Handsfree a mobily

Příspěvekod Profesor » pon led 12, 2009 23:21,0

:arrow: koudak: :( nenaťukal, jen origo kabel svazek cca 3500,- Už tady dlouho vyhrožuju, že se pokusím o spárování s Nokia CLK7, já mám CLK5 ale nemohu se dokousat na ext. modul BT91, jinak po kab. fung. Ten jouda co slíbil zapůjčení 7čky na já prdí :(
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Příspěvekod koudak » pon led 12, 2009 23:33,0

Uf tak tohle bylo na mne asi moc erudovaný. CLK7 apod... NEROZUMĚT Ale to asi není důležité.
Škoda, že jsi se nesplet. 12 tisíz za to nedám. Já jsem koukal do manuálu a to origo handsfree, co mám v autě, se skládá z: řídící jednotky do které jsou píchnuté + mikrofon+ repro (rádiorepro)+ kolíbka. Myslel jsem si, že prostě koupím BT modul, který do té řídící jednotky píchnu místo kolíbky, a celé to bude za "babku".
Mondeo, 2.0 TDCi 96kW, combi, r.v. 10/2004, 6 speed, EURO 4, ghia Ex., bez DPF, 230 tkm
koudak
****
****
 
Příspěvky: 227
Registrován: pát srp 22, 2008 22:42,0

Příspěvekod koudak » pon led 12, 2009 23:52,0

Brouzdal jsem po netu. Myslel jsi tenhle svazek http://www.amazon.com/Bluetooth%C2%AE-H ... B000G6WREK ? A ktomu bych koupil třeba ten modul parrot?
Mondeo, 2.0 TDCi 96kW, combi, r.v. 10/2004, 6 speed, EURO 4, ghia Ex., bez DPF, 230 tkm
koudak
****
****
 
Příspěvky: 227
Registrován: pát srp 22, 2008 22:42,0

Příspěvekod Profesor » pon led 12, 2009 23:56,0

Ne tohle jsem na mysli neměl (zapojení téhle opičárny je na techwebu) toto je obyč. redukce pro HF Parot. Ajta :!: koknul jsem znovu a ono to má ještě staré Fordí koncovky pro radio, na TW je Most konektor :idea:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Příspěvekod m.a.x.i.m.u.s » pát led 23, 2009 13:27,0

Tento bazmek http://www.netshop007.cz/fwd-bluetooth- ... vni-drzak/ by asi neřešil dodělání Bluetooth místo vestavěné HF origo Ford, že?
Cena by totiž byla lákavá.
Mondeo ST220, 166kW, kombi, 11/2003 model 2004
Uživatelský avatar
m.a.x.i.m.u.s
****
****
 
Příspěvky: 291
Registrován: úte lis 04, 2008 11:58,0

HF Parrot k densu

Příspěvekod RamboZambo » čtv bře 05, 2009 15:18,0

Hoj. Nezkoušel jste někdo připojit Hf Parrot k DENSU? Nejsou s tím nějaké potíže? Pracuje to správně?
CMC 972
VW Touran 2.0 TDCI, 2008, DSG
Ex: Mondeo 2.2 TDCI, MKIV, 2005, kombi, Titanium
Ex: Mondeo 2.0 MkII, 1997, hatchback
RamboZambo
**
**
 
Příspěvky: 88
Registrován: pon zář 25, 2006 21:03,0
Bydliště: Pardubice

BT na DENSO

Příspěvekod MartinCB » ned bře 29, 2009 13:49,0

Zdravím,

projížděl jsem servisní menu DENSA a po navolení volby "BT/VCM" v "SYSTEM OPTIONS" se mi objevily ikony pro HF (poslal bych obr, ale nevím jak). Telefon však přes BT žádnou HF nenešel. V "PHONE MENU" se dá navolit "Bluetooth", ale DENSO pak začne jen přemýšlet.

Po vypnutí rádia ikony zase zmizí.

Znamená to, že moje DENSO BT ještě nemá?r.v. 2005
Mám tam ještě těžkou HF pro SIEMENS. Nemůže se to nějak prát?


Obdobně to funguje i pokut navolím RSE (rear seat entertainment). Ten tam sice mám, ale nemůžu to pořád rozchodit. Po vypnutí rádia ikona "RSE" zase zmizí.

Díky za radu.

Martin
C-MAX, 2,0TDCI 100kW, MPV, r.v. 2005, Ghia
MartinCB
Junior
Junior
 
Příspěvky: 8
Registrován: čtv lis 20, 2008 21:28,0

Příspěvekod petrsa » ned bře 29, 2009 14:06,0

A jaky mobil mas? Siemens? Nektere mobily maji problemy s protokolem. Je to treba konkretne Nokia a BT HF Siemens. Pro jistotu ale vypni pridavnou BT HF sadu. Tu sadu mas jakou - HKW600?
CMC 020 (Ford Mondeo Club)
Mondeo MkI 1.8 16V Ghia, 1995, combi - prodáno
Opel Omega Caravan CD, 2.5DT - R6 z Bavorska, 2000 + Peugeot 206, 1.9D XR Presence, 2001,
Uživatelský avatar
petrsa
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1972
Registrován: pát zář 05, 2003 7:59,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod MartinCB » ned bře 29, 2009 14:22,0

Telefon mám Nokia E65. Ta druhá HF sada není BT ale drátová. Typ nevím koupil jsem to s autem, na konzole pro telefon jsou tři tlačítka "+","-" a "ksicht". tuhle tu HF nepoužívám, protože siemese nemám.

Martin
C-MAX, 2,0TDCI 100kW, MPV, r.v. 2005, Ghia
MartinCB
Junior
Junior
 
Příspěvky: 8
Registrován: čtv lis 20, 2008 21:28,0

Příspěvekod DR » ned bře 29, 2009 15:16,0

MartinCB: jak píše petrsa, nokia má poněkud svérázný přístup k normám a specifikacím. A její aplikace BT je toho důkazem. Já jsem měl celkem štěstí a N6234 mi s BT v autrádiu Pioneer DEH P55BT základní funkce (hlasité telefonování) zvládá. No a drobnosti jako stav signálu nebo aktuální kapacitu akumulátoru, to holt oželím (i když předchzí siemens s tím neměl problémy).

Zkus to ještě s jinou značkou telefonu, doporučil bych SE.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod MartinCB » ned bře 29, 2009 20:55,0

Doma máme jen NOKIA, ale zkusím si nějaký půjčit.

Co mne ale zaráží je to, že se po vypnutí rádia ikony HF ztratí a v servisním menu se volba zruší.

Martin
C-MAX, 2,0TDCI 100kW, MPV, r.v. 2005, Ghia
MartinCB
Junior
Junior
 
Příspěvky: 8
Registrován: čtv lis 20, 2008 21:28,0

Příspěvekod Profesor » ned bře 29, 2009 23:06,0

:arrow: MartinCB: starší model musel mít externí BT modul a pokud tam máš připojenou drtát HF a je origo tak BT tam z největší pravděpodobností nebude, povedlo se ti zřejmě vyvolat pouze obslužný program a ten pak čeká na odpověď z BT modulu a proto se nic neděje. Je to pouze doměnka založená na pricipu těchto zařízení :idea:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Parrot 3200LS color

Příspěvekod kalimero » ned dub 12, 2009 17:35,0

takze vcera som spojazdnil Parrot na Denso, super jednoducha instalacia, Parrot ma dobre funkcie, dokonca sa v pohode sparoval a syncol s mojim iPhonom :-)

http://www.parrot.sk/blade/c/39/parrot- ... metre.html
Mondeo, 2.0 TDCi, 2005, navi, sedan
Uživatelský avatar
kalimero
**
**
 
Příspěvky: 57
Registrován: pát lis 11, 2005 15:42,0

Příspěvekod mili » pon dub 13, 2009 21:45,0

Co myslíš tím "spojazdnil Parrot na Denso"? Zobrazuje se ti něco na Densu nebo tak něco?
Mondeo, 2.0 TDCi 96kW, combi, r.v. 2003, ghia
mili
*
*
 
Příspěvky: 21
Registrován: úte čer 10, 2008 21:09,0
Bydliště: Klatovy

parrot

Příspěvekod kalimero » úte dub 14, 2009 13:05,0

nezobrazuje, mam na mysli, ze som ho pripojil k Denso, ako externu BT handsfree, s tym ze uspesne mutne radio v pripade hovoru :-)
Mondeo, 2.0 TDCi, 2005, navi, sedan
Uživatelský avatar
kalimero
**
**
 
Příspěvky: 57
Registrován: pát lis 11, 2005 15:42,0

Příspěvekod Suk12 » stř kvě 27, 2009 19:58,0

Zdravím,

řeším otázku handsfree v Mondeu a chtěl bych požádat o radu. Na internetu jsem našel schéma pro připojení přes bluetooth, které znázorňuje první obrázek. Možnost bluetooth ale ve výbavě našeho vozu není, ale zřejmě by měla být možnost připojit mobil přes kabel. Pokud jsem to dobře pochopil, tak by měl kabel vést z místa, které je vyfoceno na druhém obrázku. Zřejmě ale nepůjde handsfree využívat na všechny mobily. Máte někdo s podobným připojením zkušenosti? Nevíte o jaký se to jedná výstup (konektor)? Předem děkuji za případné info.

Obrázek
Obrázek
Mondeo, 2.2 TDCI, Liftback, r.v. 2005, Ghia
Suk12
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned kvě 24, 2009 17:24,0

Příspěvekod slunce » úte srp 04, 2009 19:36,0

Zdar všem
Mám možnost koupit Handsfree Nokia CK7-W ale je bez repro. jen s kabelem a tímto konektorem. Nevíte někdo zda je moje rádio(6000E 6CD) kompatibilní?
Děkuji
http://picasaweb.google.cz/sllunce/Albu ... 5545282082
http://picasaweb.google.cz/sllunce/Albu ... 7624613394[/img]
Ford Mondeo 2.5 V6 combi, Durashift 5-tronic Ghia-2002 (LPG-STAG 300)
Uživatelský avatar
slunce
***
***
 
Příspěvky: 116
Registrován: pon úno 12, 2007 20:45,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod Profesor » úte srp 04, 2009 21:31,0

podmena traffica testxxxxxxxx
:arrow: slunce:Ten konektor co je na fotce je vložka do MOST konektoru tzn. nová rádia s tím středovým čudlem na zapnutí a hlasitost :idea: Na to haby spojení fungovalo správně jsou třeba tři dráty 1-mute, 2-audio. :wink:
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Příspěvekod slunce » stř srp 05, 2009 8:30,0

Kromě tohohle konektoru tam jsou ještě červený drát(+) černý(-) žlutý(?) a modrý(?) Typuji že jeden z nich bude mute a jeden asi k zapalování(vyp-zap) Je nějaká možnost jak to zapojit aby fungovaly repro. od rádia?
Ford Mondeo 2.5 V6 combi, Durashift 5-tronic Ghia-2002 (LPG-STAG 300)
Uživatelský avatar
slunce
***
***
 
Příspěvky: 116
Registrován: pon úno 12, 2007 20:45,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod slunce » stř srp 05, 2009 19:53,0

A ještě jeden dotaz. Co se skrývá pod tímhle? Není tam třeba mikrofon k handsfree?

http://picasaweb.google.cz/sllunce/Albu ... 1597604514
Ford Mondeo 2.5 V6 combi, Durashift 5-tronic Ghia-2002 (LPG-STAG 300)
Uživatelský avatar
slunce
***
***
 
Příspěvky: 116
Registrován: pon úno 12, 2007 20:45,0
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK I-III - Interiér, výbava

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron