Tachometr

Příspěvekod romek21 » čtv zář 08, 2011 14:49,0

Do vánoc bych to měl raději spravené :D
To jsem potřeboval vědět, teď na to kouknu, zrovna mám tyto dny volno.
Ještě pro jistotu, našel bych tady informaci, jaké hodnoty mají z čidla za jízdy odcházet? Že bych v případě neúspěchu provizorně
připojil měřící kablík a sledoval hodnoty za jízdy
Mondeo, 2.0 16V, 96kw, sedan, 2000, trend
mk II
romek21
*
*
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv říj 09, 2008 13:59,0
Bydliště: Kladno

Příspěvekod DR » čtv zář 08, 2011 17:06,0

romek21: to čidlo normálně odpoj. A sleduj co se změní. Pokud bude chování auta stejné, tedy po ujetí 10km se auto "samo" spraví, tak je jasné, že to tím čidlem opravdu nebude.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Příspěvekod romek21 » čtv zář 08, 2011 21:27,0

Když odpojím čidlo, tak podle mě to bude trvale ukazovat nulu……
jak na to kouknu, dám vědět.
Mondeo, 2.0 16V, 96kw, sedan, 2000, trend
mk II
romek21
*
*
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv říj 09, 2008 13:59,0
Bydliště: Kladno

Příspěvekod DR » čtv zář 08, 2011 21:35,0

romek21: no tak to je přece samozřejmé, že tachometr bude ukazovat nulu, ale tady jde o to, jak to pojede ... viz můj předchopzí příspěvek, snad jsem to napsal jasně.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

VSS

Příspěvekod David V » čtv zář 08, 2011 21:48,0

to DR: Máš nějaký záložní tip, kde by asi tak tachometr (a rádio) braly informace o rychlosti, když jim je vědomně nedodáš? Nebo si myslíš, že se po odpojení VSS čidla tachometr po 10-ti km probudí zázrakem k životu a bude bez správných impulzů ukazovat správnou ryhchlost? Myslíš si, že nedefinovaná závada v elektrické síti sama vygeneruje správné impulzy pro tachometr a rádio, když je z VSS nedostanou? Předpokládám, že dojde k tomu, že se ani tacho ani rádio po 10-ti km jízdy nevzpamatuje, protože byla popsaná přímá vazba vzpamatování auta se vzpamatováním tachometru.

To romek21: Až to budeš mít odpojený, koukni na kontakty, něčím ostrým je opatrně očisti, postříkej kontaktolem a znovu zapoj. Pak vyzkoušej. V dalším kroku samotný senzor a pak kabeláž.
Opel Insignia, 2.8 V6 Turbo 191 kW, liftback, r.v. 11/2010, Cosmo, AT, 4x4
Ford Mondeo, 2.5 V6 125kW, liftback, r.v. 2001, Ghia, MTX75 - 225 tkm - jde do prodeje
(před tím Opel Vectra 1.8i 66kW, sedan, r.v.1995)
(ještě dříve Opel Kadett 1.3S 55kW, htb, r.v.1986)
Uživatelský avatar
David V
****
****
 
Příspěvky: 252
Registrován: úte črc 07, 2009 11:26,0
Bydliště: Brno

Re: VSS

Příspěvekod DR » čtv zář 08, 2011 22:20,0

David V: evidentně zde došlo k nedorozumění. Přečti si prosím oba mé předchozí příspěvky znovu a přijdeš na to. A to rýpání si zkus odpustit :wink:
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

odpojení čidla

Příspěvekod RoBr » pát zář 09, 2011 8:49,0

.....tady bych se přiklonil k názoru Davida. To mondeo znám, také jsem s ním jel a viděl jak se chová.
Jak již bylo napsáno: volnoběh OK, chod a výkon motoru OK, diagnostika nyní OK. Občasné zhasnutí motoru si myslím, že by mohlo být následkem špatných informací o rychlosti. Uvidíme po odstranění.
Problémem je vlastně "jen" měření rychlosti. Takže teď bude muset už kouknou do toho motoru a zkontrolovat vše, jak jste tu oba psali.
Uvažuji o: Opel končí, teď to bude Focus nebo Mondeo?
RoBr
Junior
Junior
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř zář 07, 2011 20:40,0
Bydliště: Kladno

Re: Tachometr

Příspěvekod momo » čtv črc 26, 2012 13:08,0

Zdravím, na stránkách CMC už není seznam členů nebo jsem slepej? Hledám člověka, který má ještě MK II a je z Liberce nebo jeho okolí. Ohledně potíží s tachometrem a následně palivoměrem jsem již absolvoval snad vše - nejdříve prostřik konektorů, když nic tak několik servisů za účelem odstranění závady, dvě diagnostiky, z toho druhá byla ze zoufalství již přímo u Fordu a všude to odkazuje na závadu budíků. Čidlo, kabeláž, ukostření, všechno je OK. Na vrakáči jsem teda sehnal použité, ale po výměně to stejně neukazuje. Je možné, že i tyty budíky byly závadné, proto hledám někoho, komu fungují na 100% a zkusili bychom, jestli jeho budíky v mém autě budou ukazovat rychlost, samozřejmě za jeho účasti a pouze pro tento účel. Abych věděl, že s těma z vrakáče nebyla chyba na mé straně. Pokud teda již seznam členů neexistuje, tak Vás tímto žádám: kdo jste z okolí Liberce a jste ochotni mi pomoci (přijedu na otočku), pošlete mi SZ. Díky moc, už mi z toho začíná hrabat v palici... Pro úplnost ještě dodávám, že dneska to po dlouhé době 3x na krátkou chvíli naskočilo a pak zase nic, potom pro změnu ručička zůstala stát na stovce, i když jsem jel nižší rychlostí, zkrátka Sodoma Gomora. Tak ještě jednou díky.
CMC 797
Mondeo Mk II 1,8 16V CLX, 1997, hatchback
Uživatelský avatar
momo
**
**
 
Příspěvky: 73
Registrován: úte čer 27, 2006 18:52,0
Bydliště: Liberec

Re: Tachometr

Příspěvekod DR » sob črc 28, 2012 12:18,0

momo: že bys na vrakáči pořídil přistrojovku se stejnou závadou (nebo se ta druhá přístrojovka chovala jinak - palivoměr fungoval?), to bych považoval za nepravděpodobné. Chce to vzít schema zapojení a zkontrolovat to z jednoho konce na druhý. Jinak zrovna v roce 97 (v rozmezí 01-03-08/97) došlo k několika změnám v elektroinstalaci kolem přístrojovky, takže náhradní budíky musíš vybírat i s ohledem na toto datum a datum výroby tvého auta.

Tachometr má přímo v přístrojovce nějakou řídící elektroniku, ta může být vadná. A nová přístrojovka může být "nekompatibilní" s tvým ročníkem výroby a verzí výbavy auta, ono to s tím zaměňováním není úplně trivilání.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Re: Tachometr

Příspěvekod Profesor » stř srp 01, 2012 22:34,0

Baba :?
FOCUS, 1,6 74kW, Hatchback, r.v. 2006, TREND + / climatronic / SPDS / K&N - in box / Morel / BTHF - voice control cz /
CITROEN SAXO 1,1 / 44kW ? / 2003 - NOVEJ - jako správnej citron ŽLUTEJ
Uživatelský avatar
Profesor
Senior
Senior
 
Příspěvky: 1440
Registrován: úte dub 03, 2007 14:35,0
Bydliště: PRAHA 10

Re: Tachometr

Příspěvekod momo » čtv srp 02, 2012 16:35,0

DR: právě že ani u druhý přístrojovky palivoměr nefungoval, takže jak říkáš, problém může být v kompatibilitě jednotivých kusů - zatím ani jedny budíky zezadu nevypadaly stejně jako ty moje, takže mi nezbývá než hledat a zkoušet, hledat a zkoušet... Což o to, rychlostní limity 50, 70 a 90 už mám vychytaný podle otáčkoměru, horší to je ale s nefunkčním palivoměrem, protože pořád musím mít na paměti vztah ujeté kilometry (známé trasy nebo podle mapy) vs. průměrná spotřeba, abych měl představu, kolik mám ještě benzínu... :cry:
CMC 797
Mondeo Mk II 1,8 16V CLX, 1997, hatchback
Uživatelský avatar
momo
**
**
 
Příspěvky: 73
Registrován: úte čer 27, 2006 18:52,0
Bydliště: Liberec

Re: Tachometr

Příspěvekod Mirda » čtv srp 02, 2012 18:12,0

Zkoušel jsi konektory na nádrži(pod sedačkou)? :idea:
Ford Mondeo Sedan 1.8 TDCI (2008)
Ford Mondeo Combi CLX 1.8TD(1997),magor se mi podival do kufru(totalka)
Ford Escort 1.6 16V(1996) odvezen do šrotu
Renault LagunaII 1.8 liftback odvezen do šrotu
Audi A2 1.4 TDI,black pearl(lunární vozítko)
Uživatelský avatar
Mirda
****
****
 
Příspěvky: 229
Registrován: čtv zář 15, 2005 19:54,0
Bydliště: Bílina

Re: Tachometr

Příspěvekod ZELI » pát srp 03, 2012 11:21,0

Nevim jak na starym mondeu, ale jestli bude palivomer taky resen odporovou drahou , tak staci vzit multimetr a zmerit odpor jednak na konektoru u nadrze, jak radi Mirda a pak na dratech u budiku, jestli se tam ta informace taky dostane. Pak jeste pro jistotu nalit kanystr benzinu a koukat jestli se hodnota zmeni a to na obou mistech. Pak bude jistota, kde je chyba. Pokud teda draty od plovaku nevedou nejdriv do ridici jednotky...to uz nevim, je treba to prozkoumat a promerit.
Jestli nefungujou ani ostatni budiky, tak to bude holt ta pristrojovka...ne ze by byla vadna, ale proste si nesedne s tvym autem.
Mondeo, 1.8 SCi, 96kW, kombi, r.v. 2004
ZELI
**
**
 
Příspěvky: 53
Registrován: pon říj 18, 2010 19:42,0
Bydliště: Pardubice

Re: Tachometr

Příspěvekod momo » pát srp 03, 2012 14:08,0

ZELI: Přístrojovka si musí sednout s autem, protože je původní a předtím fungovala, jezdím s tím 6 let a začalo to až teď... S palivoměrem to je tak, že když ukazuje tachometr, ukazuje i palivoměr a naopak. Jinak proměřovaný bylo úplně všechno, ze zoufalství nakonec i přímo u Fordu a diagnostika neustále ukazuje na přístrojovku, ale jak píše DR, přímo v přístrojovce může být vadná nějaká řídící elektronika. Zkrátka asi musím sehnat takovou, která je zezadu "vizuálně" stejná jako ta moje, zatím jsem tam měl nepatrně odlišnou a to bylo k ničemu. Pokračování příští týden....
CMC 797
Mondeo Mk II 1,8 16V CLX, 1997, hatchback
Uživatelský avatar
momo
**
**
 
Příspěvky: 73
Registrován: úte čer 27, 2006 18:52,0
Bydliště: Liberec

Re: Tachometr

Příspěvekod momo » čtv srp 23, 2012 17:34,0

Tak v mém případu nefunkčního tachometru nenastal posun kupředu ani o píď - stále marně sháním jiné budíky. Na TechWebu jsem odpověděl na nějaké inzeráty, dal jsem tam i svůj, ale ani přes odezvy jsem nenarazil na tu pravou přístrojovku. Sem se snad podívá víc lidí, proto zde s dovolením zanechávám odkaz na fotky zadního panelu přístrojovky se zvýrazněným komponentem, který vede k tachometru a který tam potřebuji mít. Takže tady: http://lmarek.sweb.cz/IMAG0145A.jpg a ještě jednou pohled z druhé strany: http://lmarek.sweb.cz/IMAG0147A.jpg. Díky za případné reakce, to kdybyste o něčem věděli...
CMC 797
Mondeo Mk II 1,8 16V CLX, 1997, hatchback
Uživatelský avatar
momo
**
**
 
Příspěvky: 73
Registrován: úte čer 27, 2006 18:52,0
Bydliště: Liberec

Rychloměr - nepříjemné vrzání

Příspěvekod Markusson » úte črc 01, 2014 15:28,0

Zdravím ! Chtěl jsem se zeptat na jednu maličkost, ohledně vrzavého zvuku u rychloměru. Zdá se to být banalita, ale při dosažení rychlosti, okolo 80 - 90 km / h začně rychloměr jakoby "vrzat". Pokoušel jsem se demontovat palubní desku, demontoval a vymontoval rychloměr i otáčkoměr. Snažil jsem se promazat mechanismus uvnitř, ale zvuk se stále ozývá. Nevíte někdo co s tím ?? Forda mám poprvé, jsem s tím celkem spokojen. Předem děkuji.
Markusson
Junior
Junior
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte črc 01, 2014 15:02,0

Re: Rychloměr - nepříjemné vrzání

Příspěvekod DR » stř črc 02, 2014 9:49,0

Markusson: nevíme, co máš za auto. Takže buď promazat/vyměnit náhon tachometru, nebo nic, protože od MK II je tachometr elektronický a vrzat v něm vcelku nemá co.
CMC 053 ( Ford Mondeo club ) CFC 660 (Ford Focus klub)
mondeo 2.2TDCi, 147kW, kombi, 04/2014
(před tím mondeo 2.5T, 162kW, kombi, 10/2007, Titanium X_____ ST200, 2000, hatchback;____ mondeo 2.5 V6 LPG, ghia, 1998, combi);
Renault Trafic, dci150, combi van, 2008 + Fiat Brava 1.6 16V 1998 + Renaul Megane 1.6 16V 2012
Uživatelský avatar
DR
Moderator
Moderator
 
Příspěvky: 9444
Registrován: čtv zář 04, 2003 19:43,0
Bydliště: Brno-venkov

Předchozí

Zpět na Mondeo MK I-III - Elektroinstalace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník