update ECU

update ECU

Příspěvekod JiriK » čtv dub 01, 2004 14:16,0

Přiští týden budu u Charouze přezouvat focuse ze zimních GY UG6 185/65 R14 na plecháčích na letní CPC 195/60 R15 na elektronech od Forda (VARIO Y antracit, chtel jsem stribrne, ale nejak se to při objednávání spletlo). Technik mi rikal, ze prekalibruji počítač a že přitom je mozne udelat i update software ECU. Mam focus 1.8i vyrobený v únoru 2000. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?
CFC 007
Ford Focus 1.8i 16V 85 kW (115k) Ambiente, r.v. 2000, combi
JiriK
*
*
 
Příspěvky: 45
Registrován: úte říj 21, 2003 19:27,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Petr » čtv srp 05, 2004 13:50,0

Jak Ti dopadla tenkrát prekalibrace počítače a update software ECU??? Taky o tom uvažuju - jsou viditelné rozdíly třeba v chodu motoru?
CFC 023
Focus 1.8TDI hatchback 5-dv. 2001
Uživatelský avatar
Petr
*
*
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv črc 22, 2004 12:38,0
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod JiriK » stř říj 20, 2004 13:31,0

To Petr: Omlouvám se za pořádně opožděnou reakci. K žádnému "upgrade ECU" nedošlo. Přijímací technik u Charouze mne to rozmluvil (prý by to bylo zbytečné vyhazování peněz). Asi se jim do toho nechtělo.
CFC 007
Ford Focus 1.8i 16V 85 kW (115k) Ambiente, r.v. 2000, combi
JiriK
*
*
 
Příspěvky: 45
Registrován: úte říj 21, 2003 19:27,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Nien » pon pro 19, 2005 15:03,0

Dobrý den. zajímalo by mě kolik takový upgrade ECU může stát.
Nien
Junior
Junior
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv říj 06, 2005 6:53,0
Bydliště: Vsetín

Příspěvekod Bake » pon pro 19, 2005 19:52,0

Přeprogramování řídící jednotky se provádí tehdy,pokud WDS nabídne nový software.Vzhledem k jeho neustálému vývoji se tím mohou vyřešit některé náhodné chyby.Je to většinnou první krok při řešení problémů,pokud nejsou uloženy žádné DTC kódy,hlavně u TDCi.Obávám se.že na Focuse 1,8i už nová kalibrace ve WDS není.
Octavia 1.9TDi 2000
Mondeo 2.0 TDCi, 115k 2006 /služ/
Suzuki V-Strom 1000
Bake
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1195
Registrován: úte srp 16, 2005 21:25,0
Bydliště: ČR

Příspěvekod Nien » úte pro 20, 2005 11:11,0

Jde mi o to že u Focusu co sním jezdím (1,8 16V r.v. 98 výbava ambiente) je problém s vysokýma otáčkama při přeřazování. Krokovým motorkem to není, v jednom servisu kam se jezdí na prohlídky tvrdí že je to normální u všech Focusů ba Fordů. Ale já jezdil i s jinýma Fordama ( Mondeo, Eskord) a tam to není vůbec tak výrazné. Myslíte že by přeprogramování ECU pomohlo? Četl jsem zde o tom taky něco ale prostě se mi to nezdá abych musel při přeřazování ve vysokých otáčkách řadit s výrazdnou prodlevou.
Nien
Junior
Junior
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv říj 06, 2005 6:53,0
Bydliště: Vsetín

Příspěvekod Bake » úte pro 20, 2005 18:32,0

Krokový motorek tam není,ten je u systému CFi,nebo-li jednobodové vstřikování,ty máš už vícebod.To pomalé klesání otáček u Focuse bude dělat s největší pravděpodobností volnoběžný ventil.Pokud máš motor 1,8i,může být problém i v čidle rychlosti.Pokud se nepletu,mělo by být jednoduché to vyzkoušet.Stačí odpojit patici senzoru rychlosti,hledej ho v místě kde z převodovky ústí náhon tachometru.Nebude ti fungovat rychloměr a možná budeš mít menší výkon,jelikož řídící jednotka ztratí signál o rychlosti vozu,ale na určení závady,tedy posouzení jestli po odpojení senzoru klesají otáčky rychleji to stačí.
Octavia 1.9TDi 2000
Mondeo 2.0 TDCi, 115k 2006 /služ/
Suzuki V-Strom 1000
Bake
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1195
Registrován: úte srp 16, 2005 21:25,0
Bydliště: ČR

Příspěvekod Nien » stř pro 21, 2005 7:07,0

Volnoběžný ventil byl čištěný, ale bylo to už nějaký čas. Ale senzor rychlosti ten je na tuty měněný tak dva měsíce spátky. Vypadával budík tak se měnil. Ono je totiž problém se v tom rýpat protože je to firemní vůz, ale chtěl bych ho koupit. Má už hodně najeto a tak se bude prodávat. Ale moc dík. Zkusím oboje.
Nien
Junior
Junior
 
Příspěvky: 3
Registrován: čtv říj 06, 2005 6:53,0
Bydliště: Vsetín

Příspěvekod corsar » pon úno 06, 2006 9:29,0

mal som podobný problém, pri radení mi zostávali "vysiet" otáčky, pri studenom motore sa samovolne zvyšovali, po diagnostike v servise, mi vymenili software v riadiacej jednotke /update/, s tým že jednotka hlásila problém na škrtiacej klapke, problém sa čiastočne vyriešil, otáčky sa "umúdrili" :lol: v istých momentoch však stále zostanú "vysieť", ale nie o tom som chcel, viem kde je problém škrtiaca klapka blbne treba ju vymeniť...
chcel som sa len opýtať: je potrebné po výmene software znova "naučiť" riadiacu jednotku predchádzajúce jazdné vlastnosti? /dynamika jazdy atď./ alebo tieto zostali zachované
Focus 1.8 5d, 1999, ambiente
corsar
Junior
Junior
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned led 29, 2006 15:42,0

Příspěvekod denyno » čtv úno 21, 2008 1:58,0

Zdravím, aj ja som mal podobný problém - prederavená hadička podtlaku niekde pod nasávaním (po dotaze môžem zistiť presne ktorá). A keď blbne tacho, tak tiež.



Ešte:

mne robili update, lebo sa na to nevedeli pripojiť ale asi sa tomu nerozumeli a odvtedy s tým mám viac problémov ako pokoja (nízke otáčky, blikajú svetlá na voľnobeh, pri dobrzdení na 2-ke do križovatky občas zhasne...)

Viete mi poradiť na nový SW nejaký profi servis ktorý sa v tom aj naozaj vyzná??? Koľko to stojí??? P.S. Mne to robili priamo vo Forde na vých. SK.
Focus ZETEC SE 1,6 (100k) COMBI už aj s klímou (dorábaná osobne - pomohol mi aj jeden z tohto fóra - žiaľ meno si nespomínam - prepáč a ďakujem)
Uživatelský avatar
denyno
*
*
 
Příspěvky: 13
Registrován: pát zář 16, 2005 1:33,0
Bydliště: Piešťany - SK

DIAGNOSTICKA ZASUVKA Focus 2.0 benzin rv 2003 asi

Příspěvekod sky59 » úte čer 14, 2011 8:43,0

Zdravim,

chcel som sa pripojit s diagnostikou ale mam podozrenie ze ODB2 asi nie je ODB2 pretoze pin s 12V tam nie je.....

chcel som vlozit foto ale nejde to....

viete prosim poradit ze co je na pinoch diagnostickeho konektora?

dakujem
escort, 1.4i 55, sedan, r.v. 1996, ABG
sky59
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 05, 2010 9:21,0

Re: DIAGNOSTICKA ZASUVKA Focus 2.0 benzin rv 2003 asi

Příspěvekod DR » úte čer 14, 2011 11:43,0

sky59: OBD II je OBD II :wink: , focus 2.0i 2003 ho umí. Ale nečekej zázraky, ford podporuje přes OBD II jen to skutečně základní, všechno ostatní jen přes WDS/IDS (případně jejich klony a napodobeniny).

viz taky
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=452
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=478
http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?p=90112#90112

Co se týká vkládání obrázků, to samozřejmě jde bez problémů, stačilo by řídit se pokyny při registraci a přečíst si návod http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=1048
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: DIAGNOSTICKA ZASUVKA Focus 2.0 benzin rv 2003 asi

Příspěvekod Bake » úte čer 14, 2011 15:58,0

[quote="DR"]sky59: OBD II je OBD II :wink: , focus 2.0i 2003 ho umí. Ale nečekej zázraky, ford podporuje přes OBD II jen to skutečně základní, všechno ostatní jen přes WDS/IDS (případně jejich klony a napodobeniny).

Mám pocit, že jde o Escorta 1996 a ten OBD nemá....
Octavia 1.9TDi 2000
Mondeo 2.0 TDCi, 115k 2006 /služ/
Suzuki V-Strom 1000
Bake
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1195
Registrován: úte srp 16, 2005 21:25,0
Bydliště: ČR

Příspěvekod dj.DEKL » úte čer 14, 2011 18:27,0

Ale má 8-)
------------ Ford Escort 1.6 16V 66kW GHIA rv:05/1997 ------------
-- Ford Mondeo 2.2 TDCi 114kW Titanium X kombi rv:03/2005 --
Uživatelský avatar
dj.DEKL
***
***
 
Příspěvky: 107
Registrován: ned říj 17, 2004 15:08,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod DR » úte čer 14, 2011 18:46,0

Jenže řeč je tu o "Focus 2.0 benzin rv 2003 asi".
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod sky59 » úte čer 14, 2011 19:13,0

DR píše:Jenže řeč je tu o "Focus 2.0 benzin rv 2003 asi".


uz som to asi vybadal, ten Focus ma iba K-line (nema can ani L )

co ma mylilo je to, ze pin 13 sa vraj pouziva ako programovacie napatie pri flashovani , pretoze je tam osadeny ale OBD2 ho nedefinuje

a pin 16 ma +12V ako kazdy OBD2

prosim ta, co by sa dalo vidiet pomocou VCDS-Lite? zrejme nejaku mnozinu ktoru definuje OBD2 protokol, ma niekto popis ze co musi OBD2 komunikacia podporovat?

tie dalsie protokoly co si spominal, zrejme stale komunikuju cez K-line?
escort, 1.4i 55, sedan, r.v. 1996, ABG
sky59
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 05, 2010 9:21,0

Příspěvekod sky59 » úte čer 14, 2011 19:18,0

dj.DEKL píše:Ale má 8-)



zaujal ma aj ten Escort, vies mi prosim ta napisat kde najdem K-line, +12 a GND? a kde je tam konektor? ide o rv asi 1998 1.4 benzin

tu sa da aj vidiet:

http://marec2010.szm.com/
escort, 1.4i 55, sedan, r.v. 1996, ABG
sky59
Junior
Junior
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 05, 2010 9:21,0

Příspěvekod Tomin123 » stř čer 15, 2011 18:54,0

Focus 2003 musi mit osazene piny 2 a 10 = sbernice SCP/PWM. Temi se diagnostikuje motor. Pin 7 je jen pro ABS, Airbag, apod.
U Escorta budou piny 3 a 11 pro motor (coz je special Fordi sbernice EEC IV jednotky), sedmicka je pro ABS a pripadne pro immobilizer.
Konektor ma standardni DLC (nejmenuje se OBD) a je u nohou spolujezdce na prave strane na deklu pod zaslepkou ve tvaru konektoru.
Ford Mondeo, 1.8 16V, blacktop '1999, ghia
Opel Omega C 2.5 V6 Elegance
Diagnostika pro Ford motory, ABS, Airbag, ...[http://www.fordfans.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=8&t=25694]
Uživatelský avatar
Tomin123
***
***
 
Příspěvky: 159
Registrován: úte led 13, 2009 19:38,0
Bydliště: Kamenné Žehrovice, Praha


Zpět na Focus - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník