Jojo, plnění pneu inertem doporučuju si osobně pohlídat. Zjara jsem zakoupil u jednoho Barumu v Praze nové letní liťáky a pneu (jiné než na obrázku - pozn. aut.). Domluvili jsme se, že mi je obujou, vyváží a naplní inertem a já si je odvezu v kufru domu. Všechno OK - supr kola s černýma čepičkama - tehdy jsem netušil, že inertní úzus je červená čepička (jenom mě trochu rozladilo, že doma odpadlo z některého kola 20g lepící závaží - nechal jsem je to převážit a prý nikde 20 g nechybí -

tak mám teda aspoň suvenýr).
Teď jsem tam byl znova, neb jsem nemehlo a neumim couvat -

- o ostrý obrubník jsem vcelku slušně jednu pneu zdemoloval

nevadí, mám Eurogaranci - výměna za funglovní pneu asi za 600 i s prací atd.
V kanceláři jim povídám, že chci naplnit inertem - prý žádný problém. Při čekání až to technici udělají, jsem tak letmo mrknul do dílny a právě huštěná pneu byla napíchnutá na klasický kompresor a tlaková láhev s N tam jenom stála smutně v rohu. Tak jsem se zeptal, proč tam dávají vzduch - plácali nějaký nesmysly a nakonec to nafoukli tim dusikem.Když jsem se ptal, jestli jsou si jistí, že v těch ostatních 3 pneu co mi dělali na jaře (bez mé přítomnosti) je dusík, tak prý samozřejmě, akorát tehdy neměli zrovna na skladě ty červené čepičky

teď mi je dali na požádání - na polici jich byla plná pixla
Doporučuju fakt hlídat, co tam dávaj.
Jak říká Fox Mulder - "Trust No1"
PS: omlouvám se za délku. Ve škole mě slohovky dost bavily