Palivoměr + výstraha

Příspěvekod Pavel » čtv úno 10, 2005 0:16,0

Mne po vypnutí motoru taky ručka ukazatele paliva neklesa. Mam ji na stejném místě i druhý den. Je to asi normál. Když natankuju tak se zvedne až po zapnutí zapalování a ještě lépe když se rozjedu.
CMC 088
Mondeo 1.6 GLX, 1995, Hatchback
Pavel
*
*
 
Příspěvky: 15
Registrován: sob zář 20, 2003 7:51,0
Bydliště: Pardubice

Příspěvekod Hokky » čtv úno 10, 2005 10:38,0

To Pepe Lopez: koukám, že to máme stejný i tu strašnou spotřebu :oops: :cry:

Mě taky zůstává ručička palivoměru "viset" při vypnutí klíčku, ale na druhou stranu, trochu "ubívá" takže druhý den po nastartování trochu stoupne
CMC 096
Mondeo 1,8TD, Trend, 6/99, Turnier, vzd.filtr JR
Škoda 136 pickup 50kW 1993
Uživatelský avatar
Hokky
*****
*****
 
Příspěvky: 811
Registrován: pát zář 05, 2003 7:42,0
Bydliště: Trutnovsko - Batňovice

Příspěvekod Corrado » čtv úno 10, 2005 19:17,0

Stalo se mi to, že jsem nacpal nádrž co to šlo, až po hrdlo, jel jsem na dovolenou, po ujetí 400 km ručka stále ukazovala plnou, vyděsil jsem se, že se palivoměr zasekl a bůhvíco ještě. Ale pak to šlo rychle dolů, po dalších 200 km pod 3/4 a pak ještě rychleji, celkem jsem do hladového oka najel kolem 950 km, dlouhé trasy samozřejmě, ale i tak je spotřeba pěkná.
CMC 198
Mondeo 1,8 TD combi černé jak noc
Octavia 1,9 TDi SLX combi 2000
Uživatelský avatar
Corrado
****
****
 
Příspěvky: 347
Registrován: stř bře 24, 2004 8:30,0
Bydliště: Klášterec n.Ohří

Příspěvekod Astrid » pát kvě 20, 2005 7:02,0

No tak tu jsem poprvé......Asi se mi zasekl palivoměr. Vypl sem motor a rafička klasicky neklesla na nulu. Už sem tu četl že to je normální. To jako že při vypnutí motoru nikdy neklesne ale jinak normálně ukazuje že ubývá???? Nebo co s tim. Nemám chuť někam tlačit auto, měl sem omegu kde si palivoměr ukazoval co chtěl a tlačit kombíka omegu neni žádnej med......... :evil:
Astrid
***
***
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř kvě 18, 2005 13:40,0
Bydliště: Cheb

Příspěvekod Mikki » pát kvě 20, 2005 7:32,0

Astrid:
a) nemáš nastavený podpis, jak ukládají pravidla
b) sám sis odpověděl, četl jsi to tady, tak co ještě řešíš ...
CMC 001, CFC 002
Mondeo 2.2 TDCi 147 kW lift 2012 Titanium+
Focus 1.6i 74 kW hatch 2011 Trend+
Ford dříve:
Focus 1.6i 99, Cougar 2.0i 99, Mondeo 1.8i 99, Escort 1.4i 92
Uživatelský avatar
Mikki
CMC Chairman
CMC Chairman
 
Příspěvky: 1794
Registrován: čtv zář 04, 2003 9:21,0
Bydliště: Hrdleev

Příspěvekod Corrado » pát kvě 20, 2005 7:35,0

for Astrid:
Nepíšeš co máš za vůz, podpis taky nemáš, podle pravidel fora. No nic, u Forda Mondeo, Sierry, Fiesty a pod. je palivoměr systému poměrového přístroje, to znamená, že jde o dvě cívky do kříže a jedna je o stálém napětí 12 V, druhá je napojena na čidlo palivoměru - reostat. Proměněním odporu reostatu se mění poměr mezi cívkami a ty se staví podle magnetického pole do určené polohy. Přístroj nemá vratnou pružinku, nevrací se zpět, jen se ručka může pohnout o trochu jinam. Při zapnutí klíčku se okamžitě vyrovnává, ale většinou po vypnutí zůstane ručka palivoměru tam kde byla.
CMC 198
Mondeo 1,8 TD combi černé jak noc
Octavia 1,9 TDi SLX combi 2000
Uživatelský avatar
Corrado
****
****
 
Příspěvky: 347
Registrován: stř bře 24, 2004 8:30,0
Bydliště: Klášterec n.Ohří

Příspěvekod Astrid » pát kvě 20, 2005 7:52,0

Se velice omlouvám, snad jsem to dostatečně napravil. Prominte.... Až budu mít za sebou 100 příspěvků tak už to bude v pořádku :D
Fiesta, 1.3, 1996, flair
Astrid
***
***
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř kvě 18, 2005 13:40,0
Bydliště: Cheb

Příspěvekod Michajda » pát srp 12, 2005 0:02,0

Zdravím Vás přátelé,
o přesnosti palivoměru jsem se tady už někde vyjádřil. :twisted: Nicméně škoda, že jsem neměl po ruce notáře. Po "narvání" nádrže až do hrdla jsem ujel přesně 1092 km do dalšího tankování.Samozřejmě mimo město, ale řekněme ve smíšeném režimu. Osobně to beru jako kuriozitu, prostě něco jako "povedlo se". Nebo myslíte, že se to dá zopakovat? :lol: :lol: :lol: :?: :?:

Asi je to OT, ale kde jinde se mám "pochlubit"? :roll:

Co třeba v tématu o spotřebě? Mikki
Ford Fusion 1.4i 59 kW červená metal. Tango Ebony 7/2007
(Ford Mondeo 1.8.TD Combi CLX 12/94 CMC188 prodán)
Uživatelský avatar
Michajda
*
*
 
Příspěvky: 22
Registrován: pát bře 12, 2004 23:13,0
Bydliště: Kroměříž

Nefunkcni palivomer

Příspěvekod crossover » čtv lis 03, 2005 13:04,0

Dobry den,

nevite, jestli nekde neni tematem diskuze nefunkcni palivomer?

Moc dekuji.
Ford Mondeo 1.8 TD Ambiente - 2000 - Kadan
crossover
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv lis 03, 2005 12:42,0

Příspěvekod kutil » pát dub 07, 2006 10:45,0

Ahoj, od počátku mám problémy s palivoměrem, je hodně nelineární. To je ale chyba ve všech Mondeích a tak s tím počítám. Včera se mi ale stala nepřijemná zrada. Jel jsem po dálnici a palivoměr ukazoval něco nad 1/4. Najednou ručička klesla na 0, rozsvítila se oranžová kontrolka a motor začal chcípat. Naštěstí byla cca 1,5km benzínka a tak jsem tam doskákal. Natočil jsem 10litrů (protože byla drahá 30,-Kč/l) a ukazatel byl na 0. Během jízdy vylezl na 1/4. Po ujetí cca 10km jsem do nádrže dotankoval dalších 60litrů! Jak je to možné, když je nádrž na 62litrů.

Může být zaseklý palivoměr? Dá se nějak vyndat a zkontrolovat?

kutil
CMC 047
KIA Sportage 2.0CRDI 4WD (nejlepší dříč), Fiesta 1.25 r.v.2001 (držák), Mondeo Ghia+ 2.2TDCi kombi r.v. 2006 (už nemám), Mondeo Trend 1.8EFi kombi r.v.1999 MKII (už nemám)
Uživatelský avatar
kutil
*****
*****
 
Příspěvky: 586
Registrován: pát zář 05, 2003 10:02,0
Bydliště: Praha

Příspěvekod DR » pát dub 07, 2006 14:45,0

kutil: v tématu o spotřebě je obsáhlá diskuze o tom, kolik je ještě v plné nádrži místa pro vzduch, natankovat do mondea 62 litrů není problém.

Zaseklý palivoměnr je celkem vzácnost, zaseklý plovák zdaleka ne. Stačí si dát vyhledat "plovák".
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Astrid » pát dub 28, 2006 10:45,0

Zdravim, může mi někdo prosím polopatě vysvětlit, jak zapojim hladové oko... z toho návodu co je na techwebu moc moudrej nejsem. Je mi jasný, že z plováku, z toho konektoru vyvedu drát k palubce, ale co dál???
Díky...
Fiesta, 1.3, 1996, flair
Astrid
***
***
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř kvě 18, 2005 13:40,0
Bydliště: Cheb

Příspěvekod DR » pát dub 28, 2006 12:20,0

Astrid: Co na tomhle nechápeš? Z konektoru na plováku u nádrže vedou 4 kabely, ale konektor je 5-ti pinový. Na 5. pin se přivede kabel, chce to trochu chutě a zručnosti, a ten se natáhne až k palubovce k vybrané kontrolce. Kontrolku je třeba totálně odříznout od konektoru ke kterému vedou cesty a na jednu stranu připojit tento kabel a na druhou je přivést plus, ale takové, co je vypnuté s klíčkem. V podstatě od tohoto okamžiku je aktivní "hladové oko".
Vybereš si nějakou nepoužívanou kontrolku na palubovce, kterou použiješ jako hladové oko. Ta kontrolka, i když není ve tvé verzi výbavy používaná, je ale normálně zapojená do elektroinstalace, takže musíš ty vodivé cesty, co od ní (té kontrolky) vedou přerušit - aby byla zcela izolovaná (elektricky izolovaná, do sklepa ji nezavírej) od zbytku přístrojovky. No a pak k té kontrolce připojíš "+" a kabel od plováku. Jestli tohle potřebuješ rozkreslit do komiksu, tak si na tu úpravu ve vlastním zájmu sežeň někoho zkušenějšího.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod Astrid » pát dub 28, 2006 13:14,0

DR ty nezklameš :D ještě takový detail, jak jí mám přerušit??? to ty žíly co vedou po tom zeleným elektrickým papíře(nebo jak se tomu říká) mám jako přeříznout??? Díky...
Fiesta, 1.3, 1996, flair
Astrid
***
***
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř kvě 18, 2005 13:40,0
Bydliště: Cheb

Příspěvekod Astrid » ned dub 30, 2006 15:12,0

Co mám dělat, když chci zapojit hladový oko a z toho štekru na plováku kde bych měl mít zapojený 4 dráty, jich mám zapojených pět, ale žádný hladový oko mi nesvítí-ani nemám na přístrojovce tu kontrolku.... Jak to mám teda zapojit?
Fiesta, 1.3, 1996, flair
Astrid
***
***
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř kvě 18, 2005 13:40,0
Bydliště: Cheb

Příspěvekod Barťas » ned dub 30, 2006 15:54,0

Podle tohoto obrázku: http://mtw.fordclubs.org/pic.php?fol=dir_20050426_131000/obrazky&pic=zho.jpg mi jako dodělávanej připadá ten sólo tenkej fialovej drát (a tady: http://mtw.fordclubs.org/article.php?article=78&rubrik=1 je to potvrzeno), jestli na stejné pozici v konektrou máš už nějaký originál, pak jdi po něm, pravděpodobně povede někam za přístrojovou desku kde jako nezapojenej skončí a tam se tedy připoj.
CMC 234
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback (od 11/2011)
Mondeo II, 1.8 16V SI/Ghia, 1998, combi (od 05/2004 do 04/2012)
Uživatelský avatar
Barťas
****
****
 
Příspěvky: 441
Registrován: sob dub 03, 2004 16:09,0
Bydliště: Králův Dvůr

Příspěvekod Astrid » ned dub 30, 2006 18:15,0

to sem taky chtěl udělat-jít po něm, ale ty dráty vedou někam pod koberec k podlaze, takže je nemožný po něm jít. Nejlepší bude ho napíchnout přímo tam...jen sem chtěl mít potvrzeno. že ten pin je pro hladový oko...
Fiesta, 1.3, 1996, flair
Astrid
***
***
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř kvě 18, 2005 13:40,0
Bydliště: Cheb

Příspěvekod Astrid » ned dub 30, 2006 18:24,0

Jak mám odpojit ty cesty, které vedou k té kontrolce, kterou jsem si vybral jako hladové oko????
Fiesta, 1.3, 1996, flair
Astrid
***
***
 
Příspěvky: 161
Registrován: stř kvě 18, 2005 13:40,0
Bydliště: Cheb

Příspěvekod Barťas » ned dub 30, 2006 21:18,0

Astrid píše:...jen sem chtěl mít potvrzeno. že ten pin je pro hladový oko...

Podle těch návodů by měl být, já to příliš nezkoumal - mám signalizaci již z výroby.

Astrid píše:Jak mám odpojit ty cesty...

Nějak zaizolovat kontakty mezi objímkou a tím plošným spojem, případně z té objímky ty původní kontakty nějak odstranit a své přívody přivést jinudy nebo opatrně přeškrábnout tu vodivou vrstvu, ale bacha, aby to nevedlo někam dál, aby se nejednalo o nějaký společný kontakt pro víc kontrolek - to je mechanická záležitost a provedení, řekl bych, závisí tak nějak na šikovnosti a zručnosti každého soudruha :wink:
CMC 234
Mondeo III, 2.0 TDCI Ghia 96 kW, 2007, hatchback (od 11/2011)
Mondeo II, 1.8 16V SI/Ghia, 1998, combi (od 05/2004 do 04/2012)
Uživatelský avatar
Barťas
****
****
 
Příspěvky: 441
Registrován: sob dub 03, 2004 16:09,0
Bydliště: Králův Dvůr

Kontrolka paliva a výstraha

Příspěvekod papajik » stř srp 09, 2006 21:06,0

Ahojki,nevíte náhodou jestli je u Forda mondeo 1,6i rok výroby 1993 model 94 kontrolka pro výstrahu paliva? Zrovna jsem si mondeo koupil a pulka kontrolek tam nesviti.A jestli náhodou někdo ví proč mi nesvítí tak předem děkuji za odpověd.
Ford Mondeo CLX 1,6i 16v, rok výroby 1993,hatchback 5dv,66kW (90koní),šedá metalíza
Uživatelský avatar
papajik
*
*
 
Příspěvky: 20
Registrován: sob srp 05, 2006 23:07,0
Bydliště: Fulnek

PředchozíDalší

Zpět na Mondeo MK I-III - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron