Tempomat

Příspěvekod Premysl Hruby » pát bře 04, 2011 16:55,0

je možné, že máš zoxidovaný kontakt u tlačítka +.
Mě to dělalo z kraje taky, ale soustředil jsem se na to a po čase se to spravilo. Pokud ti vůbec + talčítko nefunguje, navrhuji rozebrat a vyčistit kontakty a projít kontakty a kabliky.
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Re: Aktivace tempomatu

Příspěvekod payanek » sob bře 12, 2011 22:54,0

Georgino píše:se aktivuje podržením levého bílého tlačítka A SOUČASNÝM stisknutím + nebo - ....


Ahoj, urcite neni potreba drzet bile tlacitko - staci ho jednou stisknout po nastartovani - aktivuje se tim tempomat a pak uz jen pouzivas pravou stranu volantu (+, = a -)

Pravdepodobne budes mit zoxidovane kontakty u +. Je vcelku jednoduche tlacitka rozebrat a vycistit, jen musis oddelat airbag - bacha na vystreleni.

Jinak verejne slibuju, ze do 14 dni bych mel dat konecne dokupy navod na tempomat, ktery jsme zacali s Premkem :)

Pavel
mondeo, 1,8i, LPG 85kw, sedan, r.v. 1998, zakladni vybava, dodelany origo tempomat
payanek
*
*
 
Příspěvky: 19
Registrován: ned lis 15, 2009 23:54,0

Příspěvekod Georgino » pon bře 21, 2011 19:48,0

No to je prave divny, bo po aktivaci tlacitko + funguje bez problemu.... ale aktivace jde jen s drzenim bileho a minus .... tak jsem zmaten :shock:
No co, hlavne ze fachci :)
Mondeo, 2.5 V6, 125kW, hatch, r.v. 1999, Ghia
Georgino
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř bře 02, 2011 15:01,0

Příspěvekod Luki.xy » úte čer 21, 2011 19:34,0

Snad toto téma ještě někdo sleduje :)

Ahoj všichni, někdy v zimě, po přečtení tohoto tématu jsem se rozhodl si tempomat taky dodělat, sehnat samotý tempomat (krabička v mototru) bylo lehké, sehnat volant už tolik ne, nejbližší který jsem našel byl z anglie (kromě jednoho němce který chtěl za samotný volant 600E!!!!), ale anglicky jsem se tak nějak domluvil a volant už je taky doma. Teď prostě nemůžu sehnat kabely k pedálům. Když už jsem (zcela výjimečně) narazil na náhradní díly z verze s tempomatem, skoro vždycky šlo o automat, kde ale chybí kabel ke spojce. Takže se chci zeptat, jestli někdo nemáte kontakt, nebo radu kde bych se mohl podívat, optat. nebo třeba www. slyšel jsem pár lidí mluvit o polsku, že je tam všechno, ale polsky fakt neumim, to by mi musel poradit snad jen někdo z příhraničí.

Druhá otázka je, jak udělat kontrolku na přístrojové desce. V samotné přístrojové desce pravděpodobně bude pozice na žárovičku, tu bez problémů dodám, ale odkud tam mám přivést kablík, aby mi svítila když bude aktivovaný tempomat? Může mi někdo kdo už to dělal poradit?
Mondeo, 2.5 V6, 125 kW, sedan, r.v. 2000, Ghia
Luki.xy
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv říj 21, 2010 15:48,0

Příspěvekod Premysl Hruby » úte čer 21, 2011 20:11,0

Cau, vlakno sleduju, protoze mi dosla upominka na mail. Kdyz das mail, poslu ti navod, ktery jsem kdysi psal.
Jeste jedna vec, i kdyz mas verzi Ghia jako ja, prover si zda jiz nemas spoustu kabliku uz z vyroby.
No lepsi bude asi zacit tim mailem, v navodu to mam popsane i s fotkama
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Příspěvekod Luki.xy » úte čer 21, 2011 21:28,0

Premysl Hruby: Je to trošku divný, ale nejde mi poslat SZ a mail mi to nezobrazí když nemam Outlock (nebo jak se to píše), Nemohl bys mi prosím poslat třeba přes SZ mail? Děkuju :)
Mondeo, 2.5 V6, 125 kW, sedan, r.v. 2000, Ghia
Luki.xy
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv říj 21, 2010 15:48,0

Příspěvekod DR » úte čer 21, 2011 21:49,0

A nebylo by jednodušší dát ten návod na techweb?
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Premysl Hruby » pát čer 24, 2011 7:46,0

To DR: To vis, ze bylo, ale nejtezsi je dokoncit jej. Mame ho uz skoro hotovy, Payankovi zbyva dokoncit jednu kapitolku a jde to k tobe. Doufam, ze to ted behem vikendu spichneme.
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Příspěvekod Premysl Hruby » úte čer 28, 2011 13:16,0

Cca po roce a par mesicih s tempomatem prichazim s dotazem na majitele MKII - idealne od r.v. 1998, kteri, maji tempomat jiz zabudovany od vyroby. Zaznamenal jsem totiz urcitou zvlastnost pri indikaci aktivniho tempomatu (kontrolka na palubce). Dela me to jiz od zacatku co jsem tempomat nainstaloval, le nejak jsem to neresil, protoze to nemam zadny vliv na funkcnost.
Kdyz mam vypnute svetla, tak kotrolka sviti jasne zelene. Stejne jako jasne zelene sviti kontrolky blinkru. Jakmile ale zapnu svetla, a staci i jen poloha parkovacek, tak intenzita sviceni kontrolky tempomatu v zapnutem stavu se snizi tak 50%. Proste jen tak mzoura.

Podotykam, ze okruh kontrolek neni propojen se stmivacem podsviceni palubky a ost. ovladaci na stredovem panelu. Ostatni kontrolky se takto nechovaji.

Dela vam to taky tak?
Kde muze byt problem?

Diky za vase postrehy.
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Příspěvekod DR » úte čer 28, 2011 13:59,0

Premysl Hruby: to je v pořádku, tak je to správné, tak to má být. Protože je to jediná kontrolka, která ti za normálních okolností na palubce svítí trvale, takže když je "noc", sníží se její jas, aby neoslňovala. To není chyba, to je vlastnost.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Kontrolky

Příspěvekod David V » úte čer 28, 2011 14:01,0

To může být z důvodu, aby přílišná svítivost kontrolky svým oslňováním neobtěžovala řidiče. Bohužel se z denním svícením tato docela dobrá vlastnost ztratila.
Vlastním pozdější hranaté Mondeo, kde se dálková světla zapínají i vypínají pohybem páčky k sobě a světelná houkačka je napůli cesty. Občas se mi stane, že to s houkačkou přeženu a rožnu dálková, ale kontrolka tak slabě svítí, že ji prostě za slunného dne nevidím. Řekl bych, že přepínání dopředu a zpět s houkačkou k sobě bylo mnohem lepším řešením.
Ford Mondeo, 2.5 V6 125kW, liftback, r.v. 2001, Ghia, MTX75 - 212 tkm
(před tím Opel Vectra 1.8i 66kW, sedan, r.v.1995)
(ještě dříve Opel Kadett 1.3S 55kW, htb, r.v.1986)
Uživatelský avatar
David V
****
****
 
Příspěvky: 252
Registrován: úte črc 07, 2009 11:26,0
Bydliště: Brno

Re: Tempomat

Příspěvekod Premysl Hruby » úte zář 18, 2012 14:21,0

Tak po cca 2 letech radostného si užívání tempomatu mě přestal o vikendu fungovat. Závada se projevuje ale natolik zvláštně, že bych řekl, že je někde uvolněný kablík nebo něco podobného.
Po najetí na rychlost cca 40 km/h mačkám horní levé tlačítko na volantu a zároveň "+" nebo "-" na pravé strané, jako obvykle se rosvítí kontrolka, ale tempomat nefunguje = nedrží nastavenou rychlost. Šlápnu na brzdu kontrolka shasne, kontrolku znovu rosvítím jakože chci aktivovat tempomat a když šlápnu na spojku tak se nic neděje a kontrolka svítí dál (což je špatně, šlápnutím na brzdunebo na spojku by mělo dojít k přerušení činnosti tempomatu).
Pokud zpomalím pod cca 40 km/h tak se tempomat sám vypne, resp. kontrolka sama shasne (což je v pořádku).
Ovládání na volantu funguje dobře, houkačka taky, ABG kontrolka taky funkuje korektně.

Netušíte kde je zakopaný pes? Nic vyjmečného jsem nedělal jen jsem včera ráno sednul do auta a při cestě do práce si chtěl pustit tempomat a ono nic. :cry:
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Re: Tempomat

Příspěvekod funesco » pon bře 17, 2014 18:08,0

Zdravým Vás. Čítal od vás som postup na MondeoTechWebu dodatočnu montáž tempomatu na Mondeo MK1-MK2 a chcel by som to zrealizovať no otázka je:
Mám Mondeo MK2 1,8 TD Ghia 1998 bude to fungovať aj na diesiel ?

Dakujem
Roman Laczko
Nové Zámky.
Mondeo 1.8 TD Combi Ghia. r.v. 1998.
funesco
*
*
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv bře 19, 2009 14:18,0
Bydliště: Slovakia

Re: Tempomat

Příspěvekod Premysl Hruby » úte dub 01, 2014 22:59,0

Teoreticky by to jít mělo. Celý systém používá jako vstup signál rychlosti vozidla (Vehicle speed signal). Ten si můžeš vytáhnout z několika míst v motoru. Nevím ale jak se dá pak napojit lanko od servomotoru přímo na palivové čerpadlo.
Prema CMC 410
Ford Mondeo Hatchback 1,8i 16V Ghia, *25.3. 1998 - † 19.5.2017
Uživatelský avatar
Premysl Hruby
****
****
 
Příspěvky: 464
Registrován: úte úno 10, 2004 22:10,0
Bydliště: VS (pred tim SY)

Předchozí

Zpět na Mondeo MK I-III - Interiér, výbava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník