od Barca » stř led 24, 2007 21:53,0
Zdravím,
chtěl bych jestli by někdo poradil. Vím, že už je o kontrolce dobíjení psáno někde na první stránce, ale mám trošičku rozdílný problém. Koupil jsem v bazaru Mondeo v dubnu loni. Asi po nějakých 4 měsících mně během jízdy začala napřed problikávat a pak i někdy trvale svítit kontrolka od dobíjení. Jak kdy, někdy svítila od začátku jízdy, někdy jenom problikla během jízdy a pak zhasla. Napřed jsem zkoušel jestli to dobíjí - 14.4V. Po určité době mně za jízdy začali problikávat světla - snižovala se a zvyšovala svítitelnost světel. To už mně začalo štvát, tak sem zajel do jednoho autorizovaného servisu, tam to napíchli na PC a řekli, že jim to vyhodilo závadu na dobíjení a něco na vstřikách. Že prý vcymontují alternátor a pošlou ho do servisu na testování a to samé se vstřikama - jinak kdyby byly vadné tak jeden přijde na cca 11.000,- Kč. To už mě začali omývat. Když prý to půjde tak ty vstřiky nechají vyčistit. Dopadlo to tak, že vstřiky vyčistili, alternátor prý měl vadné uhlíky a regulátor. Jelikož ho neměli, tak sem byl nucen sehnat jinde u Forda repas za 11.000,- Kč. Odjel jsem, druhý den , když jedu do práce tak úplně to samé znovu. Tak sem tam zavolal - oni ať přijedu. Nezjistili nic a řekli mně, že mají rozbitý počítač, abych počkal. Čekal sem dva měsíce. Teď v pátek sem tam byl, napíchli to znovu, přehráli software a nic. Baterie za tu dobu docela zoxidovala a pod ní bylo vlhko. Tvrdili, když to změřili, že 14.5 - 14.7V je moc, že to přebíjí. Nevěděli si rady, tak volali do Ford Charouz co s tím, tam řekli že napětí je v pohodě, že to je normální a ptali se jakou tam mám baterii - je to Motorcraft 71Ah. Prý ta tam být nemá, že tam má být Ford Silver Calcium, že je to tím. Tak sem jí za 2.200,- Kč koupil. Co myslíte, že se stalo, neujel jsem ani 1km a světla a kontrolka dobíjení zase znova, tak sem jim baterii vrátil, oni mně prachy a že neví čím toje. Ještě perlička když prý zkoušeli přes PC ten alternátor tak jim to odkouřilo nějaký ten modul v PC, takže kvůli tomu měli ten počítač rozbitý. Nevím si rady co s tím a už se mně fakt nechce dávat takový prachy autoriz. servisu. Prosím poraďte. Díky
Mondeo 2.0 TDCi Ghia, 2003, 96kW-6. rychl., hatchback (předtím Mondeo 1.8TD, 2000)