOil bez bioslozek a dnes Benzina Verva a to same.
Potom to prestane a je klid !
Ale i kdyz potom jedu tak pri zeslapnuti plynu je to svyzni a potom zase lenivy a tak se to strida dokola.
Nevite nekdo co stim muze byt ?
Diky za rady !
majklito
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon bře 17, 2014 17:51,0

Předchozí

Zpět na Focus - Motor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník