Palubní počítač

Palubní počítač

Příspěvekod Cybe » čtv kvě 13, 2004 15:12,0

Chtel bych se zeptat, jeslti nemáte nekdo zkusenosti s PP... Jestli jde taky sehnat z vrakace jako pro Mondeo a pak dodatecne na kolene doma domontovat? Jestli byva ve Focusech priprava na nej apod.
CFC 0001
Ford Focus 1.6i 16V 74kW (100k) Trend, r.v. 1999, 5-dv. hatchback
Uživatelský avatar
Cybe
Náčelník CFC
Náčelník CFC
 
Příspěvky: 410
Registrován: čtv zář 04, 2003 7:57,0
Bydliště: Ústí nad Orlicí

Příspěvekod Dali » úte črc 06, 2004 19:47,0

Cau, to by me taky zajimalo. Mam Focus 99 GHIA a bohuzel tam pocitac neni. Bylo by fajn vedet za kolik jezdim :twisted:
CFC 005
Škoda Octavia III 1.6TDi, 85kW, 2018
Focus 1.6 Ghia, 1999, 5-dv. hatchback
Uživatelský avatar
Dali
****
****
 
Příspěvky: 223
Registrován: úte čer 29, 2004 11:26,0
Bydliště: okr. Brno venkov

Příspěvekod ICEman » ned zář 19, 2004 21:13,0

Ahoj,jsem taky bez pal.počítače a moc by se mi líbil.Zkusím ho sehnat,mám známýho v žebráku,tam má Charouz velkosklad.Když ho seženu,pomůže mi někdo se zapojením?
CFC 029
Focus 1.8 16 V,1999,3-dv. hatchback
ICEman
*
*
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon srp 30, 2004 18:22,0
Bydliště: Lubná u Rakovníka

Příspěvekod Wally » pon zář 20, 2004 9:54,0

Taky už jsem po tom pídil a vidim tam jeden zásadní problém: je třeba taky vyměnit levou páčku u volantu, jelikož tou se přepínají jednotlivé volby na PP. Možná to znamená táhnout novej kabel od páčky u volantu k PP - ale to nevim jistě. A taky je třeba před tim přístrojovku vyndat a zjistit, jestli je tam už na PP připravenej konektor - to jsem zatim nedělal.


PS: Mimochodem bydlim kousek od Žebráku a u Charouze už mě nikdo nikdy neuvidí:-)
CFC 003
Ford Focus 1.6 (100k) Ambiente, r.v. 2002, 5-dv. hatchback
Uživatelský avatar
Wally
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 137
Registrován: stř bře 10, 2004 12:42,0
Bydliště: Rokycansko

Příspěvekod ICEman » pon zář 20, 2004 16:54,0

Taky s nima mám špatný zkušenosti.Ale zkusím to přes toho kamaráda.Snad něco sežene.
CFC 029
Focus 1.8 16 V,1999,3-dv. hatchback
ICEman
*
*
 
Příspěvky: 11
Registrován: pon srp 30, 2004 18:22,0
Bydliště: Lubná u Rakovníka

Příspěvekod stan » pát říj 22, 2004 14:58,0

este by ste si mali pozriet ci mate v prednom narazniku snimac teploty, cital som ze treba demontovat ten spodny plast medzi hmlovkami a rukou nahmatat kabel, ale inac by to nemal byt problem (myslim technicky) funcie sa nahodou neprepinaju tymi cudlikmi pod displejom pp? je naozaj nutne menit lavu packu ?
stan
*
*
 
Příspěvky: 25
Registrován: pát říj 15, 2004 10:10,0

Příspěvekod Wally » pát říj 22, 2004 15:18,0

Bohužel je nutné mít levou páčku :( . Na PP se dá pouze vyresetovat hodnota a měnit jednotky (metrické / britské)
CFC 003
Ford Focus 1.6 (100k) Ambiente, r.v. 2002, 5-dv. hatchback
Uživatelský avatar
Wally
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 137
Registrován: stř bře 10, 2004 12:42,0
Bydliště: Rokycansko

Příspěvekod Stano » úte lis 23, 2004 13:55,0

Tiež som si chcel dať namontovať PP, ale servisák mi povedal, že to nejde a keby som to fakt chcel, tak by to stálo 60šutrov!Je to reálne alebo ma chce oškubať?
Dá sa niako zistiť či mám auto pripravené na montáž PP?????
Stano
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát říj 15, 2004 13:00,0

Příspěvekod sedlaq » úte lis 23, 2004 14:24,0

Čo? Koľko šutrov? Je jeblý šutrom po lebeni? :lol:
CMC 187
Ford Fusion 1,4i Ebony, červená Coloredo 2007
Mitsubishi SpaceStar 1,3 zelená 2000
(prodáno Mondeo 2,5 V6 Ghia 1997 sedan)
Uživatelský avatar
sedlaq
*****
*****
 
Příspěvky: 889
Registrován: pát úno 20, 2004 15:04,0
Bydliště: mezi Blanskem a Vyškovem

Příspěvekod Marťas » stř lis 24, 2004 19:08,0

Tak to trochu přehnali. Nevím, co máš za motor a taky nevím, jak je to u Focuse, ale já si dodělávám komp pro Mondeo 1.8TD, do kterého se počítač nikdy nedělal.
Když si to uděláš sám nebo někdo normální, tak to půjde a nebude to za nekřesťanský peníze lidí z Fordu.
Marťas
Mondeo Combi MkII, 1.8TD, 1999
!!! palubní počítač !!!
Marťas
**
**
 
Příspěvky: 68
Registrován: pon čer 21, 2004 19:31,0
Bydliště: Hlinsko / Brandýs nad Labem

Příspěvekod Stano » čtv lis 25, 2004 19:01,0

No rok výroby 2001, confort 1,6.
A nebolo by niaka schéma?
dík
Stano
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát říj 15, 2004 13:00,0

Příspěvekod Marťas » pát lis 26, 2004 17:49,0

To Stano: Zjisti si, jestli se ten komp vůbec někdy stejnýho do auta (myslim se stejným motorem, případně ve stejný výbavě za příplatek). Pokud ano, můžeš hledat, jestli máš ve svým autě přípravu nebo ne. Nevím, jak je to dělaný u Focuse, ale u Mondeí se dával komp místo hodin.
A to, jestli máš přípravu nebo ne, to by zas takovej problém nebyl (si myslím), těch pár drátů se nechá natáhnout vždycky.
Marťas
Mondeo Combi MkII, 1.8TD, 1999
!!! palubní počítač !!!
Marťas
**
**
 
Příspěvky: 68
Registrován: pon čer 21, 2004 19:31,0
Bydliště: Hlinsko / Brandýs nad Labem

Příspěvekod Stano » pát lis 26, 2004 20:30,0

Ako miesto pre PP tam je, ale zistiť to sa asi už teraz nebude dať, ale keď to je comfort, tak by to malo ísť, nie? :?
Stano
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát říj 15, 2004 13:00,0

Příspěvekod Marťas » pát lis 26, 2004 22:23,0

To Stano: Já myslím, že to tam půjde. Jen teda pořád nevím, kde ve Focusu ten palubák je. Pokud je to jako u Mondea (MkI a MkII, jak je to u MkIII a novějších nevím), tedy že se vyndají hodiny a místo nich se tam dá komp (multifunkční hodiny), tak by to bylo v pohodě.
Pokud je tam komp mezi budíkama, tak by to možná mohl být trochu problém, fakt nevim.
Ale myslím si, že to tam půjde a problém to nebude (já jsem ale optimista). Zkus si sehnat fotku počítače, kam se umísťuje a co je na tom místě, když tam počítač není a budeme vidět dál.
Marťas
Mondeo Combi MkII, 1.8TD, 1999
!!! palubní počítač !!!
Marťas
**
**
 
Příspěvky: 68
Registrován: pon čer 21, 2004 19:31,0
Bydliště: Hlinsko / Brandýs nad Labem

Příspěvekod deflepp » sob lis 27, 2004 17:09,0

Display počítače je vedle budíků v takövé trojúhelníkové prohlubni.
CMC 002 + CFC 020
VW Golf Variant 2.0TDI Highline 11/2014 + VW Polo 1.2TSI Comfortline 10/2008
(dříve Ford Mondeo 1.8 16V Festival, 05/1999, hatchback resp. Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 05/1993, sedan)
Uživatelský avatar
deflepp
*****
*****
 
Příspěvky: 803
Registrován: pon zář 08, 2003 10:24,0
Bydliště: Vysoké Mýto

Příspěvekod Návštěvník » sob led 01, 2005 21:09,0

Já jsem se ptal a údajně tam chybí celá kabeláž a dokonce je jiná i řídící jednotka motoru :-o


Takže na PP jsem si nechal zajít chuť :cry:
Návštěvník
 

Příspěvekod Wally » pon led 03, 2005 11:05,0

Tak jsem se o dovolené obětoval a opravdu veškerá kabeláž k PP chybí. Ovšem ještě neházejme flintu do žita, jelikož zapojení PP mám a tomu, že by musela být jiná ř.j. příliš nevěřím (možná pouze u dieselů). Jdou z ní jen 2 kabely. Signál o rychlosti, který jde mimo jiné i k rádiu, takže aktivní být musí, a signál o aktuální spotřebě. Ten se bude muset vyzkoušet... Ostatní signály nejsou až tak důležité a vesměs všechny být funkční musí (kromě čidla hladiny vody do ostřikovačů a teplotního čidla na předním nárazníku).


Ještě přidávám referenci na to, že to někdo dokázal bez výměny řj. a to do TDCi:

http://www.ffoc.co.uk/forum/viewtopic.php?t=4030
http://www.ffoc.co.uk/forum/viewtopic.php?t=44742
http://www.ffoc.co.uk/forum/viewtopic.php?t=52111
CFC 003
Ford Focus 1.6 (100k) Ambiente, r.v. 2002, 5-dv. hatchback
Uživatelský avatar
Wally
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 137
Registrován: stř bře 10, 2004 12:42,0
Bydliště: Rokycansko

Příspěvekod Wally » pon led 03, 2005 11:52,0

Tak po přečtení všech těch příspěvků u kolegů z Anglie se asi odhodlám palubku rozebrat znova, protože konektor může být zapadlý opravdu všude, jak naznačuje několik fotek, kde všude konektor byl...
CFC 003
Ford Focus 1.6 (100k) Ambiente, r.v. 2002, 5-dv. hatchback
Uživatelský avatar
Wally
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 137
Registrován: stř bře 10, 2004 12:42,0
Bydliště: Rokycansko

Příspěvekod Návštěvník » čtv led 06, 2005 21:15,0

Wally píše:Tak po přečtení všech těch příspěvků u kolegů z Anglie se asi odhodlám palubku rozebrat znova, protože konektor může být zapadlý opravdu všude, jak naznačuje několik fotek, kde všude konektor byl...


A odkud jseš? Já jsem z Vysočiny.... :-)

Bylo by super ho najít a rozjet ho....min. na vyzkoušení bych ho na 100% sehnal
Návštěvník
 

Příspěvekod Wally » pát led 07, 2005 9:29,0

Viz můj popis. Pár kilometrů to od sebe máme :) Já bych do toho šel určitě taky, jen sehnat na nějakém vrakovišti PP. Bohužel teď nemám kdy objíždět vrakoviště a Ford za PP bude chtít určitě nemalou sumu. I když v Anglii vychází PP na cca 6000 Kč. O víkendu to ještě jednou rozeberu, protože tam, kde by podle těch angličanů mohl být, jsem se opravdu nedíval... Kdybych konektor nenašel, musel bych tahat celou kabeláž, což prý se dá za den zvládnout :)
CFC 003
Ford Focus 1.6 (100k) Ambiente, r.v. 2002, 5-dv. hatchback
Uživatelský avatar
Wally
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 137
Registrován: stř bře 10, 2004 12:42,0
Bydliště: Rokycansko

Další

Zpět na Focus - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník