OBD II konektor

Re: OBD II konektor

Příspěvekod DR » ned bře 22, 2015 10:08,0

firecracker: necituj prosím komplet předchozí příspěvek, je to zbytečné atd., viz viewtopic.php?f=33&t=1048

Mám ten samý BT modul, normálně funguje (sw torque na androidu), ale pouze v rozsahu hodnot OBD. To je potřeba pochopit, jaký je účel OBD a co od něj (ne)můžeš očekávat. Mazání chyb atd. je už nad rámec tohoto protokolu, který je určen ke ČTENÍ hodnot týkajících se převážně emisního systému. Tzn, žádné programování klíčů, žádné ABS, ani mazání chyb, nic takového, na to má Ford svůj vlastní komunikační protokol a software - a jak jsem psal níže, pochybuji, že by se něco funkčně srovnatelného s WDS/IDS dalo koupit za 20 dolarů.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9446
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: OBD II konektor

Příspěvekod firecracker » ned bře 22, 2015 14:29,0

Právě s torque lite jsem to zkoušel, ale program píše, že se není schopný spojit s ECU neukazuje to otáčky atd. prostě žádné hodnoty. Torque jsem taky zkoušel s Citroen C5 ale opět bez úspěchu. Pak jsem vyzkoušel DashCommand a to s C5 funguje, ale s Mondeem stejný problém, prostě se nespojí.
firecracker
Junior
Junior
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv úno 05, 2015 21:30,0

Re: OBD II konektor

Příspěvekod koudak » čtv lis 19, 2015 23:39,0

Zkoušel někdo SW FORScan v kombinaci s tímhle http://www.dx.com/p/elm327-bt-1-obdii-d ... k5AAr-BTX4 ale ve wifi verzi na mondeu 2.0 TDCI , 2004?
Já jsem to zkusil a zažil jsem perné chvilky. Po připojní a spárování mi to načeglo všechny paměti. Žádné chybové kody se neobjevily, ale při pokusu o nastartování, to jen točilo a nenastartovalo. Vypnul jsem klíček, vytáh EML chip a pak nastartoval. A velký oddych.

Nicméně to vypadá, že by tan soft měl fungovat. Na stránkách forscanu se píše, že by to dokonce mělo umět zapisovat kody vstřiků na tdci. Ne že bych se o to chtěl pokoušet!

Má někdo více zkušeností?
Mondeo, 2.0 TDCi 96kW, combi, r.v. 10/2004, 6 speed, EURO 4, ghia Ex., bez DPF, 230 tkm
koudak
****
****
 
Příspěvky: 227
Registrován: pát srp 22, 2008 22:42,0

Re: OBD II konektor

Příspěvekod softp » pon srp 08, 2016 18:21,0

SW FORScan v2.3.3 a OBD BT adapter s cipem ELM327 made in china funguje na MK3 r.v.2001 a 2002 motory TDDi 2.0 85kw.Ted jsem testoval.Jiny SW mi nesel
Mondeo MK3, 2.0TDDi 85kw, Kombi, r.v. 2002, Ghia
softp
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: ned led 13, 2008 13:52,0

Předchozí

Zpět na Mondeo MK I-III - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník