No co sa tyka rozsvietenia kontrolky ABS, tak to sa mi za jazdy stalo len raz - a bolo to alternatorom - stracal totiz kontakt a obcas dobijal, obcas prebijal.
Multimeter nosim stale v aute (kedze problemy s alternatorom mam pravidelne a rad mam po ruke nejaku tu skusacku) Mam k nemu rovno zo starej nabijacky k MT urobenu pripojku, tak nemusim hladat kontakt a davat pozor.
Bol som asi 70km od domu takze som to uz riskol. Prepalilo mi to ziarovky na prednych svetlach

a zhaslo radio aj klima (digitalna). Napatie kolisalo teda hodne. priblizne od 12V az po 19V!! Tych 19V samozrejme zrusilo svetla...
Nahodil som nove ziarovky a cestou domov som obcas svietil krasnou bielou farbou... Ale auto ma doviezlo domov (to vsak neznamena ze to niekomu odporucam skusat). Zaujimave ze ani jedna poistka nebola prepalena. Radio aj klima potom pri normalnom napati zasa fungovali..
Zajtra idem zasa menit uhliky

z nejakeho dovodu sa mi na nich predrali a roztrhli kabliky. Uhliky boli neoriginalne, ale ked fordaci by najradsej cely alternator menili... Aspon ze pre vymenu uhlikov staci zhodit intercooler...
Loziska som menil, remene su tiez menene (pred cca 8t km)
Rad by som vedel ako zistim co sposobuje tieto problemy s alternatorom...
Aby to nestacilo, tak mi este za studena piska posilovac - presmykuje remen k cerpadlu - ale to sem nepatri...